SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Uyardı.. "Kanalizasyon Çöplük Değildir"

0
Güncellendi - 2017-07-07 00:56:22
MASKİ Uyardı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatlarının tıkanmasına sebep olacak malzemelerin atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir, “Malatya’mızın her bölgesinde inşa ettiğimiz kanalizasyon hatlarının uzun yıllar amacına hizmet edebilmesi için vatandaşlarımızın bilinçli kullanım yapmaları gerekiyor. Kanalizasyon hatlarının amacı dışında kullanılması ciddi sorunlara sebep olabiliyor. Kanalizasyona atılan çöpler nedeniyle tıkanan hatlarda taşmalar meydana geliyor. Suda erimeyen veya suyun akışını engelleyen tuvalet kâğıdı, pet şişeler, kumaş parçaları, saç, kum, toprak parçaları gibi kanalda olmaması gereken atıkların kanalizasyona atıldığını görüyoruz. Bu malzemelerin yanı sıra lavabolara dökülen yağ atıkları da kanalizasyon hatlarına ciddi zarar vermektedir. Bu durum şehrimizin modern yapısına ve arıtma sistemine zarar veriyor. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrimizin anjiyosunu çekiyoruz. Teknolojik aletlerle oluşturulmuş kanal görüntüleme sistemimizle kanalizasyon hatlarını düzenli olarak inceliyor ve hat temizliği yapıyoruz. Arızalı noktaları robotlarla tespit edip, gerekli işlemleri yapıyoruz. Böylece kanaldaki yabancı ve zararlı malzemeleri çıkararak kanalizasyon hattının tekrardan sistemli bir şekilde çalışmasını sağlamış oluyoruz. Aksi halde atılan bu tür maddeler atıksuyun akışını engelleyerek tıkanmalara sebep oluyor. Kanalizasyon çöp değildir. Vatandaşlarımızdan, Kanalizasyon hatlarının tıkanmasına neden olacak maddeleri atmamalarını ve bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • fatih (6 yıl önce)
    FATİH UYARDI.... yollar çöplük değildir. gelip kazıyorsunuz öylece bırakıp gidiyorsunuz.1 yıl önce kazdığınız yere hala bir asfalt diyecegim ama topraga da razıyız..1 YIL önce su sıkıntımız yoktu VALLAHİ BİLLAHİ 1 YILDA musluktan içtiğim su 3 bardak belki olmuştur.ey MASKİ sularımızı da pislik ettin yaa..ah malatyam vah malatyam ne hallere düştün ne hallere düşürdük seni sayın A.MÜNİR ERKAL İN KULAKLARI ÇINLASIN
    0
    0
    Yanıtla
  • MA (6 yıl önce)
    Altyapıyı yenilediklerinden beri sokaklarda lağım kokusu çıkmaya başladı koku artık evlere kadar çıkıyor lütfen belediye olarak birazda bu konulara dikkat edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (6 yıl önce)
    Kanalizasyon hattından çıkan pet şişe, kumaş veya naylon poşet gibi malzemeler, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yağmur suyu drenajı diye yaptığı hatları yine götürülüp kanalizasyon hattına bağlamasından dolayı o sisteme giriyor. Ani bir yağış sonrası kanalizasyon rögarlarının taşması ve şehir merkezindeki birçok ev ve işyerini pis su basması da bundan ötürüdür.. Bilmem anlatabildim mi..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayır anlatamadın...
    0
    0
    Yanıtla