SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mescid-i Aksa Saldırısını Protesto Mitingi

0
Güncellendi - 2017-07-23 03:31:12
Mescid-i Aksa Saldırısını Protesto Mitingi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Malatya’da Cuma namazı sonrası Yeni Cami avlusunda toplanan Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kınandı. ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atan vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını taşıdı.

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Kerem Yıldırım, “Yine İsrail, yine kan, yine gözyaşı. Siyonizm’in son oyunu Mescid-i Aksa. Aslında nihai hedefine doğru adım adım ilerliyor Siyonizm. Yüzyıllarca yaşadığı gettolarla oluşturduğu kin dolu ideolojisiyle kurduğu devletin büyük hedeflerini yani Büyük İsrail Projesini gerçekleştirmek için Allah’ın bize emanet ettiği ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa’yı ortadan kaldırmak için kirli bir tezgah kurdu. Kimse bunun, İsrail’in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olduğunu söylemesin. Biz, İsrail’in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz” dedi.

Yıldırım, Mescid-i Aksa’da son zamanlarda yaşananların İsrail’in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Çeyrek asırdır bölgemizde yaşanan kirli stratejinin de en stratejik ayaklarından biri Mescid-i Aksa’nın işgal girişimidir. Yani, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar; Afganistan, Irak ve nihayet Suriye’de yaşananlardan bağımsız ele alınamaz. Kimileri inkar etse de, emperyalizmin çirkef cürufu bizim bölgemize boşaltılırken; İsrail, ‘şimdi tam zamanı’ diyerek, Mescid-i Aksa’ya saldırmıştır.”

‘Barış ve adalet’ istediklerini dile getiren Yıldırım, “Biz, Mescid-i Aksa ve Kudüs için özgürlük istiyoruz. Bizim mücadelemiz; sadece bizim için değil, insanlık için. Eğer Mescid-i Aksa saldırıları devam ederse; Kudüs, İsrail’in işgalinden kurtulamazsa, korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan dünyamız daha büyük bir felakete düçar olacaktır” ifadelerini kullandı.

Protesto, dua edilmesinin ardından sona erdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • erkan (6 yıl önce)
    Sayın TERECE daha önce İsraille ilişkileri durduran senin beğenmediğin AK parti iktidarı oldu,İsrailin ölen başbakanına dünyanın gözü önünde fırça atan Tayyip Erdoğan'dı.Ayrıca savunma sanayinde işbirliğide kapalı kapılar ardında değil alenen yapılyor.Senin gibi düşünürsek hangi batı ülkesi müslümanlara zulüm yapmıyor o zaman hepsiyle anında ilişkileri keselim.Ülke yönetmek o kadar kolay değil stratejik ilişkiler her ülkeyle yapılıyor o farklı bir konu.
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    bir kaç ay önce israil ile yapılan anlaşmaya ses çıkartmayıp israili kınamak tam da siyonizmin istediği manzaradır. bu tablo şahsi yorumumca samimi olamaz. İsrail ile ilişkiler kesilmelidir. ticaret hacmimiz giderek artıyor bu şekilde mi israili kınıyorsunuz ben bu samimiyete inanamam
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (6 yıl önce)
    SON YILLARDA DARALMA AKSİNE TİCARETİ SÜREKLİ YUKSELEN BİR NUMARALI ÜLKE İSRAİL.COCA COLA YOLLARA DÖKTÜK ARİEL ALMAYİN DEDİK FAKAT HEP HİKAYE.İSRAİL ZULUMU GAVURLUGU YENİ DEGİL.TİCARET İCİN SON YILLARDA TAZMİNAT DAHİ ALMADİKMİ .HAYDİ KATARA CİKİLAN SAHİPLİGİN ONDA BİRİNİ FİLİSTİN E YAPALIM.VATANDASİ CAMİ AVLUSUNDA TEPKİ İLE OLMAZ.İS YUKARILARDA BİTER .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahya Meral (6 yıl önce)
    Sayın muhterem Malatyalılar; Fotoğraflara iyi bakın. Kimler var, kimler yok. Olma ihtimali yüksek olan o STK'lar nerede? Samimi olarak hizmet edenlere selam olsun. Hatırlayın, Hafızalarınızı bir yoklayın. Bu tür etkinlikler olduğunda 10-15 yıl önce Malatya'da meydanda olanlar, ancak bugün halen tabelaları camekanlı binalarda asılı olan ve deri koltuklu odalarda makam tutanlar FİLİSTİN DAVASINI unutmuşlar... Şunu unutma Allah rızası için Malatya ve Malatyalılar: İSLAMİ tabela asmak ve İSLAMİ terimler kullanarak sözde STK olanlar ile İSLAM OLMAK aynı şey değildir. Kahrolsun İsrail. Selam olsun; Filistin ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkan samimi STK'lara. Selam olsun; samimi STK yöneticilerine. Belki ihale peşinde koşmadığınız için parasınız ve modern binanız yok. Ama KOCAMAN yüreğiniz var. HELAL OLSUN. Rabbim sizden Razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    TSO meclisi başkanı Sami Payza konuşma olunca laf çok icraat gelince ortalıkta yok olmuyor Sami Payza seni meydana bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (6 yıl önce)
    BU NASIL MÜSLÜMANLIKİ. BEN MÜSLÜMANIM DİYECEKSİN. MÜSLÜMANLARA OLMADIK KÖTÜLÜĞÜ YAPACAKLAR. DAHA SONRA KALKIP. KAFİRLERE DOSTUM DİYE HİTAP EDECEKSİN BU KAFİRLERE ANLAYACAĞI DİLDEN KONUŞMA LAZIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • BASRİ TERECE (6 yıl önce)
    İsrailin Filistine karşı uyguladığı insanlık dışı uygulamaları iç politika malzemesi olarak kulanan güya şiddetle karşı çıkan AKP iktidarı kapalı kapılar arkasında dünya devletleri arasında en çok ticari ilişkileri ve savunma iş birliğini İsrail ile yaptığını biliyormusunuz.
    0
    0
    Yanıtla