SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maratonun Rüzgar Kadını, Hastanenin Eda Hemşiresi

0
Güncellendi - 2019-02-25 03:54:52
Maratonun Rüzgar Kadını, Hastanenin Eda Hemşiresi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hayatı boyunca sporla iç içe yaşayan 19 yıllık hemşire Eda Kınacı, katıldığı ultra maratonlarda birçok başarıya imza attı.

Çocukluğundan beri yüzmeden bisiklet ve kick boksa kadar birçok spor dalıyla amatör olarak ilgilenen Eda Kınacı (39), hemşire olduktan sonra koşuya merak sardı.

Ardından ultra maratonla tanışan Kınacı, bu zamana kadar yarışlarda birçok başarı elde etti.

Kınacı, Çekmeköy Çamur Maratonu'nda 30 kilometrede üçüncü, Sapanca Ultra Maratonu'nda 30 kilometre birinci, 5. Frig Vadileri Ultra Maratonu'nda 54 kilometrelik etapta birinci, İda Ultra Maraton'unda 62 kilometrelik parkurda genel klasmanda ikinci oldu.

Eda Kınacı, bu yıl Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 71,1 kilometrelik parkuru 9 saat 59 dakikada tamamlayarak altın madalyayı aldı.

Öte yandan, hemşirelik görevini sürdürürken İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazanan Kınacı, buradaki lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını da tamamladı.

Halen fakültede "spor ve sağlık" üzerine doktorasına devam eden Kınacı, gönül verdiği hemşireliği de aksatmıyor. Kınacı, spor sayesinde Arapgir Devlet Hastanesindeki hastalarının yardımına "daha hızlı koştuğunu" belirtiyor.

- "Hemşirelik ve koşu bir arada çok iyi gidiyor"

Hemşirelik mesleğini 19 yıldır sürdüren Kınacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşuyla tanışana kadar birçok spor dalıyla ilgilendiğini söyledi.

Koşuyla tanıştıktan sonra bu branşta yoğunlaştığını anlatan Kınacı, koşmaya kısa mesafelerle başladığını belirtti.

Kınacı, "Katıldığım ilk yarış 3 kilometreydi. Nefes nefeseydim, neredeyse yıkılacaktım. Zamanla kilometreleri üst üste koyarak devam ettiğinizde iş daha farklı boyuta varıyor. Şu an mesela 60 kilometre koşuyorum ama 3 kilometredeki gibi nefes nefese kalmıyorum." ifadelerini kullandı.

Hemşirelik ve koşunun bir arada çok iyi gittiğini vurgulayan Kınacı, "Hastalara yardımcı olmak istiyorsanız hızlı olmak zorundasınız. İnsanların çağrılarına daha çabuk kulak vermek gerekiyor. Spor yapmam, beni iş yerimde de pozitif kılıyor. Spor, olumsuz şeylerle karşılaştığınızda onlarla baş etme gücü de veriyor." dedi.

Kadınların sporda da çok başarılı olduğunu dile getiren Kınacı, şunları kaydetti:

"Yalnızca biraz rol model eksiğimiz var. Gittiğim bir parkurda koşuya başlıyorum. 400 metreden sonra bir bakıyorum etrafımda bana eşlik edenler var. Özellikle de kadınlar çok fazla. Onlar sadece rol model görmek istiyor. Orada koşan birisi varsa 'Burada koşuluyor' deyip onlar da katılıyor."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız