SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Yakışır Bir Fuar Merkezi'

0
Güncellendi - 2020-07-02 04:30:51
'Malatya'ya Yakışır Bir Fuar Merkezi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi,  Mişmişpark Fuar alanında temeli atılan Kongre ve Fuar Merkezinde inşaat çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP İl Başkanı İhsan Koca, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve ilgili Daire Başkanları ile birlikte Kongre ve Fuar Merkezi inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Başkan Gürkan: Malatya’ya yakışır bir fuar merkezi yapıyoruz

Malatya’da Uluslararası birçok fuarın gerçekleştirildiğini belirten Başkan Gürkan, “Malatya’mız birçok fuarın gerçekleştirildiği fuarlar merkezi konumundadır.  Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirmiş olduğumuz fuarların yanı sıra Uluslararası kayısı ve Film festivalini Malatya’da yapıyoruz. Dolayısıyla bu etkinliklerin gerçekleştirildiği Malatya’ya yakışır ve yaraşır bir fuar merkezimizin bulunmaması büyük bir eksiklikti.

Bu anlamda içinde konferans salonu sosyal donatı alanları, kafeterya ve benzeri sosyal ihtiyaçları giderecek çevresiyle mütenasip formatta olabilecek bir fuar merkezi noktasında çalışmalarımızı başlattık.

Çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor Fuar Merkezimizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda Malatya’nın standartlarını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan yeni yollar açarken, bir yandan da bu yolların açılabilmesi için gerekli kamulaştırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız, park, meydan ve çevre düzenleme çalışmaları ile Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarla Malatya’mızı mazisine layık istikbale hep birlikte el ele vererek hazırlayacağız. Kongre merkezimizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Koca: Modern ve günümüz şartlarına uygun hale getiriliyor

Malatya’ya kazandırılan güzel hizmet ve yatırımların olduğunu belirten AKP İl Başkanı İhsan Koca ise, “Malatya’mızın ihtiyaç duyduğu günümüz şartlarına, hatta geleceğin şartlarına haiz olabilecek bir fuar merkezi yapılmakta. Sayın Başkanımızın öncülüğünde bu merkezimiz de inşallah hızlı bir şekilde yükseliyor. Malatya’mızda Sayın Başkanımız da belirttiği gibi birçok fuar ve festival düzenlenmekte. Dolayısıyla Malatya’mızın modern günümüz şartlarına uygun bir fuar merkezine ihtiyacı vardı. Sayın Başkanımızın öncülüğünde, Büyükşehir Belediyemiz ve ekibi bu çalışmalara başladı hızlı bir şekilde inşaat devam ediyor. İnşallah Malatya’mız hak ettiği ihtiyaç duyduğu bu fuar merkezine de böylece kavuşmuş olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Doğru bir yatırım. Ancak yapılan bu tür tesisler neden Malatya nın dışına yapılyor. Mesela stadyum, fuar alanı vs. Bu gibi tesisler halk ile iç içe olmalı. Ulaşımı kolay olmalı. Yürüyerek gidilebilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (3 yıl önce)
    Malatya icin gerekli bir tesis.Bittikten sonra yapilacak aktivitelerle,etkinliklerle ne kadar gerekli ve uygun bir yere yapilmis oldugu gorulecektir.Emegi gecenlere tesekkur ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    onu bunu bilmemde vagon fabrikası kızılaya verilmeseydi harika fuar alanı olurdu.hatta doğuda belkide tek olabilirdi kanımca.şimdi neden bu alanı öldürüp yeşili yok edip bu kadar masraf ediliyor..................
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan ulak (3 yıl önce)
    Fuar alanı organize sanayi Bölgesinde olsa daha iyi olur güzelim tabiat alanını beton yığınına çeviriyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Pınarbaşında biraz yeşil alan ufak da bir gölet var ya betonsever kafalar hemen oraya üşüşüp yan yana hizalandılar . Bravo, milyonlarca ağaç katlederek karakavağı, tecdeyi, çilesizi yok ettiğiniz gibi Orduzuyu da beton ormanına çevirin. TOKİ'nin yeri de çok güzel mesela. Orduzuyu o taraftan da süratle betonlaştıracak uygulamaları hızlandıracaktır. Alalacele o beton yığınını oraya kondurmanızın manası nedir? Etrafı yemyeşil ve üstelik tarihi doku var ve gömü alanı. Ülkede tarım kaldı, sanayi mi kaldı, kitap mı kaldı ki fuar alanına ihtiyaç var? Dünya dijitalleşti. Artık kitap basılmıyor. Fuarların bir çoğu dijitalleşti ve blok yerler tercih ediliyor. Var sayalım bir ihtiyaç, Malatyayı fuarlar merkezi yapmak isteyen bir irade var tamam. Doğru yer burası mı? Başka yer mi yok? Şehir plancılarından, bilim adamlarından görüş alıyor musunuz? "Yok abe basganlan Öznur hanım şini her şeye garar veriyi". Aferin bravo. Şehri yaşanmaz hale getirenleri kutluyor Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane yorum.eline sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Erzurum'daki Malatyalı (3 yıl önce)
    Erzurum'da TÜYAP'ın bir fuar merkezi var. Orta Doğu Bölgesi'nin en büyük fuar merkezini yapmışlar. CNR Fuarcılık burayı devralacakmış. Adamlar Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük fuar alanına sahip olmakla birlikte aynı zamandada Azerbaycan, İran, Gürcistan gibi komşu ülkelerde bu büyüklükte fuar merkezi yokmuş. Malatyalı başkanlar biraz Erzurum'u örnek alsalar iyi olur. 6 yıldır Erzurum'da yaşıyorum, 1 alışveriş merkezi vardı zaten ama bu 6 yıl içinde 2 Avm daha açıldı. Mng Avm diye bir yerleri var. Bizim Malatya Park Avm'den 3 tane alır içine. Adamlar 20 kilometre tramvay yapacaklar seneye!
    0
    0
    Yanıtla
  • sayın hemşerim. fuarın yapılması güzel malatyanın eksiğiydi. ama tranvaydır. ona benzer telefirikttir. veya başka bir sosyal aktiviteden uzak yöneticilerimiz var. örnek bir hayvanat bahçesi açttılar yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. hayvanat bahçesinin içinde çeşiti bol hayvan varmı alah aşkına. giden de yok. biz böyle gelmiş böyle gideriz kardeş. malatyada malatyalı kalmadı hep gittiler. malatyalıyı malatyada tutmayı beceremiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Şehirler batıya doğru gelişir. nedir bu geriye doğru hizmet anlayışı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayırdır yiğidim batı tarafında arsanmı var. doğu tarafındaki battalgazililere birşeyler yapılmasınmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Malatya'da yıllarca gereksiz fuarlar yapıldı. Yıllardır yapılan ve her sene milyonlar harcanan film festivali buna örnektir. Malatya'ya tarım fuarı ve kültürel anlamda düşünüldüğünde kitap fuarı yeterli olacaktır. Fuar alanına gelince, sadece tarım fuarı orada yapılabilir. Ne kitap fuarı ne yöresel lezzetler ne de yapı fuarı... Bizim insanımız oraya gitmez. Ölü yatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Maşşallah çok bilgilisiniz fuarları bir çırpıda sildiniz sizin gideceğiniz tek fuar yöresel lezzet onun içinde çadır yeterli belli ki eğitim ve kültürden son derece uzaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahir usta (3 yıl önce)
    Cok gec alinmis 5sene evvel yapilacakti insanlarin vakit gecirmek eglenmek gunluk ailesiyle dolasmak yorgunlukve sitres atmak gibi ihtiyaci vardir nediyem hayirli olsun malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel Aktaş (3 yıl önce)
    Projeyi hazırlayan, hibe kredi bulan Ahmet Çakır'a ve projeyi devam ettiren Selahattin Gürkana tesekkurler. Ne Gurkan ne de İhsan Koca vefa gösterip kendi vekillerine bir teşskkür etmiyorlar. Bence bu bir erdemdir. Kim Malatya için taş üstüne taş koymuşsa Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Modifiye bir fuar alanı Mevcudu makyajliyor bize yeni diye pazarlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Baskan metro duraginin yerini isaret ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (3 yıl önce)
    Vatandaş sıkıntıda bunlar fuar merkezi derdinde esnaf zor durumda sıkıntıları nasıl çözebiliriz bununla ilgilenin bırakın boş işleri
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    oraya kimse gitmez uzak merkezde olacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali sen istanbulda oturuyosun galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (3 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Yeni yerde mişmiş parkında laf olsun torba dolsun yapılanları biraz hazmederseniz Malatya ya katkınız olur belki ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    kardeşim merkez dediğin kapalıçarşının üstünemi yapsınlar. artık merkez diye bir yer kalmadı
    0
    0
    Yanıtla