SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den Akçadağ'da 5 Mahalleye Alt Yapı

0
Güncellendi - 2021-03-29 01:31:17
MASKİ'den Akçadağ'da 5 Mahalleye Alt Yapı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Akçadağ İlçesi’ne bağlı Başpınar, Bahri, Güzyurdu, Mihmanlı ve Yukarıörükçü Mahallelerine yaklaşık 20 bin metrelik içmesuyu ve kanalizasyon alt yapı çalışması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, MASKİ’nin Malatya merkez başta olmak üzere kırsal bölgelerde de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, amaçlarının sorumluluk alanı içinde bulunan tüm bölgelerin altyapısını sorunsuz hale getirmek olduğunu ifade etti. Karataş, “Ekip arkadaşlarım ile birlikte Akçadağ İlçemize bağlı mahallerimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla burada bulunuyoruz. Mahallelerimizin gerek kanalizasyon gerekse de içmesuyu konusunda eksiklikleri vardı. Çalışmalarımız kapsamında, Başpınar Mahallemize yaklaşık bin 200 metrelik içmesu ve kanalizasyon alt yapısı yapıyoruz. Mihmahlı’ya 4 bin metre içmesuyu hattı ve bir adet depo yaptık. 4 bin metre daha içmesuyu hattı yapacağız. Yukarıörükçü Mahallemize, 7 bin metre içmesuyu, bir adet içmesuyu deposu ve bir adet sondaj çalışması gerçekleştiriyoruz. Bahri merkez ve Pınarlı bölgesine yaklaşık 1000 metrelik içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı inşa ediyoruz. Güzyurdu Mahallemizin yeni yerleşim bölgesine 2 bin metrelik kanalizasyon ve bin 200 metrelik içmesuyu hattı yapmak için gerekli planlamalarımızı yaptık. Hat çalışmalarını son aşamaya getirmiş durumdayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Başpınar, Bahri, Güzyurdu, Mihmanlı ve Yukarıörükçü Mahallelerimize yapılan altyapı çalışmalarının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürü’nün ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Akçadağ İlçesi Bahri Mahalle Muhtarı Yusuf Duman, “Eksikliklerimizi iletir iletmez çalışmalar başladı. Biz MASKİ’den gerçekten memnunuz. Sıkıntımız yok denecek kadar az. Olan yerler ise yapılıyor. Bu kış şartlarında buraya geldiler. Bu soğuk havada derdimizle ilgileniyorlar. Büyük bir nimet bizim için. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüz M. Yaşar Karataş’a ve ekibine mahallelim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akçadağ İlçesi Mihmanlı Mahalle Muhtarı Ömer Lütfi Emre ise, mahallede 20 seneden beri içmesuyunun olmadığını ifade ederek, sorunu MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini bildirdiklerini kaydetti. En kısa süre içinde çalışmaların başladığını söyleyen Emre, “Sorunumuzu gideren herkesten Allah razı olsun. Su sıkıntımız vardı. MASKİ’ye taleplerimizi ilettik. Onlarda sağolsunlar çalışmalara başladılar. Mahallelim adına herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Maski (3 yıl önce)
    Maski ah Maski vay maski çarşaf çarşaf b en ucuz suyu içiyoruz diye bilboardlar asıyorsun ama gel gör ki vatandaşa yansıyan bu değil vatandaş sizin elinizden kan ağlıyor yeter artık suya zam yapmayın zam KDV çevre temizlik atık su ari altında katlaya katlaya bizi perişan ettiniz yaptığınız hizmetide babanızın hayrına yapmıyorsunuz ve babanızın cebinden yapmıyorsunuz biraz ALLAH tan korkun tüyü bitmemiş yetimi düşünün birde ahireti göz önüne alın helal etmiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla