SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ, Kırsal Yerleşimlere 24 Su Deposu Yapıyor

0
Güncellendi - 2021-08-05 20:51:11
MASKİ, Kırsal Yerleşimlere 24 Su Deposu Yapıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Muhtelif İlçeler İçmesuyu Şebeke İlavesi, Su Deposu, Terfi Binası, Foseptik ve İlave Kanalizasyon Hattı 1. Etap Yapım İşi kapsamında Arguvan, Arapgir, Battalgazi, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçelerine 24 adet yeni içmesuyu deposu yapılıyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda aciliyet arz eden yerleşim yerlerinde alt yapı çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. Karataş, “Arguvan, Arapgir, Battalgazi, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçelerimizde, Muhtelif İlçeler İçmesuyu Şebeke İlavesi, Su Deposu, Terfi Binası, Foseptik ve İlave Kanalizasyon Hattı 1. Etap Yapım İşi kapsamında, yaklaşık maliyeti 8.5 milyon TL olan 3 adet 30 tonluk, 9 adet 50 tonluk, 11 adet 100 tonluk ve 1 adet 200 tonluk olmak üzere toplamda 24 adet içmesuyu deposu, 3 adet 250 kişi kapasiteli, 1 adet 500 kişi kapasiteli, 2 adet 100 kişi kapasiteli olmak üzere toplamda 6 adet fosseptik ve 3 adet keson kuyu yapılması için harekete geçtik. İçmesuyu deposu çalışmalarımıza Hekimhan ve Kuluncak İlçemizde başladık. Kuluncak İlçesi Kızılhısar Mahallesi Ilıcak’a 1 adet 30 tonluk, Kuluncak İlçesi Kaynarca Mahallesi’ne 1 adet 50 tonluk, Hekimhan İlçesi Kurşunlu ve Delihasanyurdu Mahallesi 50’şer tonluk iki adet yeni içme suyu deposu yapımına başlandı. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte sıkıntı çeken bölgelerimiz MASKİ sayesinde sağlam bir altyapıya kavuşmuş olacak” dedi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Cemal övüt (2 yıl önce)
    Sayın Maski Müdürüne soruyorum Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Yapraklıpınar köyüne ne zaman şebeke suyu vereceksiniz insanlar su sıkıntısı çekiyor, hayvanlar içerde susuz geçen sene maski tankerle veriyordu onuda kestiniz bu insalar ne yapsınlar lütfen sayın müdürüm yol gösterin inanmıyorsanız görevlilerinizi gönderin size doğru bilgiyi versinler yada merkeze 15 km uzaklıkta kendiniz gidin görün sayın müdürüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halime (2 yıl önce)
    Malatya Malatya Battalgazi ağılyazı da oturuyoruzSu deposu yapacaklarını önce olan su depoları su doldursunlar 20 gündür suyumuz akmıyor maskeyi arıyoruz ilgileneceğiz diyorlar ama kimse geri dönüş yapmıyor çok mağduruz hayvanlarımız susuz paslı tankerlerden su içiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    sayın maski genel müdürü yaşar bey yaptıklarınızı aktif hale getirmekten acizsiniz hekimhan girmana akpınar mahallesine yaptığınız deppolar iki yıldır boş duruyor millet zehir içiyor gerekceniz ödenek yok diyorsunuz önce yarım kalan işlerinizi tamamlasanız ödeneğiniz kadar yeni projeleri hayat geçirseniz daha doğru olur sanırım sanmayın ki bu işlerden anlamayan biri değilim isterseniz size resimleri ve görüntülerini atarım bir sitemim de yerel basına idarecilerin hoşuna gitmeyecek yorumları yayınlamamanız ve bu konuları haberleştirmekten kaçınmanız sizin gerçek amacınız habercilik olmalı bunu idrak eden ve bu doğrultuda haber yapan gazetci olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kozluk (2 yıl önce)
    Yeşilyurtta kozluk mevkinde sondaj yasağı var ama halen su verilmiyor. Ne zaman su vermeyi düşünüyorsunuz sayın yetkililer cevap verirse seviniriz. Sondaj yasağı mı kalkacak?
    0
    0
    Yanıtla