SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MBB Zorlandı Ama Kazanmayı Başardı

0
Güncellendi - 2021-02-14 17:12:51
MBB Zorlandı Ama Kazanmayı Başardı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler 1.Lig B Grubu’nda Malatya Büyükşehir Belediyespor, Dinamik Gençlik’i 3-2 mağlup etti.

Erkekler 1.Lig B Grubu’nda Malatya Büyükşehir Belediyespor, evinde Mardin ekibi Dinamik Gençlik’i konuk etti.

Tecde Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı, başhakem Eser Türkoğlu ila yardımcı hakem Şahin Kanat yönetti.

Müsabakanın birinci setine karşılıklı sayılarla başlanırken, Dinamik Gençlik 4-2 üstünlüğü yakaladı. Malatya Büyükşehir Belediyespor, üst üste bulduğu sayılarla skoru eşitledi (4-4). Sonrasında oyuna üstünlüğünü koyan Malatya Büyükşehir Belediyespor, 9-6 üstünlüğü yakaladı.

Teknik molaya 12-8 üstün giden Malatya Büyükşehir Belediyespor, moladan da iyi döndü ve skoru 16-9’a getirdi. Malatya Büyükşehir Belediyespor, 20 dakika süren seti 25-17 kazanarak, müsabakada 1-0 öne geçti.

Müsabakanın ikinci setine iyi başlayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, 4-0’lık bir seri yakaladı. Müsabakanın sonraki bölümünde oyunu dengeleyen Dinamik Gençlik, teknik molaya 12-11 üstün gitti. Malatya Büyükşehir Belediyespor, teknik mola dönüşü skoru 13-13’e getirdi. İkinci bölümde iki takımda karşılıklı sayılar üretirken, Malatya Büyükşehir Belediyespor eşitliği bozdu (17-16).

Kalan bölümde üç sayılık (19-16) farkı yakalayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, son bölüme bir sayı farkla üstün girdi (22-21). Dinamik Gençlik, müsabakada skoru 23-23’e getirirken, Malatya Büyükşehir Belediyespor bir kez daha öne geçti (24-23). Seti, 25-23 kazanan Malatya Büyükşehir Belediyespor, müsabakada durumu 2-0’a getirdi.

Müsabakanın üçüncü setine karşılıklı sayılarla başlandı (4-4). Eşitliği bozan Dinamik Gençlik skoru 7-4’e getirdi. İlk bölümde 5 sayılık (11-6) fark yakalayan Dinamik Gençlik, teknik molaya 12-7 üstün gitti. Teknik moladan da iyi dönen Dinamik Gençlik, skoru 17-13’e getirdi. Malatya Büyükşehir Belediyespor, üst üste bulduğu sayılarla farkı 1’e indirdi (19-20).

Üçüncü setin son bölümüne Dinamik Gençlik, 22-19 üstün girdi. 3 sayılık farkın erimesine izin vermeyen Mardin ekibi, seti 25-21 kazandı ve skoru 2-1’e getirdi.

Müsabakanın dördüncü setinde ilk bölümde iki takımda karşılıklı sayı üretirken, Dinamik Gençlik 6-3’lük üstünlük yakaladı. Malatya Büyükşehir Belediyespor, sonraki bölümde oyunu dengeledi ve eşitliği yakaladı (9-9). İlk bölüm 11-11’lik eşitlikle geçilirken, teknik molaya 12-11 üstün giden taraf Malatya Büyükşehir Belediyespor oldu.

Teknik moladan sayıyla dönen Dinamik Gençlik skoru eşitledi (12-12). İkinci bölümde her iki takımda karşılıklı sayılar buldu(14-14). Sonrasında üst üste sayılar üreten Malatya Büyükşehir Belediyespor, skoru 16-14’e getirdi. Dinamik Gençlik üst üste sayılarla üstünlüğü ele geçirdi (16-17). Malatya Büyükşehir Belediyespor, setin sonuna doğru eşitliği yakaladı (21-21). Üçüncü Seti kazanmanın verdiği moralle dördüncü sette istekli bir görüntü oraya koyan Dinamik Gençlik, seti 25-23 kazandı ve skoru 2-2’ye getirdi.

Müsabakada,  Dinamik Gençlik’in 2-0 geriden gelip, 2-2’lik eşitliği sağlamasının ardından final setine gidildi. Final setinin ilk bölümünde Mardin ekibi, 4-2’lik bir üstünlük yakaladı. Malatya Büyükşehir Belediyespor, üst üste 2 sayı buldu ve durumu 4-4’e getirdi. Oyuna üstünlüğünü koyan Malatya Büyükşehir Belediyespor, 6-5’lik üstünlüğü yakaladı.

Final setinde 10-7’lik üstünlüğü elde eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, sonraki bölümde üstünlüğü elden bırakmadı ve beşinci seti 15-12 üstün tamamladı ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız