SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Melet Deresi Doğal Sit Alanı İlan Edildi

0
Güncellendi - 2020-11-27 06:24:18
Melet Deresi Doğal Sit Alanı İlan Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Doğanşehir ilçe sınırları içindeki Melet Deresi’nin Bakanlık Makamının onayı ile “Doğal Sit – Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edildiğini ilan etti.

Resmi Gazete’nin 24 Kasım 2020 tarihli nüshasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda, “Malatya İli, Doğanşehir İlçesi, Meled Deresi Doğal Sit Alanı Bakanlık Makamının 13.11.2020 tarih ev 242227 sayılı ‘Olur’u ile ‘Doğal Sit – Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmiştir” denildi.

İlanda, “27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, ‘Koruma Alanlarının Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in, 2. Maddesi’nin (j) bendinde yer alan, ‘Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları, Resmî Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süreyle duyurulur’ hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur” ifadelerine yer verildi.

İlanın ekinde, Doğal Sit Alanı – Nitelikli Doğal Koruma Alanı ilan edilen Doğanşehir – Meled Deresi’nin haritası da yayımlandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Çok doğru bir karar, buranın tanıtımının yapılması lazım, gezginler için çok güzel bir yer. Özellikle vadi boyunca yukarılara doğru gidildikçe muhteşem doğası ve manzara ile herkesi büyüler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Şimdi artık sit alanlarını kolayca maden ocağına, taş ocağına çevirebiliyorsun. Adı sit alanı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (3 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Burası 2. derece sit alanı sanırım . Ama burada baraj projesi vardı. Şimdi neye karar verilecek merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla