SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Her İlçeye Atık Su Arıtma Tesisi Yapacak

0
Güncellendi - 2019-03-27 18:32:14
MASKİ Her İlçeye Atık Su Arıtma Tesisi Yapacak
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü Battalgazi İlçesi’nden bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde aktif olarak çalışmalar yaparak her yıl büyük oranda atıksuları arıtıyor. Şehrin nüfusunun artması ve her geçen gün artan su tüketimi ile oluşan atıksuların daha fazla arıtılması için toplam 11 ilçede atıksu arıtma tesisi kuruyor.

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Kaptajdan gelen kaynak suyumuzu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırmak için özverili çalışmalar sergiliyoruz. Fakat bilinmesi gereken önemli bir husus var. İçmesuyunun doğru değerlendirilmesi kadar atıksularında değerlendirilmesi çok önemli. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak kullanım sonucu oluşan atıksuların doğaya zarar vermesini önlemek için Battalgazi ve Darende ilçemizdeki arıtma tesislerimizde atıksu arıtımı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz; diğer ilçelerimize de tesisler kurarak Malatya genelinde atıksulardan kaynaklı çevre kirliliğini önlemek ve insan sağlığını koruma altına almak. Bu kapsamda Kale ve Kuluncak için Paket Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin projesi yapılacak. Yazıhan’ yapılacak olan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin projesi hazırlandı. Doğanyol, Arguvan, Arapgir, Akçadağ, Doğanşehir Pütürge ve Hekimhan ilçelerimize yapılacak olan tesislerimiz projesi ise tamamlanma aşamasındadır. Malatyamıza ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • nusret44 (5 yıl önce)
    maskide neden bizler emekli oldukta zoraki orda emeklizi geçen isimler var hak değilmi bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevreci (5 yıl önce)
    Malatya merkez ilçelerinde sorun yok zaten ilçelere yapılacak deniliyor. Malatya merkez ilçelerinin arıtması önümüzdeki 15 yıla kadar da yetecek kapasitede. Arıtma tesisleri nüfus projeksiyonlarına göre planlanır buda 30 yıl sonraki nüfus planlanarak tesisler kurulur . 15 yıldır kurulmuş tesis ve 15 yıl daha yetecek bir tesis yani 30 yıl yapar ve doğru planlanmış.. İlçelerede bu planlama ile yapılırsa Malatya burada kazançlı çıkar ancak biran önce bu tesislerin faaliyete geçmesi gerekli çünki su fakiri bir ülkeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Yanlış hesap, yanlış politika. Milyonlarca TL harcadınız. Sonuç Sıfır. Şimdide ilçelere arıtma tesisi. Bu ne hesapsızlık be. Mevcuttaki sorunu koyarsınız ortaya gerekçesini açıklarsınız ve yaparsınız. Yapıldığında 70 yıl ihtiyacı karşılayacak denmişti. Çözüm başta kapalı çarşının altından çıkan su olmak üzere temiz su arıtmaya veriliyor. Arıtma suyu seyreldiği için arıtmanın yükü artıyor ve kapasiteyi aşıyor. Lütfen daha fazla tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeyin. Makam odanızdaki bilmem kaç milyon TL'lik TV ile kurum yönetilmez. (her kim aldıysa, sizin almadığınız ortada) Çıkın geçmişin yanlışlarını örtmeden hesap sorun Rabbim yolunuzu açık etsin. Hesap basit kişi başı su tüketimi ile nüfusu çarparsanız arıtmaya gitmesi gereken suyu hesaplarsınız. Arıtmaya giden su miktarı belli aradaki fark arıtmaya katılan temiz su miktarıdır. Yani arıtma işlevini yapmıyor. Yenileri yapılarak sorun halledilmez. Sulama suyu konusuna gelmiyorum daha. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (5 yıl önce)
    gec kalinmis bir karar yinede tebrukler
    0
    0
    Yanıtla