SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den Yetkisiz Ödeme Merkezi Uyarısı

0
Güncellendi - 2019-03-14 04:45:13
MASKİ'den Yetkisiz Ödeme Merkezi Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü, yetkisiz fatura ödeme merkezlerine karşı vatandaşların dikkatli olması için uyarı da bulundu.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Yetkisiz fatura ödeme noktaları, fatura tahsilatı yaptığı gibi abonelerden ek işlem ücreti de talep ederek haksız kazanç elde ediyor. Yetkisiz ödeme fatura ödeme noktaları, tüketicilere sahte makbuz vererek faturaların ödenmemesi suretiyle vatandaşları zor durumda bırakıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların su faturalarını ödemeleri için Malatya’daki tüm bankalarla anlaşmalar yapıldı. Vatandaşlar sadece Malatya’daki tüm bankalardan, PTT’den ve BDDK tarafından yetkilendirilen Faturamatik ve En Kolay ödeme noktalarından su faturalarını ödeyebilirler. Vatandaşları mağdur edecek şekilde organize olmuş ve kendilerini yetkili fatura ödeme merkezi olarak tanıtarak, yasa dışı makbuz düzenleyip tahsilat yapan yetkisiz fatura merkezlerine karşı dikkat edilmesi gerekmektedir."denildi.

İzinsiz faaliyet gösteren sahte ödeme merkezlerine ceza uygulanacağını belirten MASKİ Genel Müdürlüğü, yasal mevzuatın 6493 sayılı kanununun 28. Maddesi gereğince; “Gerekli izinleri almadan sistem işleticisi, ödeme kuruluşu veya elektronik para kuruluşu gibi faaliyet gösteren gerçek kişiler ile tüzel kişilerin görevlileri bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.” maddesinin bulunduğunu bildirdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız