SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meralarda Yapılaşma Kararı!

A- A+ PAYLAŞ

CHP DE DESTEKLEMİŞ.. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, iki kırsal mahallenin (köyün) sınırları içinde bulunan ve çevre köylerdeki hayvan yetiştiricilerinin yararlandığı mera vasfına sahip alanların imara açılmasına yönelik bir karar aldı.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik toprakların gün geçtikçe yapılaşmaya açılmasının yarattığı sorunların hemen her gün gündemde olmasına ve özellikle salgın sürecinde tarımsal ve hayvansal üretimin stratejik önemine sıklıkla vurgu yapılmasına rağmen, Malatya yerel yönetimlerinin, mera ve yaylaların yapılaşmaya açılması konusunda özel bir çaba harcadığı gözlemleniyor.

Kırkpınar Köyü’nün hayvancılık için kullandığı mera arazileri imara açılıyor

Bu durumun son örneğini, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerine bağlı iki köyün mera arazilerinin imara açılması için meraların tahsis amacının değiştirilmesi amacıyla karar alması oluşturdu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın geçtiğimiz haftalarda yapılan ikinci oturumunda, Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Altıntop Köyü’ne ait 426 numaralı parselde yerleşen mera arazilerinin imara açılması için karar alındı.

Aralık ayının bir başka oturumunda da, Yeşilyurt İlçesi Kırkpınar Mahallesi (Köyü)’ne ait 420-421 numaralı mera parsellerinin imara açılması yönünde karar verildi.

Hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü mera arazilerinin yapılaşmaya açılmasına dair her iki karara Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin de olumlu oy verdiği ve kararların oybirliği ile alındığı belirtildi.

Söz konusu kararlar bağlamında, mera arazilerinde imar planı yapılması, mera parsellerinin tahsis amacının değiştirilmesi ve mera arazisinin köy yerleşik arazisine dâhil edilmesi işlemlerinin başlatılacağı belirtildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin gündeminde de mera arazilerinin yapılaşmaya açılması maddeleri bulunuyor

Yeşilyurt Belediye Meclisi gündeminde de, ilçeye bağlı farklı köylere ait bazı mera arazilerinin yapılaşmaya açılması amacıyla imar planına dâhil edilmesi amacıyla bir dizi gündem maddesi bulunduğu öğrenildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık 2020 toplantısının 3. oturumundan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Meralar değerlendirilmeli ancak tarım ve hayvacılık için kullanılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Bi şey olmaz aç kalınca beton yeriz herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (3 yıl önce)
    Ayrıyeten, Battalgazi Belediyesi'nin de Bulgurlu Mahallesi civarında yaptığı imar planında da orada yaşayan yapı ve toprak sahipleri mağdur edilmektedir. Battalgazi Belediyesi'nde E.... isimli şahıs bölgede inceleme yapmadan kafasına göre imar planını çizip hak sahiplerini mağdur etmektedir ve yetkililer bunu görmemektedir.
    0
    0
    Yanıtla