SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mart Ayı Sonunda Faaliyete Geçecek"

0
Güncellendi - 2021-01-06 03:05:49
A- A+ PAYLAŞ

Vagon Onarım Fabrikası alanına Türk Kızılayı Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'nda inceleme yapan. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, fabrikanın fiziki gerçekleşme oranının yüzde 92'ye ulaştığını ve Mart ayı sonunda faaliyete geçeceğini açıkladı.

Malatya’da, 32 yıl önce tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası’nın yerine Türk Kızılayı tarafından yapılan yatırımla prefabrik konut üretimi, tekstil ve Kızılayın ihtiyaç duyduğu çadır ve ekipmanlar üretilecek.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Umut Yalçın, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ile birlikte fabrika alanında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Çalık burada yaptığı açıklamada, Malatya’da Sümer Holding AŞ’ye ait olan ve 1989’da tamamlanan 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın, o tarihten bu yana hiç kullanılmadığını, yıllardır atıl halde bulunan fabrikanın Türk Kızılayı tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası’na dönüştürülmesinde sona gelindiğini söyledi.

Mart ayında tamamlanması planlanıyor

Çalık, fabrikanın fiziki gerçekleşme oranının yüzde 92'ye ulaştığını ve Mart ayı sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını belirterek, “37 bin 500 metrekare kapalı alanda üretime başlayacak fabrikadan dünyaya ürünler ihraç edilecek, bu yatırım kente ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

1000 kişiye istihdam kapısı

Çalık, fabrikada yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, bu alanda ‘lojistik köy’ projesinin de hayata geçmesi için gerekli girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın ile Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ise, Milletvekili Öznur Çalık’ın Türk Kızılayını yürekten desteklediğini ve bu yatırımın gerçekleştirilmesinde çok büyük emek sahibi olduğu ifade ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • berk (3 yıl önce)
    sayın vekil 32 yılönce tamamlanmış ama hiç kullanılmamış diyorsun o dönemde adalet partisindeydin ozaman faliyete gecirerdiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Asad (3 yıl önce)
    Her hafta olduğu gibi bu hafta da gidip resim çektirmeseydiniz şaşardım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Vekillerimiz alinacak personel listesini hazir etmislerdir.kimse heveslenmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Her hafta nedir bu ya reklamlar gibi haber. Birde artık vagin onarım fabrikası isminden kurtulun kardeşim. Bitti adı da farklı kurumu da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tomugi (3 yıl önce)
    Önce emeğinize sağlık Başta Kızılay başkanımızın,ama gerçekten Malatyalı işsizlere garibanları ihtiyacı olanları işe alın Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Buraya ișçi alımında nasıl bir yol izlenecek??Malatyahaber bu durumu irdelemeli..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dürüst (3 yıl önce)
    Müracatlar noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlensin kimse yıpranmadan şeffaf olsun adaletli olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    Kızılay Başkanı Kerem Kınık beye sonsuz teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Derebeyi (3 yıl önce)
    Sanki malatyalilar çalışack çoğu dışarı şehirler den oluyor doğudan VS
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    İşte özlediğimiz harika haberlerden bir tanesi. 1000 hemşerimize istihdam ve Ülke ekonomimize katkı sağlayan üretim. Emeği geçen Vekil, Bürokrat ve Malatyalı hemşerilerimize şükran borçluyuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Burda çalışacak arkadaşların listesi verildi mi.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Derebeyi (3 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Kardesm malatyali mi çalışıyor bir yerde yüzde 99 doğudan geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • bende onu diyorum iste abi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu fabrikanın yapımında büyük emeği geçen hemşehrimiz Kızılay başkanı Sn. Kerem KINIK' teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Öznur hanımı görünce oraya alınacak tüm personellerin belli oluşu gozumun önüne geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Atıl vaziyette yıllarca kalmış bir fabrikayı faydalı bir değere dönüştürenlerin eline sağlık. Güzel işleri takdir etmek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Seçime daha 3 sene var. Hayır ola bu kadar bültene.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Bu yatırımın gerçekleşmesini sağlayarak, yıllardır baktığımızda içimizin kan ağladığı atıl vaziyetteki dev tesisi, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazandıran herkese çok ama çok teşekkür ederim...
    0
    0
    Yanıtla