SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer Sultansuyu Haraç- Mezat Pazarlanıyormuş!..

0
Güncellendi - 2021-03-03 12:09:18
Meğer Sultansuyu Haraç- Mezat Pazarlanıyormuş!..
A- A+ PAYLAŞ

55 DÖNÜM ARAZİ ÜSTÜNDEKİ SOSYAL TESİSLERLE YILLIK 300 BİN LİRAYA VERİLMİŞ, HEM DE 'AĞIR DEPREM HASARI RAPORU' ALMA DÖNEMİNDE!.. Uzun süredir, tarihi ve kültürel miras niteliğindeki binalarının yıkımı ile gündemde olan Sultansuyu Harası’ndaki yıkımın asıl amacının gelecekteki bir özelleştirme projesine zemin hazırlamak olduğu yolundaki iddialar tartışılmaya devam edilirken; geçtiğimiz yılın Ekim ayında yapılan bir ihale ile Sultansuyu Harası’nda özelleştirmenin ilk adımı olarak nitelendirilebilecek sürecin başlatıldığı ortaya çıktı.

Sultansuyu Harası’nı ‘parsel parsel’ elden çıkarma hedefinin ilk aşaması olarak değerlendirilen projenin, 24 Ocak 2020 Elazığ- Malatya depreminden yaklaşık 10 ay sonra, haradaki 80 yıllık yapılara aniden ‘depremde ağır hasarlı’ raporu sipariş edilmesiyle eş zamanlı başlatılmış olması dikkat çekti. Malatya’nın kültürel hafızalarından biri olan haradaki yapıların, gerçek dışı ‘ağır hasarlı’ raporu ile yıktırılmaya çalışılması kamuoyunda ağır eleştiri ve tepkilere neden olurken, İşletmenin sosyal tesislerinin ve arazisinin bir bölümünün, sadece kurum sitesindeki bir ilanla sessiz – sedasız biçimde kiraya verilmesi, özelleştirme girişiminin, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e devredilen en önemli devlet kurumlarından biri olan Sultansuyu Harası’nın, haraç-mezat özel şirketlere satışı için bir ön çalışma olduğu iddia ediliyor.

Söz konusu ihale ile, Murat Durmaz'ın İşletme Müdürlüğü döneminde (2013-2016), halka ücretsiz hizmet sunmak amacıyla kurulan ve başta; otistik ve down sendromlu çocukların tedavisini sağlayan Sultansuyu Harası Hippoterapi Merkezi ve Arap Atı Tanıtım Merkezi olmak üzere, Sultansuyu Harası’ndaki sosyal tesislerin büyük bölümünün, 55 bin m2 arazi ile birlikte özel bir şirkete 5 yıllık  bir anlaşmayla kiralandığı öğrenildi.

Milyonlarca lira harcanarak kurulan merkezler, tesisler ve 55 dönüm arazi ..

Yetiştirdiği dünyaca ünlü safkan Arap yarış atları ile her yıl devlete milyonlarca TL gelir kazandıran Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin; özelleştirmesi, varlıkları ve arazilerinin parça parça özel şirketlere satılmasının ilk adımı olarak nitelendirilen ihalenin; yerel siyasetçilere yakın olduğu ileri sürülen YAREN İnşaatçılık Otomotiv ve Medikal Sanayi A.Ş. adlı şirkete verildiği öğrenildi.

Halka ücretsiz hizmet vermesi için milyonlarca lira harcanarak inşa edilen tesisleryıllık 300 bin TL'ye kiralandı

Sultansuyu Harası'nda kurulu, Hippoterapi Merkezi, Arap Atı Tanıtım Merkezi, Hippoterapi Merkezi'ne ait gayrimenkuller, çocuk oyun parkı, açık-kapalı manejler, sulama sistemi, kafeterya gibi taşınmazla (soyunma odaları, mutfak, kafeterya), harici WC binası, tesisat ve tertibatlar gibi taşınmazlar, kısacası Sultansuyu Harası'ndaki at tavlalarının dışındaki tesis ve varlıkların önemli bir bölümü 15 Ekim 2020 tarihinde ihaleye çıkarıldı.Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Kasap, İşletme Ticaret Şef Yardımcısı Oğuzhan Önver imzasıyla yayınlanan ihale ilanına göre, ihale, 15 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14.00’de Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğünde Alım-Satım ve İhale Komisyonu tarafından gerçekleştirildi.

İhale süreci sonunda; yıllık muhammen kira bedelinin 240 bin TL olarak belirlendiği ihaleyi, yıllık 300 bin TL teklif veren, sahibi olarak Cem Bakırcı'nın gözüktüğü YAREN İnşaatçılık Otomotiv ve Medikal Sanayi A.Ş. adlı şirkete verdiği öğrenildi.

Hippoterapi Merkezi 2014 yılında Bakan Mehdi Eker tarafından hizmete açılmıştı

Sadece Malatya değil, Türkiye genelindeki fiziksel, zihinsel veya duygusal bozukluğu olan çocuklar için atla tedavi merkezi olarak kurulan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi, 2014 yılının Aralık ayında dönemin Tarım ve Orman Bakanı M. Mehdi Eker'in video-konferans yöntemiyle bağlandığı bir törenle hizmete açılmıştı.

İhale ile özel şirkete devredilen Sultansuyu Tesisleri için devlet milyonlarca lira para harcamıştı

İhale ile YAREN İnşaatçılık Otomotiv ve Medikal Sanayi A.Ş.'ne devredilen Sultansuyu Hippoterapi Merkezi ve işletmenin diğer sosyal tesisleri, Malatya halkına ücretsiz hizmet vermek üzere kurulmuş; bu tesisler için devlet tarafından milyonlarca lira para harcanmıştı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne Mustafa Kasap'ın atanması, daha sonra tüm kariyerini marketçilik alanında yapan CarrefourSa Marketleri eski yöneticisi Ayşe Ayşin Işıkgece'nin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne getirilmesi ile, Sultansuyu Harası'nın tarihi ve kültürel miras kapsamındaki binalarının yıkımına karar verilmişti.

Yıkım projesi, yetiştirdiği safkan Arap yarış atları, süt inekçiliği, sığır sperm bankacılığı ve 27 bin dönümlük arazisindeki tarımsal faaliyetler ile Malatya'ya milyonlarca lira gelir sağlayan Sultansuyu Harası'nın özelleştirilmesine zemin hazırlama amacı taşıdığı, Ekim ayında yapılan ihalenin de bu amaca yönelik ilk girişim olduğu belirtiliyor.

Emine Erdoğan da hippoterapi merkezini ziyaret etmiş, kamu hizmeti olarak geliştirilmesini istemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da 2017 yılında Sultansuyu Hippoterapi Merkezi'ni ziyaret ederek, merkezin otistik ve down sendromlu çocuklara vereceği hizmetin daha da iyileştirilmesi için destek vereceğini açıklamıştı.

Hippoterapi; fiziksel, zihinsel veya duygusal bozukluğu olan hasta gruplarında atın ritmik, tekrarlayıcı, çok boyutlu hareketlerinden ve vücut ısısından faydalanılarak yapılan tedâvi anlamına geliyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

Hippoterapi Merkezi'nin açılışından..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • cihan (3 yıl önce)
    yine bir yerlere çökme ve beton dökme, yine ecdad deyip mirasa ihanet! bi seçim olsa da kurtulsak şunlardan artık
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    Bişey olduğu yok arkadaşlar. Bi elazığ korkusudur sarmış gitmiş. Sultansuyu ne satılıyor ne özelleşiyor nede elazığa taşınıyor. Bu haberi yapan arkadaş mevzunun kaynağını söylerse ki söyleyemez yalan olduğu ayan beyan çıkar ortaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen sanırım YAREN'cisin.. Haberin hangi kelimesi, hangi cümlesi yalan? Yalan varsa, Sultansuyu'nun millonlarca liralık tesislerinin üç - otuz paraya devredilldiği YAREN'ciler neden cevap veremiyor, neden bir açıklama yapamıyor? Yalan söyleyen sensin ve utanmadan belgeleri, tarihi, resmi evrakları ile ortaya konulmuş bir ihale operasyonunu gizlemeye çalışıyorsun.Haberi yazan arkadaş gazetecidir ama Malatya'yı saran dürümcü gazetecilerden değil, hakiki gazeteci. Haber yalan değil, sen yalancısın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş Elazığlımısın, yoksa ihaleyi alan şirketin yancısı mı? Git işine. Biz Malatya nın hakkını savunuyoruz. Ortada yapılmış bitmiş bir ihale varken boşyere tartışmayalım. Halka açık olan bir tesis halka kapatılmış. Kanunsuz bir şekilde sağlam binalar için yıkım kararı alınmış. Herkes herşeyi biliyor. Vekillerin gözünden kaçabilir ancak sağolsun malatyahaberin gözünden kaçmamış. Biz Malatyanın hakkını istiyoruz, Elazığın hakkını istemiyoruz. 160 Yıllık Osmanlıdan günümüze Malatya da olan bu tesisi bir bürokratın küçük oyunlarına bırakamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersin (3 yıl önce)
    Sultansuyu Harrası Türkiyenin en iyi yarış atlarının yetiştiği bir değerdir Malatyamızda yetiştirilen atların değeri ve maddi katkıları biryana sosyal donatıları ile memleketimize doğal yaşam piknik ve yürüyüş alanları çocuklarımızın kişisel gelişimi hayvanlarla kurulacak olan o etkileşim psikolojik ve fizyolojik olarak da bi okadar değerli ve önemli bir yerdir Memleketimiz için böylesi değerli güzel kıymetli ve tarihi geçmişe sahip yerlerin birileri rant kazanc elde etmeleri icin tabiri caizse Peşkeş çekilmeleri ne acıdır Malatyamızın yerel yöneticilerine seslenmek isteriz Tarihimizi doğal kültürel varlıklarımızı ''Yaren'' gibi firmalar kazanç rant elde edecek diye lütfen Peşkeş çektirmeyin elbetteki ticari kazanç elde etmek için firmalar şirketler kurulur ama burası ticari kazanç elde edilecek rant kazanılacak biryer değildir gitsinler Belediyelerden ihale alsınlar kazanclarını ordan temin etsinler ki bu şirketinde özellikle Büyükşehir Belediyesinde ihaleler aldıgını biliyoruz duyuyoruz ama SULTANSUYU HARRASI ndan uzak durun YEDİRMEYİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bu şirketi araştırsak neler çıkacak altında... belediyenin başka böyle el altı ihaleleri var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkasındaki Güç (3 yıl önce)
    Bu YAREN şirketi kimin? Arkasında kim var? Son zamanlarda gündeme girdi ve özellikle Büyükşehir Belediyesinin hemen hemen tüm işlerini bu firma yapıyor ve işin tuhafı ihalesiz belediye şirketleri ihale alıyor ama işleri alt taşeron olarak bunlar yapıyor. Neler dönüyor anlamak mümkün değil. Güya fürüst bildiğimiz Selo Başkan bu işin neresinde?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal (3 yıl önce)
    yaren inşaat bayağı torpilli bi firma galiba.fuar alanı ihalesi onda megsaş yemek fabrikası yapımı onda.demek büyük firma.tebrik etmek lazım firmayı.altında birşey aramamk lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tüm bu yapılanlara baktığımızda, burada bir alicengiz oyunu oynandığını aklıbaşında olan herkes anlıyor. Hukuksuzca sağlam binaların yıkılması, kar etmiyor bahanesi ile özelleştirilmesi vs. vs. Tesis içinde tedavi amaçlı hippoterapi merkezi vardı. E o zaman hastaneler de kar etmiyor diye özelleştirelim mi? Bunların hepsinin bir oyun olduğu gün gibi ortada. Amaç bu tesisi ortadan kaldırmak belki de Elazığa taşımak. Eğer bu tesisin kar etmesini istiyorsanız burayı bir atlı spor merkezine dönüştürürsünüz. Türkiyenin at yetiştirilen 3 ilinden biri olan Malatya da neden at yarış hipodromu yoktur. Hipodrom Malatya nın hakkı iken neden Elazığa yapıldı, tıpkı şehir hastanesinde olduğu gibi? Bu Malatya ya yapılan kaçıncı oyun. Neden Meteoroloji bölge müdürlüğü Malatya dan alınarak göz göre göre Elazıa götürüldü ve bir allahın kulunun sesi çıkmadı. Sebebi neydi. Elazığ da olup ta Malatya da olmayan nedir? Yeter artık Malatya vekilleri belediye başkanı, iktidara destekse destek, en büyük desteği Malatya veriyor, ancak hakkını alamıyor, üstüne üstlük var olan haklarını da kaybediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (3 yıl önce)
    Dışardan olup biteni izleyen bir Malatyalı olarak bu haber beni tatmin etmedi. Ama yorumlara bakıyorum kimse sorgulamadan balıklama dalmış. 1- Haberde şöyle diyor "gerçek dışı ‘ağır hasarlı’ raporu ile yıktırılmaya çalışılması" raporun gerçek dışı olduğuna dair haberde bir kanıt yok, 2- 55 dönüm arazi ve tesisler için yıllık 300 bin TL Akçadağ gibi yerde çok iyi para, 3- 80 yıllık binanın yıkılmasından daha doğal ne olabilir ki? Bina için "tarihi ve kültürel miras" deniyor. Birkaç resmini görsek te ikna olsaydık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzaktan izleyince böyle oluyor demek ki... Şehrinle ilgili biraz sorumluluk ve aidiyet duysaydın sorduğun 3 sorunun bu haberde ve konuyla ilgili önceki haberlerde yayınlandığının farkında olabilirdin. Ama bence siz, uzakta değil, ihaleyi alan şirketin içinde de olabilirsiniz. 1- Resmi kurumlara ait binaların depremsellik raporu mevzuata göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları tarafından yapılmak zorundadır. Özel şirkete parayla depremsellik raporu hazırlatılamaz kamu binaları için. 2- Depremden 10 ay sonra depremsellik raporu hazırlatmak, ancak işin içinde fırıldak varsa yapılabilecek bir iştir. 3- 55 dönüm arazi dediğin kıraç, taşlık arazi değil Ömer beyefendi hazretleri. Bu arazinin üzerinde onlarca sosyal tesis var ve bu arazi üzerindeki tesislere, Malatya halkı yararlansın diye milyonlarca lira harcanarak çok sayıda merkez, bina, kafeterya, hippoterapi merkezi, Arap atı tanıtım merkezi, lokanta, piknik mekanları inşa edilmiştir. Bu nedenle, kıraç taşlık araziler için öngördüğün parasal değerle bunu kıyaslamak abesle iştigaldir. 3- İkna olmak isteseydiniz, malatyahaber.com'un defalarca yayınladığı tarihi ve kültürel miras binalarının görsellerini daha önce görebilirdiniz. 4- Her şey hukuka aykırı ama hukuka aykırılığı sorgulayacak kurum kalmadığı için sizler böyle anlamsız sorular sorabiliyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Çok cahilce bir yorum olduğundan size cevap dahi yazma gereği duymuyorum. Sadece eğer art niyetli veya yanlı olmasanız bile lütfen "fikir sahibi olmadan, bilgi sahibi olun" derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Yazık, cennet denebilecek bu terleri amacı dışında kullanıcılara satmak doğrumu? Hiç olmasa, özel at yetiştiricilere satsalar daha iyi olmaz mıydı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (3 yıl önce)
    Çok güzel haber,böyle haberler okuyunca çok seviniyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    28 Şubat döneminde Malatya sokaklarında olmayan tankların önüne çıkan Öznur Çalık, buyursun Sultansuyunun talan edilmesini önüne geçsin. Tarım arazilerinin tarım dışı kullanılması yasak değilmiydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Demekki depremde hasarlı olmayan binalar yıkılıp yenisi yapılıp,akabinde özelleştirilecek.böylece bir kıyak ta satılacak kişi yada firmaya yapılmış olacak.iyi uykular malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALAÇADAĞLI (3 yıl önce)
    Sultansuyu Tarım İşletmesi müdürü Mustafa Kasap sultansuyu nda işletme müdürü olarak devam ederse çok sürmez burası tarihe karışır Ak parti milletvekilleri seyirci kalmasın sonra at alan Üsküdarı gecer müdür Mustafa Kasap çalışanlara mobing uyguluyor çevre insanlarla ilişkiler çok kötü bizden söylemesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bünyamin tutuk (3 yıl önce)
    Hani malatyalıydınız hani herşeyde haberiniz vardı vekiller nerde belediye nerde yaygara çıkarıp yıkılsın diye kendini parçalayanlar kazandı Malatya kaybetti,bi platform daki adam sesini yükseltti hayvancılık birliği miydi neydi ondan başka kimsede ses yok yazıklar olsun karış karış satın memleketi gece gece haberi okudum ve inanın utanın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Boyle tarihi bir yeri tarihi bir eseri tarihî bir at yetiştiriciligi yapilan güzide yeri HIPODROM yaparak taclandiramiyorsaniz disardan bakanlar boş tarla olarak görür ve satarlar... Nokta
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (3 yıl önce)
    Belliydi yani tarım platformu harici bir tek Fendoğlu konustu oda 5 yıl önce terkedilmiş binada poz verip geri adım attı. Yazık çok yazık hadi şimdi yine konuşup önerge versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Malatya değerlerine zarar veren her hareket ve oluşum çocuklarımızın geleceğine verilen zarardır. Bu haberin hepimiz takipçisi olalım. Ne bu gün ne yarın kimse SULTANSUYU nu pazarlayamaz. Bunun açıklamasının kısa sürede net bir şekilde yapılacağını umuyorum. Ayrıca Bu güzel tesisler Malatya için büyük bir nimettir. Orijinaline dokunulmadan daha güzel hizmetler için çalışılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Samed (3 yıl önce)
    Allaha nasıl hesap vereceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (3 yıl önce)
    Bu haksızlık giderilmeli,ihale hemen iptal edilmeli, İktidar vekilleri,bunlara sessiz kalmamalı,Dahada iyisi olmalı ,buraya bir hipodrom yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (3 yıl önce)
    Konuya Malatya'nın meselesi olarak bakmamız lazım.İki tane bürokratın devletin imkanlarını kullanarak karar vermesi bir yanlışlığa neden olacak girişimin yapılması Malatya'nın kimliği olmuş bir kurumun geliştirilmesi yerine birilerine kiraya verilerek 150 yıllık mazisi olan müessesenin heba edilmesi kabul edilecek bir şey değildir. Yapılmış ihale var ise iptaline, devletimizin kurumu olarak devamına devletimizin imkanları ve avrupa projeleri kapsamında geliştirilmesine karar verilmelidir. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Ak Partili Vekillerden kamuoyunu aydınlatacak açıklama bekliyoruz. Yoksa bu iş çok su götürür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya AK Parti Milletvekilleri ve AK Partili Belediye Başkanları bu işin içinde ise ne olacak? Siz onların Malatya halkı için çalıştığını mı zannediyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sultansuyunda aylar sonra deprem ağır hasarı raporu alan, bu bina çürüktür diyecek yetki ve uzmanlıkları bulunmayan sözde bazı mimarları oraya göndererek bu şimdi ortaya çıkan ve gerisinin geleceği anlaşılan parsel parsel satma olayına alt yapı hazırlayanlar bu kiralama proje her neyse bu haberde yazılanları aylar önce niye kamuoyuna açıklamadılar?10 dönüme yapılacak millet bahçesi için kıyamet koparan siyasiler niye bu projeyi (!) müjdeleme gereğini duymadılar?Niye ta en başından beri kurgu olduğu belli olan, aylarca içinde çalışılan oturulan binalarla ilgili gerçek dışı olarak verildiği söylenen bu deprem ağır hasarlı yazıları yazılırken kıyamet koparılırken ses çıkartamadılar.Niye bir AKPli siyasetçi bile bu konuda ağzını açmadı.Önce bir tepki veren MHP milletvekili daha sonra niye sesini kesti üstelik birde bu işlemleri yapanları aklamaya çalıştı.Niye niye niye? Soru çok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (3 yıl önce)
    Sata sata bitiremediler.128 milyar dolar kayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    Bu ne aç gözlülük ya el atmadıkları bir bura kalmıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Hakikaten içler acısı bir durum nasıl olurda böyle bir tesisi peşkeş çekilir inanılır gibi değil.Malatyamızın siyasetçilerinden de ses seda yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Şaşırdık mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Evet durum ortada. Elazığlı bürokrat eliyle Malatya Sultansuyu harasının yok edilmesi adım adım gerçekleşiyor. Peki şu Malatya nın hakkını her platformda arayan sayın Öznur Çalık nerede? Hani Malatya için hemen her konuda görüş bildiren Öznur hanım bu konuda neden tek kelime etmiyor. Ya da diğer vekiller. Neden "Kimse Sultansuyu harasına dokunamaz" demiyor. Adım adım Malatya nın değerleri elinden alınıyor, bu vekiller ve belediyenin sesi çıkmıyor. Sultansuyu harası Malatya da iken Elazığa hipodrom yaptılar. Herşey Malatya yı pasivize etmek yok etmek amaçlı. Meteroloji bölge müdürlüğünü bile göz göre göre Malatya dan alıp Elazığa götürdüler bu vekillerin yine sesi çıkmadı. Osmanlının yok etmediği harayı bir Elazığlı bürokrat yok ediyor ve kimsenin sesi çıkmıyor. Sayın Çalık bir bakan yardımcısına gücünüz yetmiyor mu? (Çalık'ın kız kardeşi olan MTÜ rektörü) bir de ödül olarak bu bürokrata plaket veriyor. Sahipsiz Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bürokrat, siyasetciden izin almadan tuvalete gidemez... Nokta...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesinin esenlik ve mestona verdiği işleri sessiz sedasız alan firma da bu firma. Çok ilginç şeyler oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun, çok üzüldüm. Allah ayaklarına dolandırsın inşallah.
    0
    0
    Yanıtla