SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mart Karı Yaşamı Olumsuz Etkiledi

0
Güncellendi - 2020-03-20 01:49:36
Mart Karı Yaşamı Olumsuz Etkiledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da dün gece başlayan ve sabaha kadar etkili olan kar yağışı Mart ayının ortasında kenti beyaza bürüdü.

Malatya, yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Salı gününden beri etkili olan soğuk hava önce yüksek kesimlerde, daha sonrada kent merkezinde kar yağışına sebep oldu. Uzun süre devam eden kar yağışı sonrası yüksek kesimlerde kar kalınlığı yarım metreye ulaştı. Kırsal kesimlerde de etkisini arttıran kar yağışı özellikle Akçadağ, Arguvan ve Arapgir ilçelerinde yaşamı olumsuz etkilerken, belediye ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için kar temizleme çalışmalarına başladı. Yetkililer kar yağışının ilerleyen saatlerde artacağına işaret ederek, sürücülere tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kayısı üreticileri tedirgin

Etkisini arttırarak devam eden kar yağışı kayısı üreticilerini de tedirgin etti. Akçadağ ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde kayısı üreticiliği yapan Naim Doğan, kar yağışı sonrası tedirgin olduklarını belirterek, "Dün geceden buyana devam eden kar yağışı sonrası Levent bölgesinde kar kalındığı yaklaşık yarım metreyi buldu. Bölgede kar yağışı aralıksız devam ediyor. Akçadağ'da ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ sözü gerçek oldu. İnşallah kardan dolayı çiçeklenmeye yüz tutan kayısı ağaçları zarar görmez" diye konuştu.

iha- malatyahaber.com

FOTO: Akçadağ'dan kar görüntüleri

FOTO: Malatya il merkezi Beydağı bölgesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • gurbetci (4 yıl önce)
    sayın hemşerim sigorta firmaları da belli oranda devletten ödeme için ödenek alır bilginize
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Şimdi deprem kusagindayiz evlerimizi 400-500 lira verip sigorta yaptirmayiz kaysimizi sigorta yaptirmayiz ondan sonra deprem olur devlet karsilasin kaysiyi don vurur devlet karsilasin biz kendimizde hiç kabahat aramayiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • A. (4 yıl önce)
    Kar yağması iyi oldu. Şu salgın döneminde dayıların teyzelerin hepsi çarşıda fink atıyordu. Yaşlılar kesinlikle evden çıkmamalı hatta herkes evden çıkmamalı artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa güler (4 yıl önce)
    Yetkilerin ćikip kâr yağışından dolayı dön olayları ve bu kat yağışıyla ilgili kayısıların akıbeti hakkında bilgi vermesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ülke de korona virüsü varken bir de kayısı derdine düşmeyin!.. Hastalığın ciddiyetin farkına varın...
    0
    0
    Yanıtla