SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yakışır Bir Terminali Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2019-12-27 02:18:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin Libya Hükümeti ile yaptığı mutabakat ile ilgili, “Uluslararası sulara açılmamızı engelleyecek oyunları boşa çıkarttık” dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve yönetimini ziyaret ederek bir süre görüştü. Burada muhtarların sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi alan Milletvekili Tüfenkci, Türkiye’nin gelişmesi, daha yaşanabilir bir noktada olması adına hizmet politikalarına devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AKP iktidarlarında Türkiye’nin en az 4 kat büyüdüğünü belirten Tüfenkci, "Türkiye’yi daha ileri götürme noktasında yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesini de geçtiğimiz hafta Meclis'ten geçirdi” dedi.

Türkiye’nin bir yandan ülkenin kalkınması noktasında gayret gösterdiğini bir yandan ise terörle mücadele ettiğini dile getiren AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Terörle mücadele ederken uluslararası güçlerin Türkiye üzerindeki oyunlarını bozma noktasında gayret gösteriyoruz. Türkiye’yi Akdeniz’e hapsetme anlayışını Cumhurbaşkanımızın feraseti ile Libya mutabakatı ile bozduk. Türkiye’nin Antakya körfezinden çıkmaması, Kıbrıs’ta egemenlik haklarının yerle bir edilmesinden tutunda uluslararası sulara açılmamızı engelleyecek oyunlarını boşa çıkarttık” ifadelerine yer verdi.

Suriye’de oynanan oyunları da çok iyi bildiklerini belirten Tüfenkci, “Barış Pınarı Harekatı ile Zeytin Dalı Harekatı ile biz bu oyunları da bozduk. Türkiye’nin güneyindeki terör koridorlarını yerle bir ettik. Kimileri bunu başka mecralara çekse de başka anlamlar ifade etse de Türkiye tam bağımsız olmak istiyorsa ekonomik olarak bölgesinde güçlü olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul tartışmalarını da değerlendiren Milletvekili Tüfenkci, “Birileri diyor ki Kanal İstanbul’a ne gerek var. Bunlar Marmaray’a da, Avrasya Tüneli'ne de, köprülere de ne gerek var diyorlardı. Esasında baktığımızda ileriyi görememenin, Türkiye’nin vizyonunu anlayamamanın bir ürünü olarak yansıyor. Biz bunu sadece bir kanal olarak görmüyoruz. Türkiye’nin güvenliği ile çok yakından ilgili bir konu bu. Oraya alternatif bir kanal ile hem ekonomik olarak hem de trafiği rahatlatma anlamında ve en önemlisi orada oluşacak güvenlik zaafını ortadan kaldırma adına çok önemli bir proje” diye konuştu.

Malatya’ya yapılan yatırımlar noktasında da bilgi veren Tüfenkci, “Malatya’ya yeni bir havaalanı terminali projesi tamamlandı, ihaleye 2020 yılında çıkacağız. Malatya’ya yakışır bir terminali kazandıracağız” dedi. Malatya’nın her yönüyle bölgesinin güçlü ve gelişmişlik bakımından önemli bir ili olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Malatya sağlık alanında da önemli bir yere sahip. Gerek Turgut Özal Tıp Merkezi gerek Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni yapılan Battalgazi Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Karaciğer Nakil Merkezi ile Malatyamız bölgesinde önemli bir il” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Bülent (4 yıl önce)
    Bu terminal işinde iyi para var sanırım bir defada hava alanı yapacaklarına heryil terminal bakim ve büyütmesi yapılıyor. Ver mehteriii
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sayın Bakan Türkiye nin 17 yedi yılda 4 kat büyüdüğünü ifade ediyor. Doğru 2002 de iktidar a geldiklerinde dış borç 120 milyar dolardı. 2019 yılı sonu itibarı ile dış borç 450 milyar doları geçti. Demek ki büyüme dış borçta olmuş, iç borçların ne kadar olduğunu bilen yok.Yap işlet devret modeli ile yapılan Hastahanelerin, hava alanlarının, köprülerin, tünellerin 25 yıllık gelirleri yapan mütahitlere verilecek Verilen garantileri tutturamayan işletmelere 25 yıl boyunca hazineden ödeme yapılacak. Ayrıca bu 4 kat büyüme işsizliğin azalmasına, maaşlara niye yansımıyor. Birileri 4 kat büyüdü de bizim mi haberimiz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2002 yılında asgari ücret 163lira eski parayla 163milyon 2020 yılı 2324 lira arada yani 14 katı olmuş ama şurda haklısınız harcama kalemleri arttı ve hayat pahalılaştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2003 yılı asgari ucreti alım gücüne vurursak bugünün 1620 1700 lirasina tekabül ediyor alım gücü noktasında bakarsak teknolojik pek çok ürün o dönem ucuzdu araba ucuzdu ev ucuzdu gunumuze göre . Fakat vergiler anasını aglatti ülkenin mesela herseye ne kadar vergi zammı gelmiş bakın ? Böyle bir olay olmaz dış borcun ulkede ki maaş lâ ne ilgisi var Ayriyeten 127 milyar dolarlık bir devlet mülkleri satımı olayı var buna ozellestirme diyorlar sen halkının vergisiyle yapılan şeyi utanmiyormusun yabancıya satmaya akp dönemi zarar etmeyen hicbirsey nedense akp dönemi zarar ediyor ptt yi de satacaklar! Resmen ptt borç batağı içinde ve pek çok teslim sorunu mevcut niyet belli önce arsayı yakıp sonra arsaya konmak olay budur
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    ZİYAAA :)) "Neşeli Günler" filminden alıntıdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Hiç çaba göstermeyin inşallah o gün size nasip etmez. Gidicisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Rifat (4 yıl önce)
    Çok merak ediyorum Beylerderesi köprüsü hangi komisyon tarafından teslim alınmış ve bedeli ödenmiş. Her şeyle ilgilenen Mühendisler odası burayı yapan mühendisleri uyarmış mı. odadan atmış mı ceza vermiş mi. Yoksa inişli çıkışlı yaparak köprüye sanat duygusu verdiniz diye ödül mü vermiş. Bir bilen varsa lütfen cevaplasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (4 yıl önce)
    hızlı tren nerede sayın vekil malatya sivas sivas ankara ankara istanbul bu daha mantıklı olur hızlı tren
    0
    0
    Yanıtla
  • Rifat (4 yıl önce)
    Malatya ile Elazığ arasında uygun bir yere her iki ilinde faydalanacağı bir hava alanı yapılsaydı hem seferler çok ve ucuz olurdu. Harcayın bakalım paraları . Zamanında biraz bekleyin daha büyük bir hava alanı yapacağız denmiş ama biran önce olsun diye şimdiki küçük havaalanı apronuna rıza gösterildiği söyleniyor doğruysa. Olmadı yıkın yeniden yapın mühendislik harikası beylerderesi köprüsünüde(Birde layıkmış gibi Turgut Özal'ın ismi verilmiş) zaten yıkılacak onuda yeniden yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (4 yıl önce)Rifat isimli kullanıcı yorumuna
    Cok dogru tespit. Her ile havaalanina gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • eris (4 yıl önce)
    kardeşim havaalanı istiyoruz terminal isteyen var mıydı ? kim istedi sizden de terminal yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    bn inanmam..
    0
    0
    Yanıtla
  • dayii (4 yıl önce)
    sayın vekilim, yeni terminalden önce işini dürüstce yapan havaalanı müdürü NEDEN görevden alındı onu bi açıklayın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    İki yılda bir terminal yenileme yaparak müteahitlerin cebini dolduracağınıza adam gibi yeni sivil bir havaalanı yapın bu iş bitsin. Malatya nın da 30-40 yıllık bu problemi kalıcı olarak çözülsün. Ondan önce yapılması gereken Malatya lının Elazığ dan uçmasına neden olan sefer saatleri ve bilet fiyatlarını düzeltin sayın vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)
    Köprü eline mendil almış halat cekiyor vekiller görmüyor terminal yapıyor köprü çökünce otobüsler feribotla geçer bari feribot da getirin Malatya ya sonra söylemedi demiyesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Yeni bir terminal değil yeni havaalani istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (4 yıl önce)
    Vekil bey HİZLİ TRENDEN ne haber 17 yıldır söz verdiniz bugün bu habere dokun madiniz yoksa hızlı tren geldide bizimmi haberimiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (4 yıl önce)
    Elazığ uçak fiyatları Malatya'da ucuz hava alanı boşuna yapmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskilli (4 yıl önce)
    Beyler deredi köprüsü buyudugunuzun canlı örneği gelinde Elazığ köprüsü görün
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (4 yıl önce)
    Türkiye 4 kat buyucecek çok haklısın ama diğer seçimde Akp den 4 vekil geri kalacak çünkü dizleriniz yerine getirilmedi halk çok tepkili 1 çevre yolu yapilmadi 2 Hızlı tren gelmedi 3 hava alanı yalpilmadi 4 vagon fabrikası atıl vaxiyette 5 şehir trafiği çıkılmaz vaziyette 5 kaysi fiyatı yine düştü hiç bir çalışmanız yok
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (4 yıl önce)
    Sayın vekil beş tl lik hava alanı taşıma ücretini oniki tl ye 15 yıllığına birilerine ihale ettiniz, şehrin her güzergahına çalışan motaş neden havaalanına gelince özel ihale açma gereği duydu acaba? BU NE ZAMAN SON BULACAK.?
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    inşallah hava alanı bir an önce yapılır ve bitirilir. kuzey çevre yolu gibi yalan olmaz. ayrıca uçak sefer sayıları ve saatleri Malatya'ya göre acilen yeniden düzenlenmelidir. umarım bundan sonra büyükşehir Malatya'nın vatandaşları da çevre illere muhtaç kalmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • yakup (4 yıl önce)
    sağlık paralı oldu
    0
    0
    Yanıtla