SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Market Tedbirleri Genelgesi Hemen Uygulanmalı"

0
Güncellendi - 2021-05-04 02:26:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, koronavirüs salgınıyla mücadele amacıyla, küçük ve orta ölçekli esnafın yaklaşık 17 gün kapatılmasına karşın, süper ve hipermarketlerde, küçük esnafın satışını yaptığı tüm ürünlerin satışının yapıldığını, bu durumun haksız rekabet oluşturduğuna dikkat çekerek, "İçişleri Bakanlığımızın market tedbirleri genelgesi ile bu haksız rekabete 7 Mayıs'tan itibaren son verilmesi için bir karar aldı. İçişleri Bakanlığmızın bu kararı  olumlu bir gelişmedir. Ancak, bu genelgede yer alan, haksız rekabeti engelleyici tedbirlerin uygulanmasına hemen başlanması, daha adil bir tutum olacaktır" dedi.

Covid-19 salgınında en çok küçük esnafın ekonomik zarara uğradağını, bunlar arasında kitap ve kırtasiyecilerin de bulunduğunu belirten Malatya Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, Elazığ Valiliği'nin örnek bir uygulama ile, kapanmanın başladığı ilk günden itibaren, haksız rekabetin önlenmesi için, süpermarketlerin, ayakkabı, züccaciye ve kırtasiye reyonlarını satışa kapattırdığını hatırlatarak, "Malatya Valiliği de, benzer bir uygulamayı kapanmanın ilk gününde başlatsaydı, küçük esnafa ile zincir marketler arasındaki, küçük esnaf aleyhine olan haksız rekabet bir nebze olsun önlenebilecekti" dedi.

"İçişleri Bakanlığı'nın 'Market Tedbirleri Genelgesi' olumlu, ancak uygulama için 7 Mayıs beklenmemeli"

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği, 04.05.2021 tarihli 'Market Tedbirleri Genelgesi' ile "Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceği" yönünde karar aldı.

Genelgede, "7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil), elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek" denildi.

İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu genelgesinin küçük esnafın süpermarketler karşısında korunması açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirten Malatya Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, "Ancak bu genelge kapsamındaki kararların, 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtilmiştir. İçişleri Bakanlığımızın, küçük esnafımızın, zincir ve süper marketlere karşı korunması konusundaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz. Ancak, çok zor bir süreçten geçen küçük esnafımızın haksız rekabet karşısında korunması için, İçişleri Bakanlığımızın genelge hükümlerinin hemen uygulanmaya başlanması daha adil bir tutum olacaktır diye düşünüyoruz".

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mx_ (2 yıl önce)
    Syn. Şahin Doğan ağabeyimiz her daim makul ve hakkaniyetten yana olan, okuyan, tefekkür eden ve tabii olarak hürmeti hak eden bir insandır. İl yöneticilerimiz bu değerden, bu cevherden neden istifade etmezler anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birol kaya (2 yıl önce)
    Bence bu süreçte değil her zaman uygulanmalı bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Küçük esnaf (2 yıl önce)
    Kesinlikle haklı bir serzeniş . Küçük esnafı bitirmek üzerine plan yapmışlar sanki . Borca batan küçük esnafın dükkanını kapatıyorsun, ödemeyi alacak olan bankaları açık tutuyorsun yetmezmiş gibi yayinlanan genelgeye rağmen esnafın satmak için aylar önce stokladığı malların muadillerinin market zincirlerinde satılmasına göz yumuyorsun . Sorarım bu nasıl bir akıl tutulması nasıl bir basiretsizliktir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Avukat (2 yıl önce)
    Sayın Şahin Doğan daha önceki röportajlarında da olduğu gibi yine önemli bir noktayı işaret etmiş. Malatya Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı olarak misyonunu layıkıyla yerine getirdiğini söylemeliyim. Mezkûr mesele için ise keza kendisinin ve meslektaşlarının haklarını savunmak için önemli bir noktayı işaret etmiş. Ben bir avukat olarak ticaret hukuku bakımından bu meselenin kesinlikle bir haksız rekabet niteliğinde olduğu ve bu meselenin bir an önce çözülmesi gereken hukuki bir problem olduğu düşüncesindeyim. Bu problemlerin çözümlenebilmesi adına büyük uğraşlar veren Sayın Şahin Doğan’ teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şemsettin Önee (2 yıl önce)
    Şahin Başkanım Her zaman küçük esnafın yanında oldun Eline yüreğine sağlık Rabbim eksikliğini vermesin
    0
    0
    Yanıtla