SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya 'Mutfak Müzesi' Projesi

0
Güncellendi - 2019-11-15 03:05:09
Malatya'ya 'Mutfak Müzesi' Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kente bir mutfak müzesi kazandırmak için kolları sıvadı. Malatya Valiliği ile beraber yürütülecek proje kapsamında kurulacak müze ile kentin yemek kültürü ve ürün çeşitliliği geniş kitlelere tanıtılacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gastronomi şehri olan ancak yemek kültürü pek fazla tanınmayan Malatya’nın mutfağını tanıtmak için kolları sıvadı. Malatya Valiliği ile beraber yürütülecek proje kapsamında kente bir mutfak müzesi kurulacak. Müze ile şehrin yemek kültürü ve ürün çeşitliliği geniş kitlelere tanıtılacak.

Başkan Gürkan Anadolu’nun her şehrinde değişik tatlar olduğunu kaydederek, kültür şehri Malatya’nın da mutfağının çok önemli olduğunu belirtti. Malatya mutfağının tanıtılması noktasında üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını dile getiren Gürkan, bu noktada Malatya Valiliği ile bir mutfak müzesinin oluşturulması için mutabık kaldıklarını, konuyla ilgili gerekli projelerin yapıldığını vurguladı. Müzeyi herkesin kolay erişebileceği bir noktaya kurmayı düşündüklerini aktaran Gürkan, bu kapsamda Dede Korkut Parkının bulunduğu alanın daha uygun olacağını düşündüklerini söyledi.

Başkan Gürkan kurulacak mutfak müzesinin ismi ile ilgili de, kayısının güneşin altın yumurtası olarak tanımlanmasından dolayı  ‘Güneşin Altın Yumurtası Mutfağı’ adının şimdilik ön planda olduğunu belirterek bu konuda da kamuoyu yoklamalarının yapılacağını ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Oğuzhan (4 yıl önce)
    Koskoca şehrin en önemli değerine başkan tek başına isim veremez! Heleki bu isim güneşin bilmem ne yumurtası şeklinde saçmasapan bişey olamaz. Başkan lütfen malatyalıların aklıyla ve altın kayısısıyla oynama! (Bunuda yayınlamayın tamammı)
    0
    0
    Yanıtla
  • Meltem Kölük (4 yıl önce)
    Altın yumurta nedir? Bu nasıl zorlama bi isim böyle. Başkanın vizyonu bu kadar dar olmamalı. Kırk yıllık altın kayısı tabirine ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)
    Tutturmuş güneşin altın yumurtası. Bu kadar zorlama saçma bir adlandırma hiç yakismamis. Ebediyen Altın Kayısı olacak. Bunu böyle bilin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Yapın yemekleri sonra mumyalayın anı olarak kalsın. Bir de Hacı Baba temsilcisi Zeki ustanın da mumyasını yapın. Kemal Sunal ve Turgut ÖZAL'ın mumyaları ile birlikte yer alsın. VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir44 (4 yıl önce)
    Gaziantep de var olan mutfak müzesini aynısını yapmaya çalışıyorlar... Yeni bir şey yok. Gaziantep in ihracat rakamlarınıda taklit edebilirler mi acaba Gaziantep ayda 600 milyon dolar Malatya ayda 30 milyon dolar Antep fıstığı yaş olarak çiftçiden kilosu 28 TL ye alınıyor Kayısı yaş olarak çiftçiden hadi en fazla 5 TL Gaziantep te siyasiler çalışıyor milletvekilleri genelde akademisyen vizyon sahibi kişiler. Bir milyon suriyeli mültecide Gaziantep te serbest bölge hariç 11 organize san. b. 300 bin çalışan şehirde otoban hariç 3 çevreyolu var şehir içinde çok sayıda köprülü kavşak elbette Gaziantep le Malatyayı kıyas etmek çok doğru değil fakat Malatya da 15 yıldır gündemde olan bir çevreyolu halen yapılmış değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • okan (4 yıl önce)
    Sayın başkan lütfen bırak bu işleri sabah şehre girerken istasyon virajı eski köy garajı bölgesi buralarda 1 saat kuyrukta bekliyoruz sen büüyük şehir olarak bu alt gecit üst gecitlere bir çözüm bul bırak onları Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri ilgilensin Yeşilyurt belediye başkanını takdir ediyoruz adan gerçekte o eski harebe konakalrı istimlak ederek aslına uygun restore etmiş gercekten gasronomi müzesi olacaksa buranın hakkı yoksa Batalgazide 0 tane evin dış cepesini sıvamayla bu işler olmuyor bırak bu işlere bu iki belediye baksın Battalgazi belediyesi şehrin tarihine kültürüne yönelik yatıremlar yapsın Yeşilyur da gündüzbeye kadar olan bölümde bir LEZZET VADİSİ projesi ile Gastronomiyi bu alana taşısınlar Malatya merkezin trafiği almış başını gidiyor lütfen Sayın Gürkan biraz gerçekçi olalım danışmanlarınız akıl hocalarınız kimse sizi yanlış yönlendiriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Malatya da unutulmaya yüz tutmuş değişik yöresel yemekler var.Bence güzel bir çalışma.Başka şehirlerde bu yemeklere ekstradan bir şeyler katılıp farklı adlarla tanıtılmakta.Mehmet Yaşin geçen yıllarda köşesinde yazmıştı.Malatya önemli vejeteryan yemekleri olan bir ildir diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    müze işi biraz abartılmadı mı? her şeyin müzesi olmaz. bu şehrin trafiği trajik olmuş durumda. istasyon kavşağı sabah ve akşam boğaz köprüsü gibi oluyor. bu boş işlerin yerine köprülü kavşak, hafif raylı sistem, sivil hava alanı, şehir hastanesi, yüksek hızlı tren ve yeni alt merkezler gibi sorunlara çözüm bulunmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel isler (4 yıl önce)battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Niye abartılmış olsun . Turizm bakimindan bir bursa,Antep Diyarbakır değiliz . Ama fotoğraf makinesi ,radyo ve gramafon müzesi vs bu tip müzeler ile ilgi odaklı bir şehir olması açısından güzel işler . Bu kucumsedoginiz işler yarın turlar ile turistler gelip şehre katkısı olup herkesin cebine girdikçe anlayacaksınız. Tabi şehrin eksikleri yapılmalı ama bu işler katkılı işler .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nesin (4 yıl önce)
    Lezzet ve yemek çeşitliliği Malatya'nın çok gerisinde olmasına rağmen doğru hamleler yapılarak Türkiye ve Dünyada öne çıkan birçok il ve ilçe var. Malatya gastronomi alanında gayet lezzetli ve zengin mutfağı olan, özellikle günümüzde popülaritesi yüksek vejetaryenler için, bir il. Malatya mutfağının reklamı etkili ve doğru olursa ilimize gelen turist ve misafirlerin ilgisini çekeceğinden eminim. Bunun için Valilik ve Belediyenin birlikte hareket etmesi güzel hareket; Dede Korkut Tesislerinin de temizliğe ve lezzete önem verilip işletmesi layıkıyla yapılırsa turistlerin ve halkın beğenisini kazanacağı kanısındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    Müzeden önce daha önemli konular var, evcilik oynamayı bırakın lütfen, kalıcı, işe yarar, dişe dokunur projeler yapın. Sanki günde şehre 100 tane uçak turist getiriyor, tur firmaları kapıda bekliyor. Şehre makyaj yapılmaktan öteye gitmiyor. Daha iyi projeler bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla