SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Merkezimizde Her Türlü Tedbir Alındı"

0
Güncellendi - 2020-03-22 02:10:31
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, hastanelerinde, küresel bir salgına dönüşen ve Türkiye’yi de derinden etkileyen COVID-19 hastalığına karşı her türlü tedbirin alındığını belirterek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 salgınına karşı hastalarımızın ve personelimizin sağlığını koruma amacıyla hastanemizde tüm tedbirler alındı ve gerekli eğitimler verildi” dedi.

Prof. Dr. Ali Beytur, Malatya’da COVID-19 hastası tespit edilmesi halinde koordinasyonun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığını hatırlattı ve “Şu anda hastanemizde COVID-19 hastası bulunmamaktadır” bilgisini verdi.

"Turgut Özal Tıp Merkezi'nde her türlü tedbir alınmış durumda"

Coronavirüs salgını ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar ve aldığı tedbirler kapsamında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi de bu bağlamda yapılması gereken tüm hazırlıkları hayata geçirdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, “İlimizde COVID 19 hastası olduğunda, koordinasyon Sağlık Müdürlüğü’nce yapılmaktadır. Şu anda hastanemizde COVID 19 hastası bulunmamakta. Olası hasta olması halinde gerekli izolasyon alanları da oluşturuldu. Akademik ve idari personelimizden oluşan bir komisyon oluşturarak Sağlık Bakanlığı’nın bu konu ile ilgili kılavuzları ve güncel literatürü takip edilmekte, bu rehberlere göre hareket etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Acil olmayan işlemler ertelendi, ziyaretçi yasağı getirildi; hasta yakınlarının hastaları ile internet üzerinde görüşmeleri sağlandı”

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde insan popülasyonun azaltılması acil olmayan işlemlerin ertelendiğini belirten Prof. Dr. Ali Beytur, COVID-19 hastası tespit edilmesi durumunda, tedavi sürecinin aksamaması için, hastanede alınan tedbirler dizisi için şu bilgileri aktardı:

“Polikliniklerimizde günlük yirmiden fazla hasta bakılmayacak, aciliyet arz etmeyen yatışlar ve ameliyatlar bir süreliğine yapılmayacaktır. SGK mevzuatına göre yapılan özel işlemler de yapılmayacaktır. Korona virüse karşı yapılan tedbirler çerçevesinde hastanemizde ziyaretçi yasağı uygulanmaya başlandı. Bu konuda görevlilerimize yardımcı olan hasta yakınlarına teşekkür ediyorum. Hastalarımızın yakınlarıyla daha rahat iletişim kurabilmeleri için isteyen tüm yatan hastalarımıza ücretsiz internet hizmeti sağlamaktayız. Ayrıca yoğun bakımda tedavi gören ve hekimlerimizin müsaade ettiği hastalarımız ile yakınlarını görüntülü görüşme yöntemi ile bir araya getirmekteyiz”.

“Tıbbi malzeme eksiğimiz yok”

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde herhangi bir tıbbi malzeme eksiği bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Ali Beytur, ancak endikasyon dışı kullanımı engellemek, israfı önlemek ve malzemelerin hastane dışına çıkarılmasına mani olmak için malzemelerin kontrollü kullanıldığını söyledi.

“Sağlıkla ilgili sıkıntılarımızda ilk önce aile hekimimize başvurmalıyız”

Uyulması gereken kurallara riayet edildiğinde asgari düzeyde etkilenerek korona virüsten korunulabileceğini ifade eden Prof. Dr. Ali Beytur, “Hastanemiz ve Sağlık Bakanlığı’nın web sayfalarında bulunan eğitim materyallerinin takip edilmesi, temizliğe ve özellikle el hijyenine dikkat edilmesi ve mümkün oldukça kalabalıktan uzak durulması yeterli olacaktır. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamalı, sağlıkla ilgili sıkıntılarımızda ilk önce aile hekimimize başvurmalıyız” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yerelli (4 yıl önce)
    Malatya'da İnşallah olmaz. Bu tür hastalar için bence en ideal hastahane ve yer Yeşil tepedeki ASKERİ HASTAHANEDİR. Hem büyüklüğü, hem konumu ve hemde çevresiyle en güzel hizmet burada verilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yıldırım (4 yıl önce)
    Malatya'da Krizi en iyi yöneten hastane burası oldu. Ali BEYTUR'u tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla