SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mersedes Kadir Taburcu, Arabası Kayıp!

0
Güncellendi - 2018-11-26 04:16:31
Mersedes Kadir Taburcu, Arabası Kayıp!
A- A+ PAYLAŞ

KOAH ve solunum yetmezliği nedeniyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre tedavi gören ve ‘Mersedes Kadir’ olarak tanınan Malatya’nın renkli siması Fatih Kaydı, taburcu edildiği hastaneden “Mercedes” araç ile evine götürüldü. Mersedes Kadir’in araba niyetine kullandığı kavak ağacı ise hastalanmadan önce nereye bıraktığı bilinmediği için bulunamıyor.

-RAHATSIZLIĞINI ATLATTI, ŞEHİR TURU ATTI

Asıl adı Fatih Kaydı olan ve caddelerde, otomobili olarak farzettiği, ucuna dikiz aynası takılmış, radyo monte edilmiş kavak ağacıyla gezinen ve bu görüntüsüyle bilinen “Mersedes Kadir”, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ve ardından Göğüs Hastalıkları Servisi’ndeki KOAH ve solunum yetmezliği nedeniyle uygulanan tedavisi tamamlandı. 8 Kasım’da hastaneye kaldırılan, önce yoğun bakımda ve bir süre de serviste tedavi altında tutulan Mersedes Kadir yaşamış olduğu ağır rahatsızlığı atlattı.

Hastaneden taburcu edilen Mersedes Kadir, yakını Vural Can tarafından “Mercedes” marka otomobil hastanenin kapısından alındı. Mersedes Kadir Tecde Mahallesindeki evine götürülmeden önce şehir merkezide kısa bir tur gezintisi gerçekleştirildi.

'ARABA'SI KAYIP!

Mersedes Kadir ve ailesi ile yakından ilgilenen Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, Mersedes Kadir’in sokaklarda otomobil niyetine bindiği kavak ağacının (yandaki fotoğrafta) şuanda evinde olmadığını, hastalanmadan önce nereye bıraktığının ise bilinmediğini, kendisinin de hatırlamadığını, bu nedenle bulamadıklarını söyledi.

Muhtar Yiğit, “Mersedes Kadir’in şuan için dışarıda fazla gezmemesi gerekiyor. Araba olarak kullandığı kavak ağacının nerede olduğunu bizde bilmiyoruz. Rahatsızlandığı zaman evdeymiş, zaman zaman vatandaşlar otomobilleriyle eve getirdikleri için bazen arabasını esnaflara emanet ederek evine dönüyordu. Mutlaka bir yere parketti, hatırlamıyor. Biz de bulamıyoruz. Ağır bir hastalık geçirdiği için kendisine yeni ve daha hafif, ancak tam donanımlı bir 'araba' ayarlayacağız. O bizim ve Malatya’mızın gözbebeği, mutlu olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

-MUHTAR RİCASINI TEKRARLADI..

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, “Mersedes Kadir’i herkes seviyor. Kimse incitmek istemiyor. Ancak çok önemli bir husus var, Mersedes Kadir’i seven esnaf ve vatandaşlar başta alkol olmak üzere sigara vermesinler. Zamanında müdahale edilmeseydi, çok kötü bir sonuçla karşılaşabilirdik. Mersedes Kadir’i sevenler gerçekten seviyorlarsa alkol vermesinler, verenleri uyarsınlar. Alkol ve sigara nedeniyle son dönemde konuşamıyor ve ayakta duramıyordu. Tedavisini ardından daha rahat ve anlaşılabilir bir şekilde konuşmaya başladı. Alkol vermek Mersedes Kadir’e yapılabilecek en büyük kötülüktür.” ifadelerini kaydetti.

-OTOBÜSLE TURLUYOR..

Rahatsızlığının yeniden nüksetmemesi için dışarıda fazla gezmemesi, alkol ve sigara kullanmaması gereken Mersedes Kadir, ablası tarafından belediye otobüsüyle gezdiriliyor. Vatandaşlar, Mersedes Kadir’i belediye otobüsünde yolculuk yaparken görünce cep telefonları ile fotoğraflayarak sosyal paylaşım sayfalarından yayınladılar.

Malatya’da 7’den 70’e herkesin sevdiği ve sahiplendiği Mersedes Kadir, rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görürken başta milletvekilleri olmak üzere STK yöneticileri ve çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edilerek durumu hakkında bilgi alınmış ve destek sağlanmıştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Mersedes Kadir'in hastane çıkışı ve belediye otobüsü turuna ilişkin sosyal medyada yayınlanan fotoğrafları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • adnan (5 yıl önce)
    Mercedes Kadir in arabası yeşilyurt caddesinde melekoğulları düğün salonu karşısında iki bina arasındaki boşlukta ve aynası ayrılmış kenarda her sabah işe gittiğimde görüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hayır sever biri akülü engelli araçlardan bir tane hediye etse ne olur sanki?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet kara (5 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    süper bir fikir grçekten..yazık o ağırlıktaki kalası akşama kadar taşıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufo ufo (5 yıl önce)
    Bence büyükşehir belediyesi makam şöförlü bir mersedes araç tahsis etmeli kadire.malatya ve kadir bunu sonuna kadar hakediyor.malatyanın biricik değeri haline gelen mersedes kadir de gün yüzü görmüş olur.
    0
    0
    Yanıtla