SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yeni Bir Tören Alanı Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2019-10-03 02:23:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, resmi törenlerin dar alanlara sıkıştırılmaması adına Malatya’ya yeni bir tören alanı, şehir meydanı kazandıracaklarını açıkladı.

Malatya'da İnönü Stadyumunun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi projesini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Malatya’ya bir tören alanı kazandırmak için kolları sıvadı. Özel günler ve resmi törenlerin dar alanlara sıkıştırılmaması, tek artel olan ana caddelerin kapatılmaması ve Malatya’ya nefes aldıracak bir şehir meydanı yapılması konusunda çalışma yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Malatya’ya yeni bir tören alanı yapmayı hedefliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kanalboyu’nda bulunan Hacı Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Malatya Ticaret Lisesi’nin başka bir alana taşınacağını ve o bölgenin de şehir meydanı, aynı zamanda tören alanı olarak kullanılması noktasında çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Gürkan, “Hacı Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Malatya Ticaret Lisesi’nin bulunduğu alanın Malatya’ya bir meydan olarak kazandırılması noktasında ve bundan sonraki törenlerde tek artel olan ana caddelerin kapatılarak tören yapılması yerine okulları oradan kaldırıp başka bir mekana taşıyacağız. O alanın da şehir meydanı ve aynı zamanda tören meydanı olması noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Gürkan, ilk aşamada ihale sürecine gidileceğini, herhangi bir aksaklık ve itiraz olmadığı takdirde önümüzdeki yıl ilk kazmayı vurarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışma içerisinde süreci tamamlayıp, Malatya’ya nefes aldıracak bir şehir meydanını vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydederek şu ifadeleri kullandı; “Bir yıl içerisinde buranın ihalesinde herhangi bir aksaklık ve itirazlar olmadığı takdirde hemen akabinde kazma vurularak temel atılacak. En kısa zamanda buranın bitirilerek milletimizin hizmetine sunulması noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışmaya devam edeceğiz. Bu şehir hakikaten bir nefes alabilecek, akciğeri olabilecek. Aynı zamanda şehrin meydanları, millet bahçelerinin olduğu, herkesin gezeceği, göreceği, spor yapacağı ve piknik yapabileceği, dinlenebileceği bir mekan olması açısından önemli bir merkez oldu.”

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Abdulkadir (4 yıl önce)
    Selattin Başkan da kaybederse bu yüzden kaybedecek. Bir türlü alışılmışı terk edemiyor, kalıpları kıramıyor. Koskoca Malatya ovasında park yapacak bir yer bulamadı geldi Atatürk Lisesini yıktı. Gelişmiş ülkelerin hepsinde eğitim kurumları şehrin en önemli yerlerinde bulunur. Bunlar kentin tarihidir. Malatya'nın ikinci ( Sanat Okulu) üçüncü (Atatürk Lisesi) ve dördüncü ( Ticaret Lisesi) liselerini yıkmaya kalkışıyor. Ayıptır, ayıp. İyi veya kötü, bunlar bizim tarihimiz. Güzelleştirmek için elinden bir şey geliyorsa yap, gelmiyorsa karışma lütfen. Bunlar bizim hatıralarımız. yıkıp yapmakla gün geçmez. Başka bir yer seç orayı güzel yap millet seni alkışlasın. Kayseri, Konya, Ankara, Eskişehir eski hatıralarını yok etmedi. Şehrin trafik sorununu çözmeden buraları meydan yapsan ki ne olur. Sana açılan krediyi heba etme ne olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeyma Kuru (4 yıl önce)
    Burdan bir kac defa yazdım. Allah billah aşkına su 2. Ordu Komutanlığının önundeki kaldırımi bir elden geçirin. Vallahi yürüyemiyoruz. Malatyanin en merkezi konumundaki kaldırımı yapmaktan aciz olanlar Pütürgeye Kuluncağa Arguvana ne yapabilirler. Güvendığimiz dağların başı puslanmaya başladı. Bir defa da olsun kar yağmasin şu güvendiğimiz dağlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)
    Sn. Başkanım siz Malatyaya bir meydan kazandırmadan önce Malatyanın klabindeki meydana sahip çıkın. Eski Belediye Meydanı artık meydan olmaktan çıktı. Bufe, Taksi Durağı, YMS Satı Ofisi, Bankamatikler yetmezmis gibi bir de Kızılay Kan Toplama Merkezinin koca cam çerceveli prefabrik ofisini koydunuz. Eski soykan Meydanına da Şehir Mezarlığına aldığıniz 3 cenaze taşıma minübüsü ile Zabıtaya aldığınız 3 pikabı sergiliyorsunuz.. Ya Allah aşkına hangi devirde yaşıyoruz Kasaba Belediyesi mantığından kurtulun yeter artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alirıza (4 yıl önce)
    Bence orayı hürriyet parkı ve yeni yapılacak millet bahçesiyle birleştirip büyük bir park yapsınlar insanların koşup spor yapacakları bir alan olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (4 yıl önce)
    Bırakın bunları daha önemli şeyler var Türkiyenin ihraç ettiği bir kaç üründen biri olan kayısı malesef kurumaya başlıyor, siz bunları bırakın da kayısılarımızı kurutan ithal ilaçlara bir çözüm bulun. Koca şehirde gizlenen bir gerçek ki kimse gündeme dahi getirmiyor, bilmiyom bilerek mi yapılıyor. Biz çifçi ve Fidan yetiştiriciler bunu Anlıyoruz da koca koca insanlar ve ilgili kurum ve kuruluşlar anlamıyor mu. Yoksa.. sı ihanettir evet dünya piyasasında malatya kayısı payı her geçen yıl azalıyor. Kayısılarımız kuruyunca bol bol meydankarda gezersin iz yarı aç
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (4 yıl önce)
    Milli Egitim Mudurlugu binasinin da kaldirilmasi lazim. MEM yeni ve modern bir binaya tasinmali artik. MEM alani şehir meydani projesine eklenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Yeni caminin orayı meydan gibi birşey yaptılar betona boğuldu Kernek şelalesinin orayı meydan gibi birşey yaptılar orasida betona boğuldu Toprağa yeşile ne ihtiyacımız var canım bize beton lazım beton yaşasın beton belediyesi Beton deyince nefesim kesiliyor yahu Gündelik alanlarda Toprağa yeşile hasret kalmisiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Bir şehrin ilaki meydana ihtiyacı vardır .ama meydan dan önce otobüs meydanı daha iyi olur.burdan sayın belediye başkanına ulasamazsakta fikir duygumu belirtmek isterim esgi yıkılan belediye binası yani şimdi emeklilik parkının yerini otobüs durağı yapılırsa uygun olur büyük şehir ettiniz otobüs binim alanını genişletin o yerde alan için uygundur.(U) harfinde otobüs giriş yaparak herkesin durağını ayırarak bu kargaşa ya yani simdiki durak bir otobüs geldinde hurra herkesin dalmadigi bı alan yaratilsa iyi olur . Malatya'nın en gözde yerlerini AVM vermeyle olmaz bir tane türk firması gösterin o yerlerde o yüzden bu vatana kötülük mevkisini beceremeden yürü tenlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Toki konutlarının bulunduğu yere bir gidin şehre tepeden bakın bakalım.İç içe geçmiş beton yığınlarından başka ne görüyorsunuz.Daracık yollar,çok çok az ağaçlar ve sıkışık bir alan.Bu görüntü şehirde yaşayanları memnun ediyorsa böyle kalsın. Ancak şehirde kötü bir görüntü varsa ki var bırakın da merkezde açık meydanlar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakırr (4 yıl önce)
    Gerçektende çok büyük bir hizmet.Yıllardan beri eksikliğini hep yaşadık.Artık kimse meydanı boş bulup sallamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nilüfer EKICi (4 yıl önce)
    İki köklü okulun taşınması kabul edilemez zaten Malatya ticaret lisesi MEB e verildi bir yanlışın üstüne bir yanlış daha yapılmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum ???????? Yanlışın üstüne yanlış yapılmamali!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Okul köklü diye kaldirilmayacakmi.Mantığa bak.Okul ortadan kaldirilmayacak.Başka bir yere taşınacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (4 yıl önce)
    Meydansızlıktan dolayı kan ağlayan bir şehirdik yaşasın bizimde artık bir MEYDANIMIZ var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Birşeyler yapılıyor ama bu insanları alakadar etmiyor, insanların refahını yükseltecek projeler nasıl olur? Tabi o tören yerlerinde olmayan refahın kutlamalarını yaparsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (4 yıl önce)
    Güzel olur fakat umarım trafikte aksaklıklara yol açılmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (4 yıl önce)
    En iyisi sehri dümdüz edin. Malatyalilardaki meydan aşkını anlamak mümkün değil. Oldu olacak Gazi ile Atatürk ortaokulunu da yikin orayi da meydan yapın. Hatta kernege kadar dümdüz edin. Meydan yapmak için okul yikmak nasil bir zihniyettir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal park ve meydan okuyor bu şehrin meydanı varmı kapalı çarşı üstü tam bir meydan değil bence . Ne yapsınlar binami ,rezidasmi . Okullar 30,40 yıllık okullar , sanki okul yıkıp yenisi yapılmayacak gibi yazmışsın . Yenisi yapılacak diyor tam okumuyormusun .şehrin göbeğinde insanların toplanıp vakit geçireceği alan yapılması gayet iyi fikir . Bırak şu Banaz ideoloji . elestirikecek işleri eleştirin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevcut meydanlar emeklilere dar geliyor. Yenilerini yapmak lazim. Ama yeni yapilan meydanlardaki oturma banklarına numara versinler. Bankin yanına bir jetonlu makina koyup jetonlu bankamatik yapsınlar. Erken gelen emekli ücretsiz jetonu makinaya atsın. O gun boyunca o bankta sadece o emeklimiz oturup ETRAFTAN GEÇENLERİ SEYRETSIN. Bir de mümkünse emekli teyzelerimize de özel yer ayıralim. Onlar mağdur olmasınlar. Burası çok önemli. Parklarda çoğunlukla emekli amcalar oturuyor. Emekli teyzelerimize özel yer ayıralim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bünyamin (4 yıl önce)
    Malatya'nın en büyük sorunu çözülüyor yaşaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Dalga mı geçiyorsun.Ayıp ayıp .Bir şehiire meydan da lazım park da lazım.700 000 nüfusu olan bir şehire yakışacak meydan ve parklar olmalı ufku geniş olanlar şehire yapılacak güzellikleri desteklerler.
    0
    0
    Yanıtla