SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı En İyi Şekilde Tanıtmaya Çalıştık"

0
Güncellendi - 2018-10-18 03:20:23
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında 11-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Malatya Tanıtım Günleri’ni değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Malatya’ya hasret duyan, kokusunu özleyen kardeşlerimizin memleket özlemlerini bir nebze giderebilmek için 5 gün boyunca Malatya’yı İstanbul’a taşıdık. "dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya'nın mimari tarihinde önemli bir yere sahip olan ve iki katlı cumbalı ev şeklinde tasarlanan geleneksel ev temalı tanıtım standında görsel materyallerin yanı sıra Malatya yöresine ait kayısı, analıkızlı, kiraz yaprağı sarması, ayran aşı gibi lezzetler ziyaretçilere ikram edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan 300 kilogramağırlığındaki kayısı döneri ve gün kurusu kayısılar da vatandaşlara ikram edildi.

Memleket hasreti duyan insanların Malatya’nın kokusunu hissettiği, adeta Malatya’nın havasını soluduğu Tanıtım Günleri’nin tamamladıklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bu etkinlik kapsamında Malatyamızı İstanbul’da kültürüyle, sanatıyla, eğitimiyle, türküleriyle, yöresel yemekleriyle en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Malatyalı kardeşlerimizle İstanbul’da buluşmak, onlarla hasbihal etmek, onlara tebessüm etmek, onlara selam vermek bizim için şereftir. Malatya’ya hasret duyan, kokusunu özleyen kardeşlerimizin memleket özlemlerini bir nebze giderebilmek için 5 gün boyunca Malatya’yı İstanbul’a taşıdık. Gerçekleştirdiğimiz Tanıtım Günleri ile memleket hasreti çeken hemşehrilerimiz ve Türkiye’nin diğer illerinden kardeşlerimiz; Yeşilyurt’un güzel mimarisini, Battalgazi’nin Ulu Cami’sini, Arapgir’in Millet Hanı’nı temsili de olsa görme şansı buldular. Arguvan’ın türkülerini dinlediler. Hekimhan’ın cevizini, Doğanşehir’in elmasını tattılar. Darende, Yazıhan, Akçadağ, Kale, Kuluncak, Pütürge, Doğanyol’u temsili olarak ziyaret ettiler.” dedi.

'Birlikte Yürüyeceğiz' diyerek çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Polat, “Malatya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, Malatya hasreti çeken gurbetteki hemşerilerimizle buluştuk.  Anadolu’nun 81 vilayetinden kardeşlerimizle bir araya geldik. Malatya’mızı İstanbul’a taşıdık. Türkiye’nin dört bir yanından Yenikapı’da Malatya Tanıtım Günleri’ne katılan hemşehrilerimize, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri’ni ziyaret eden vatandaşlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile fotoğraflar çektirerek, memnuniyetlerini ilettiler.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan D. (5 yıl önce)
    Malatya günlerinde Y.Malatyaspor'a yer verilmemesi büyük eksiklikti
    0
    0
    Yanıtla