SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maratoncu Eda Hemşire

0
Güncellendi - 2019-01-06 03:58:27
Maratoncu Eda Hemşire
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hemşire olarak görev yapan Eda Kınacı, ultra maraton yarışlarında aldığı derecelerle dikkat çekiyor.

19 yıldır hemşire olarak görev yapan 38 yaşındaki Eda Kınacı, işinden arta kalan zamanlarda koşu yapıyor. Bireysel olarak yarışmalara katılan Kınacı, aynı zamanda beden eğitimi bölümünde yüksek lisansını tamamlarken, doktora için bekliyor.

2016 yılında Çekmeköy Çamur Maratonunda 30 kilometrede üçüncü olan Eda Kınacı, 2017 Sapanca Ultra Maratonu 30 kilometre yaş grubunda birinciliği elde etti.

2018 yılında 5. Frig Vadileri Ultra Maratonu'nda 54 kilometrelik etapta yaş gurubunda birinci olan Kınacı, 2018 İda Ultra Maraton'unda ise 62 kilometrelik parkurda genel klasmanda kadınlarda ikinciliği elde etti.

2016’da 38.Avrasya Maratonu’nda yaş grubunda ikinci olan Eda Kınacı, 2017’de Berlin Maratonu, 2018’de Paris Maratonu’na katıldı.

Kınacı, 9 Şubat'ta Antalya Manavgat'ta 71,1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek olan yarışmanın hazırlıklarını sürdürüyor.

Antrenmanlarını Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda gerçekleştiren Kınacı, Arapgir Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yaptığını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Bölümü’nde yüksek lisans yaptığını ve doktora için beklediğini ifade etti.

Uzun mesafe koşucusu olduğunu belirten Kınacı, “Bir işi yaptığınız zaman peşini bırakmıyorsunuz. Koşuda benim için bir aşk. Gittiğim koşularda Malatya’yı temsil etmek, derece yapmak, yarışları tamamlamak benim için güzel bir hedef. O yüzden hiçbir zaman bırakmayı düşünmüyorum” dedi.

Çok küçük mesafelerle başladığını kaydeden Kınacı, “İnsan yapısı da zaten belirli bir kademeden sonra biraz daha fazlasını istemeye müsait olduğu için, ilk koştuğum mesafe sadece 3 kilometreydi. Şuan 60-70 kilometreleri koşmaya çalışıyorum. Kademe kademe, birini başardıktan sonra dahasını getirmek istiyorsunuz” diye konuştu.

Kınacı, 19 yıldır hemşire olarak görev yaparken, 14 senedir de ultra maratonlara katıldığını kaydederek, şunları söyledi:

“14 senedir koşuyorum. Çeşitli branşlarla uğraştım ama koşunun bendeki yeri çok başka. Zorluk derecesi bir hayli yüksek ama isteyerek yaptığınız zaman işler çok daha farklı yürüyor. İnsanlar hep, ‘nasıl zaman ayırıyorsun?’ diye soruyor. İstedikten sonra oluyor. Ben ne yapıp edip buna zaman ayırabiliyorum. Sabah erken kalkıyorum, geç vakitte olsa antrenman yapıyorum. Yerine göre gezmemden ya da dinlenmemden ayırabiliyorum.”

Ultra maratonun herkese göre zorluk derecesinin olduğunu ifade eden Kınacı, “Dayanıklılığınızı test ediyorsunuz. Yarışmaya gittiğiniz zaman fiziksel olarak yaptığınız antrenmanlar geçiyor, bir yerden sonra ruhsal olarak koşmaya başlıyorsunuz. Mental olarak ‘ben bu kilometreyi koşabilirim’ demek önemli. Yarıştan önce ’62 kilometre koşabiliyorum’ diyorum ama yarış yokken, ’62 kilometre’ diye düşünebiliyorum. İstedikten sonra insanlar yapabilir. Belki de kapasitesini fark edememiş çok kişi vardır” diye konuştu.

Malatya44runners adına yarışlara katılan Kınacı, yarışmalara katılabilmek ve Malatya'da yarış organizasyonlarının düzenlenmesi için belediyelerden destek beklediğini de sözlerine ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kosgebliiii (5 yıl önce)
    Maşallah dediğiniz 3 gün yaşıyor...Aman Hemşire Hanım göze gelmeyin diyeceğim ama burası MALATYA...!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)Kosgebliiii isimli kullanıcı yorumuna
    aynen öyle dayı oğlu
    0
    0
    Yanıtla