SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yakışır Bir Merkez Hazırlandı"

0
Güncellendi - 2021-06-07 01:16:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yapılan ve son aşamalarda olan Fuar Merkezi’nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan, Malatya’nın Türkiye’de fark yaratacak, temel hizmetleri esas alan büyük yatırımlara şu anda şahitlik ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fuar Merkezi’nde yaptığı incelemeler hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Gürkan’a incelemelerde ilgili daire başkanları ve yetkilileri de eşlik etti. Gürkan, “Fuar Merkezi’nin çalışmaları artık son aşamaya geldi. İnşallah Haziran ayının sonu veya Temmuz ayının başı gibi Malatya’ya yaraşır ve yakışır konseptte hizmet edecek.

Daha önce Malatya fuar hizmetlerini çadırda yapıyordu. Artık yerleşik bir yapıyı hayata geçirerek hizmet vermeye başlayacak. 400 kişilik kapalı konferans salonu, fuaye alanı, yönetim birimleri, fuara katılım sağlayacak sektörler için toplantı ofisleri, sunum ofisleri, idare ofisleri ve diğer sosyal mekanların bulunduğu, aşağıda sosyal kafeterya ve benzeri yapıların olması 9 metre yükseklikteki fiziki yapılarla gelecek tüm fuara hitap edecek araç ve gereçlerin sergilenebileceği bir fuar merkezi oldu. Gelen fuar katılımcılarının malzeme ve araçlarını rahatlıkla sergilemek için de platformlar oluşturuldu. Zemin sertleştirilmesi yapıldı. Fuaye alanın dış cephesinde yine 400 kişilik tiyatro alanı oluşturuldu. Aynı alanın içerisinde açık sergi alanları yapıldı. Fuar merkezinin batı kısmında 10 dönüme yakın bir alanın sergi alanı olarak kullanılması için çalışma yapıldı. İleriki aşamalarda konserlerin ve konferansların mekânlar halinde de dizaynlar oluşturulmuş olacak. 5 bin kişilik kapalı spor salonu ve yanlarına jimnastik salonu ile gençlik karşılama merkezi işlerinin ihalesini gerçekleştirdik. 2023 yılında teslimi yapılacak. Malatya spor, kültür, sosyal, yeşil alanda ve hizmet belediyeciliği anlamında Türkiye’de fark yaratacak, temel hizmetleri esas alan büyük yatırımlara şu anda şahitlik ediyor. Malatya’ya yakışır bir Fuar Merkezi olarak hazırlandı. Bu çalışmaların da Malatya’mıza ve bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Yandan bakınca yeni bir binaymış gibi görünüyor. Ama üstten bakınca bizim eski fuar alanımız. Aynı şekilde duruyor. Doğan görünümlü şahin.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuna (2 yıl önce)
    Sayın başkana soralım bu bina zaten yerli yerinde duruyordu sıfırdan bir hizmet yapıyor gibi algı yönetiyorlar mevcut binalara bakım onarım ve bazı eklemeler yapıldı. Allah bir çivi çakandan razı olsun ama olan bir şeyi sıfırdan yaptık olağanüstü hizmetler yapıyoruz demenin hiç bir anlamı yok... 33 yaşındayım Malatya'yı ilk defa bu kadar hizmetten yoksun görüyorum ya da eski yönetimlerin başladığı ve karar aldığı hizmetleri sıfırdan ben yapıyorum diyen sadece kendi piyarını yapan başka bir başkan görmedim duymadım....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Güzel bir hizmet. Başkana teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla