SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer Çalık'ın Müjdesi Bu Fotoğraflarmış!

0
Güncellendi - 2022-01-17 03:27:22
Meğer Çalık'ın Müjdesi Bu Fotoğraflarmış!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın, geçtiğimiz günlerde “müjde olarak” kamuoyuna duyurduğu, Yeşiltepe'de yıktırılan eski Asker Hastanesi'nin arazisinin bir bölümünde yapılacak Malatya Adalet Sarayı’nın 2022 yılı yatırım programına alındığı haberinin gerçeğinin aslında bir 'avutmaca' olduğu, toplam yatırım tutarı 550 milyon TL olan projeye 2022 yatırım programında sadece '1000 (Bin TL)' ödenek ayrılmasıyla ortaya çıktı. Adliye camiası ve Malatyalılar, Çalık'ın sosyal medyasında, projenin 'Malatya Adalet Binası' olarak adlandırıldığı görülen maket fotoğraflarını paylaştığı 'Adalet Sarayı'nın bu yıl sadece fotoğraflarını seyretmekle yetinecek.

ÇALIK'IN MÜJDESİ!

Çalık, geçtiğimiz günlerde yayınladığı basın bültenine göre, Malatya’da mevcut adliye binasının yetersizliğinden dolayı farklı noktalarda yürütülen adalet hizmetlerinin Malatya Yeşiltepe’deki eski askeri hastanenin bulunduğu alanda yerel mimariye uygun olacak şekilde yapılacak yeni adalet sarayı ile birlikte tek çatı altında toplanacağını söyledi.

Bültende, “Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısında Malatya’ya yapılacak yeni Adalet Sarayının 2022 yılı Adalet Bakanlığının yatırım programına alındığı müjdesini verdi.

Çalık, Malatya’da mevcut adliye binasının yetersizliğinden dolayı farklı noktalarda yürütülen adalet hizmetlerinin Malatya Yeşiltepe’deki eski askeri hastanenin bulunduğu alanda yerel mimariye uygun olacak şekilde yapılacak yeni adalet sarayı ile birlikte tek çatı altında toplanacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, Adalet Sarayının yaklaşık 150 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini ve adalet hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacağını, aynı zamanda vatandaşlara daha uygun imkanlar ile hizmet edilebileceğini ifade etti.” denildi.

2022 ÖDENEĞİ SADECE 'BİN' TL..

15 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan 2022 yılı yatırım programına göre; Malatya Adliye Sarayı Adalet Bakanlığının yatırım programımda yer alıyor.

Ancak; Malatya Adalet Sarayı, “2022 yılından sonraya kalanlar” bölümü adı altında yer alıyor, toplam maliyetinin 550 milyon TL olduğu, proje yapım sürecinin ise 2022-2025 olduğu kaydedildi.

Malatya Adalet Sarayı 2022 yılı ödeneği sembolik miktar olarak gösterildi ve 1.000 (bin) TL tutarında iz ödenek verildi.

GÖRSEL: Yatırım programındaki Malatya Adalet Binası (Sarayı)

İz Ödenek, aynı yatırım programında “Ekonomik konjektür itibariyle veya ilgili projede yaşanan gelişmeler nedeniyle durdurulmasına karar verilen, ancak yatırım programında muhafazasında yarar görülen projelere tahsis edilen 1.000 TL tutarındaki ödeneği, … ifade eder.” diye açıklanıyor.

2022'DE İHALESİ DAHİ YAPILMAYACAK..

Malatya Adalet Sarayı’nın 2022 yılı yatırım programında yer almasına karşın, mevcut ödeneğe göre 2022 yılında yapım ihalesine çıkılamayacak.

Adalet Bakanlığının Malatya Adalet Sarayı yapım ihalesine çıkabilmesi için ilk yıl için asgari proje maliyetinin en az 10’u tutarında, 55 milyon TL ödeneğinin bulunması gerekiyor.

malatyahaber.com

FOTOLAR: Malatya Adalet Binası- Adliye Sarayı maket görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ercan (2 yıl önce)
    Ünüversiteye öğretim görevlisi olamayınca şimdide öznur çalık a mı saldırmaya başladınız. Kadın hepinizin ayrı ayrı özel işlerinizi yaptı şimdi bir işiniz görülmeyince medya saldırısınamı başladınız? yatacak yeriniz yok EDİTÖR: Rektör kaynaklı 'Yalan Rüzgarı'nın bir kurbanı daha!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (2 yıl önce)
    Akp dagilirsa acaba bunlar kendilerini nasil savunacaklar, nasıl günah cikartacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Öncelikle siz adaletli olun sonra Adalet bakanlığı saray yapar milletin parasıyla ve yapılıyor ke ndinize ve neden mal ve ediyorsunuz ve ben vekil olursam mecburi hizmet leri takip ederim ben yapmış olmam
    0
    0
    Yanıtla
  • yerli (2 yıl önce)
    1000 tl ile bu photoshop u hazırlatmışlardır işte :)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Fotoğraf güzel ancaaaak bütçesi yok. Sayın Çalık iyi pazarlamacı. Bize fotoğraf satıyor. Tabi bizim halkımızın çoğu da bunu yiyor. Yemeyenler de var tabii.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    neden 20-30 yilda bir binalari yenilemek mecburiyeti duyuyoruz? Bu bina gercekten yetersiz olablir. soru neden yetersiz? ama eski bir bina degil 30 yil gibi bir mazisi var. yazik plansizliklar yuzunden tum gelirler insaata aktariliyor. yatirim nedir bilemiyoruz. o para tarima hayvanciliga ayrilmali. yaptigimiz binalar iyi planlanmali uzun yillar hizmet etmeli enazindan gelisebilecek alanlari olmaliki ek yapilarla cozum saglansin yeniden bina yapmayalim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Dursun (2 yıl önce)
    Adalet Bakanı Abdul Hamit Gül'ün Malatya'ya yapılacak olan ve Öz ur Hanımin haberde bahsedilen müjdesine dair twitterdaki paylaşıminı haber yapmanız gerekmez mi? Tarafsizlık bunu gerektirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Adalet Binaları genel bütçe dışı kaynaklar ile (ör: işyurdu fonları gibi) yapılmaktadır. ödenek miktarı değil gelişmelere bakmak doğrusu olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysi Boyraz (2 yıl önce)
    Ne kızıyorsunuz Öznur Hanım'a? Kendisi dişi kurttur. 2 sene fotoğrafını satar, 3 sene de inşaatını! Malatya Darende Kaynarca Barajı projesi diye bişeyler satıyorlardı, sonra alzheimer oldular. Hademeyi akademisyen yapan iltimas düzenini dağıtmayan adalet sarayı senin olsun, istemezük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Adliye kavramından adalet sarayı kavramına çok dikey bir sıçrama yaptık zamanında ama adalet de bir o kadar misliyle dibe çöktü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Öznur adalet sarayını değil içine alacağı memurların listesini yapmıştır şimdiden
    0
    0
    Yanıtla
  • Avukat (2 yıl önce)
    Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül 16 Ocak Pazar Saat 22 de twitter hesabında bu fotografları paylaşarak Malatya Adliyesinin yatırım programına alındığını duyurdu. Kamuda bazı yatırımlar için 1 TL bütçe konur. Buna iz bütçe denir. Yapımına karar verildiği zaman o bütçe kalemine bütçe aktarımi yapılır. Malatya Adliyesi geeçekten utanç verici şartlarda hizmet veriyor. Bir an önce yapılmasıni temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Beton yine beton lütfen üretime yönelik yatırımlar istiyoruz insanların ekmek kazanacakları fabrikalar yapılsın bir tekel,bir şeker,bir Sümerbank benzeri fabrikalar istiyoruz , üreteceksin ordan kazanılacak paralarla hizmete yönelik işler yapacaksınız,
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan vurucu (2 yıl önce)
    Ortada sivil hava alanı yok. Ama terminal binası her sene yenileme var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan vurucu (2 yıl önce)
    Ortada havalanı yok ama maşallah her sene yenileme var. Sivil hava alanı yapacak marifet yoksa oturun boş lafa karnimiz tok. Bu arada kardeşi üniversiteyi uçuruyor. Yılın rektörü oldu tebrik. Temizlik görevlileri öğretim üyesi oluyor. Malatya uçuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Allah aşkına sanki bizlerde bu asparagas müjdelere inandık,her sözlere hareketleri herseyleri yalan ve aldatmaca,ama tek doğruları yandaşlarına her daim hizmetleri ve başarılı şekilde ödüllendirilmelere
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Adalet sarayı değil ADALET istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Önce adalet getireceksin sonra mekan. İçinde adalet yok ise istediğin kadar gösterişli mekan ya. Ne olursa olsun önce adalet.
    %100
    %0
    Yanıtla