SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mart'ta 8,8 Bin Ton Kayısı İhracı

0
Güncellendi - 2020-04-03 04:55:35
Mart'ta 8,8 Bin Ton Kayısı İhracı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayındaki kuru kayısı ihracatının 8 bin 836 ton olarak gerçekleştiğini belirterek “Dünyanın yaşadığı virüs krizine rağmen kayısı ihracatındaki rakamlar sevindirici.  8 bin 836 ton ihracata karşılık 23 milyon 411 bin 385 dolar gelir elde edildi” dedi.

Borsa binasında basın toplantısı düzenleyerek Mart ayı ihracat rakamlarını açıklayan Ramazan Özcan, "Özellikle tarım sektöründe üretimin durmaması için de çalışmalarımız devam ediyor. Kuru kayısı da herkesin beklediği mart ayı ihracatı ülkemizin ve  Malatya’mızın yüzünü güldürecek ihracat rakamı gerçekleştirildi. Geçen yılın mart ayında kuru kayısı ihracat rakamımız 8 bin 300 ton, bu yılın mart ayında gerçekleşen kuru kayısı ihracat rakamımız ise 8 bin 836 ton. Geçen yılki mart ayına göre ihracat rakamımız da yaklaşık 450 tonluk artış var. Bu ülkemizin ve şehrimizin yüzünü güldüren bir rakam oldu” şeklinde konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinde ihracatta kısmi problemler olduğunu ancak, diğer pazarlarda ihracat rakamlarında artış gözlemlendiğine işaret eden Özcan, şunları söyledi:

“Bununla beraber ABD, Cezayir, Beyaz Rusya, Avustralya ve Mısır’da ihracatımızda ciddi anlamda artış söz konusu. Avrupa’daki bu durağan tabloyu daha çok bahsettiğimiz ülkelerle hem kapatıp hem de ihracatımızı artırmış durumdayız. Şu an ki tabloya baktığımızda kuru kayısı ihracatının artış sebeplerinden birisi insanların kuru kayısı tüketimini artırdıkları da ortaya çıkmıştır. Nisan ayında da ihracat rakamlarımızın bununla paralel artacağını tahmin ediyoruz. Avrupa da İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelerde özellikle Covid-19 salgınının artığını ve bu ülkelerde durağan bir tablo görüyoruz. ABD, Cezayir, Beyaz Rusya, Avustralya ve Mısır gibi ülkelerde ciddi anlamda artışımız var.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız