SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Sağlık Üssü Haline Getirdik"

0
Güncellendi - 2021-03-04 23:34:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yapımı devam eden projeler ile birlikte Hastanesi olmayan İlçe kalmayacak. Malatya’ya 19 yılda 1 milyar 164 milyon TL’lik sağlık yatırımı yapıldığını aktaran AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 1.655 yatak kapasitesi ile 397 bin 411 metrekarelik kapalı alanın şehre kazandırıldığını söyledi

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya’da yapılan Sağlık yatırımlarının Bölgedeki diğer İllere rol model olduğunu söyledi. Sağlık turizmi açısında Malatya’nın öneminden bahseden Milletvekili Çakır,” Malatya’yı adeta bir sağlık üssü haline getirdik. Yatırımlarımız ile bu başarıyı sağladık.” dedi.

“Malatya’da sağlık sektörüne yapılan yatırımlar ile Cumhuriyet tarihinde altın harfler ile imzamızı atıyoruz.” sözleri sağlık yatırımlarının önemini vurgulayan Milletvekili Çakır, Malatya’da 19 yılda 1 milyar 164 milyon TL’yi aşkın projenin hayata geçirildiğini söyledi.

397 bin 411 metrekare kapalı alan ile sağlık üsleri oluşturulduğuna dikkat çeken Çakır,” Pandemi ile birlikte ülkemizdeki sağlık yatırımlarının önemi daha çok anlaşıldı. AK Parti Hükumeti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden beri Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” tavsiyesini siyasetin ve idarenin merkezi olarak kabul ettik ve etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da sağlık yatırımlarımızda adımlarımızı güçlü bir şekilde attık. 19 yıllık iktidar dönemimizde Malatya’daki Hastanelerimizin yatak kapasitesini 1.655’e kapalı alan büyüklüğünü ise 397 bin 411 metrekareye çıkardık. İnşaat ve ihale aşamasında olan yatırımlarımız ile birlikte 1 milyar 164 milyon 211 bin 813 TL ile geleceğe hazırlık yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yapımı devam eden projeler hakkında bilgi veren AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,” Son olarak sağlık yatırımlarımız içerisinde İnşaat aşamasında olan projelerimizde büyük ölçüde sona geldik. Allah’ın izniyle 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesini yaklaşık 3 ay gibi bir sürede hizmete açmayı planlıyoruz. Hastanenin Mimari imalatında sona gelindi. Şimdi ise mekanik elektrik işleri devam ediyor. Proje maliyeti 161 Milyon 990 bin 400 TL olan bu Hastanemiz 60 bin 566 metrekarelik kapalı alana sahip.

Doğanşehir’imize 100 yataklı Devlet Hastanesi ve 10 daireli Lojman kazandırıyoruz. Bu ay içerisinde inşallah hizmete kazandırmış olacağız. Bu Hastanemizin maliyeti ise 73 milyon 48 bin 923 TL’dir ve 27 bin 899 metrekarelik kapalı alana sahiptir.

Doğanyol İlçemize 10 yataklı Entegre İlçe Hastanesi ve 10 daireli Lojman Binası projemizin temelini yakın tarihte attık. Proje maliyeti 14 milyon 714 bin 600 TL olan bu Hastanemiz 4 bin 493 metrekarelik kapalı alan ile Doğanyol’daki vatandaşlarımıza hizmet edecek.

Arapgir İlçemize Devlet Hastanesi Teknik Merkez ve Diyaliz Merkezi inşaatımız şuan devam ediyor. 10 milyon 561 bin TL’lik bu projemizde 2 bin 192 metrekare kapalı alan ile vatandaşlarımıza hizmetimizi devam ettireceğiz.

Darende İlçemizde Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde 20 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi ve 10 Daireli Lojman Projemiz de devam ediyor. 30 milyon 978 bin 500 TL proje bedeli olan ek hizmet alanında kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için gerekli tüm çalışmalar sürdürülüyor.” sözlerini kullandı.

Yazıhan İlçesine yapılması planlanan Sağlık yatırımlarını müjdeleyen Milletvekili Çakır,” Malatya’da Hastanesiz ilçe kalmayacak dedik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah’ın izniyle Yazıhan İlçemize 10 yataklı Yazıhan Entegre İlçe Hastanesi projesi, 7 Aile Hekimli Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılması için yaklaşık 10 milyon TL tahmini proje maliyeti olan güzel bir hizmet alanı yapma düşüncesindeyiz. Sağlık Bakanlığının 2022 yılı yatırımda değerlendirilmek üzere alındığı bilgisi verildi.” dedi.

Şimdiye kadar yapılan yatırımların önümüzdeki dönemlerde katlanarak devam edeceği mesajını veren Milletvekili Çakır,”Malatya genelinde 1 milyar 164 milyon 211 bin 813 TL maliyet 65 tane sağlık tesisi, Hastane ve Aile Sağlık Merkezi projesini hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’yı önemsediğini ve her defasında Malatya için yeni yatırımlara imza attığını biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yeni yatırımlarımızı Malatya’mıza kazandıracağız. 19 yılda yaptığımız 25 Milyar TL’lik yatırımı gelecek dönemlerde katlayarak şehrimize yeni hizmetler yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Ali Seydi (3 yıl önce)
    Siz Malatya'da ki Suriyelilere bakın kendi insanına bakmayın hakkımı helal etmiyorum çakır bey
    0
    0
    Yanıtla
  • AVCIMALATYA (3 yıl önce)
    Sağlık üssünde Annemin bypass ameliyatını yapamadılar Ankara da oldu Dr dan haber ver kaliteli dr var mı onu söyle ona çare bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamuşan (3 yıl önce)
    Birde dalga geçer gibi açıklama yapıyorlar. Bir tane şehir hastanesi yapamadılar... Sahipsiz şehir MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    ???????
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Gerçekten anlamak zor sağlık üssü olan Malatya da neden her hastaya 10 - 15 gün sonrasına randevu veriliyor bilinmez. Evet 20 yıl önceki SSK dan biraz daha iyi ama şu bir gerçek 20 yıl öncesinin SSK sı da 1980 döneminin SSK sından daha iyiydi. Zaman etkisinden arındırılmış hizmet kalitesi gerçekten zayıf. Daha iyi olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    akp arkadaslar malatya halki yuzde 75 oy verdi karsiliginda 300 yatakli hastahane elazig akp yuzde 45 oy verdi karsilig 1100 Yatakli hastahane halkimiz degerlendirsin sagligi yatirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ensar (3 yıl önce)
    Tüm yorumlara katılıyorum . Malatya sözde büyükşehir !!! Elazıg'ın 2010 yılında çevre yolu bitmiş e kullanılıyor . Şehir Hastanesi desen oda ikiyıldır hizmette ... Malatyalılar bu işini bilmez vekil beyefendiler sayesinde 1980 yıllarıda yapılmış çevre yolunu kullanılıyor. Trafik tam curcuna oda yetmezmiş gibi yenidevlet hastanesini ilin göbeğine yerleştirerek olmayan yolllarıda bitirdiler .
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Geç bunları hikaye anlatiyorsun siz başta olduğunuz sürece malatyayı sümürürsünüz başkada faydanız olmaz bu şehre inanan inanır inanmayan inanmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Devlet hastanesi İnönü eğitim araştırma hastanesi diş hekimliği hastenesi kadın doğum ve çocuk hastanesi Hasan Çalık hastanesi Battalgazi devlet Hastahanesi karaciğer hastanesi onkoloji hastanesi ilçelerde yapılan yeni hastahaneler az ücretli de olsa özel hastaneler yazmakla bitmedi yorum yapan zavallılar kendinizden haberiniz var mı ki bunlardan da olsun ama millet olarak eski SSK dönemine dönüp azarlansanız ilaç kuyruğunda bekleseniz götürdünüz o zaman şehir hastanesini...
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    bundan sonra akp nin oyları malatyada çok düşecek bunun sorumlusu sizin gibi vekillerdir çünkü kimse sizin umrunuzda değil bunu yanınıza gelip gördük
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    malatya yı sağlık üssü yaparsınız ama malatya çoktan işsizler üssü oldu sayın çakır
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (3 yıl önce)erhan isimli kullanıcı yorumuna
    erhan gardaş öyle deme bunlar hiç hak yemezki :)))) sırf oy veriyorsam bu ... milletvekilleri için değil reis için
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Yorumlara bakıyorum da hep şikayet.şikayetinizi sandıkta yapacaksınız,buraya yazdıklarınızı çevrenize anlatacaksınız.yoksa burda çok yazar çizeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Kürsünün yerini bulabilmiş mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Akçalı (3 yıl önce)
    Babam kanserden vefat ettikten bir gün sonra patoloji sonuçları çıktı , kansermiş . Bu mu başarınız? Tıbkı Trambüs gibi müthiş hizmetleriniz var . Sayın vekil siz dahil tüm Malatyalı siyasetçiler başarısızsınız. Malatya büyük şehir ancak bölge müdürlükleri Elazığ’a kaptırılmış . Bu başarı hepinizin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    3 Tane hastaneyi yıktınız. (sigorta, devlet, askeri hastane) daha yıktıklarınızın yerini dolduramadınız. Hastane görmek istiyorsanız Elazığa gidin. Siz önce Malatya nın hakkı olan şehir hastanesini nasıl Malatya dan alıp Elazığa verdiniz onu bir açıklayın. Şehir hastaneleri büyükşehirlere yapıldı Malatya hariç. Nasıl Malatya nın hakkının gasbedilmesine izin verdiniz? Nasıl Malatya nın hakkının yenilmesine göz yumdunuz? Önce bunları açıklayın ve biz size layık olamadık deyip istifa edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (3 yıl önce)
    Doğrudur sayın Vekilim, 15 günde sıra alınan servisler , 10 gün sonra alınan MR sonuçları ile AY ÜSSÜ ALFA oldu. Elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    He, sağlık üssü olduğu için pandemide hastaneler yalan oldu. Pandemi dışında da vaziyet ortada. Sağlık üssü ama neye göre, kime göre? İnönü'deki karaciğer nakli ve birkaç az önemli şeyi daha söylersek evet bir temayüz var ama o kadar. Eğitimsiz toplum, önüne gelen de sağlık sistemine gereksiz yük oluyor, bu soruna eğilinseydi hem insanlar daha sağlıklı olabilir hem de sağlık sistemindeki yerel yük azalırdı. Ama onlar da haklı, eğitimin şovu olmuyor sonuçta, en temizi bina dikip gerisini boşvermek.
    0
    0
    Yanıtla
  • fırat (3 yıl önce)
    sağlık üssü haline getirdin !!! hastalar muayane olamıyor. teyzemin omzu çıktı aylarca muayene olamadı doktorlar kapıdan kovdu. babam kalp krizi geçirdi anjiyo olamadı malzeme yok , doktor yok ekipman yok dediler , dişin ağrır gidersin gece sabah gel derler sabah randevu alamazsın. biraz halkla iç içe olun ne kadar sorun var görün
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin (3 yıl önce)
    malatyayı sağlık üssü haline getirdiğiniz için övünüyorsunuz da sultansuyu tarım işletmesinin kapatılması nı nasıl içinize sindiriyorsunuz. Bu kapatma hayinliğine AKP Milletvekilleri neden sesiniz çıkmıyor bu yapılan lar malatya ya hayinlik değilmi. Bunu yapanlara yazıklar olsun yuh olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (3 yıl önce)
    Malatyayı sağlık üssü haline getirmedin Malatyayı mahvettin.Yüzyıllardır kendi cazibesi ile akan kernek suyuna beton dökerek kapatmıştın.Bak şimdi tekrar Malatya ya kazandırılacak.Hem bu dünyada hem öteki dünyada ellerimiz yakanda olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya li (3 yıl önce)
    Yani çok çalışkan milletvekili bence hiç iyi değil belediye başkan ikende iyi değildi Malatyaya çerçi aslanoglu gibi halkın içinde olan biri seçilmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Emre (3 yıl önce)
    Bağımsız olarak seçimlere katılsa oyu %5'i geçmez
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın çakır acaba malatya devlet hastanesi kaç yatak 830 yatak önce ssk ile devlet hastanesi yatak sayısı 1050 idi nerde şehir hastanesi
    0
    0
    Yanıtla