SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar Uyarısı Geldi

0
Güncellendi - 2021-06-02 00:55:43
Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar Uyarısı Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, aralarında Malatya'nın da bulunduğu bölgede, sabah saatlerinden itibaren 2 Haziran akşamına kadar kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahminini duyurdu.

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

"Genel Durum :

Bölge genelinde rüzgârların bugün sabah saatlerinden gece ilk saatlere kadar güney ve güneybatılı yönlerinden; Elazığ ve Malatya çevrelerinde kuvvetli, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli, Tunceli ve Bingöl’ün kuzey kesimlerinde ise yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Oluşması muhtemel riskler:

Ulaşımda Aksamalar, Çatı uçması, Ağaç ve direk devrilmesi vb. karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Rüzgar Hızı Sınıflandırması:

Kuvvetli Rüzgar: 10,8 - 17,1 m/sec ~ 22-33 knot ~ 39-61 km/saat

Fırtına: 17,2 - 20,7 m/sec ~ 34-40 knot ~ 62-74 km/saat

Kuvvetli Fırtına: 20,8 - 24,4 m/sec ~ 41-47 knot ~ 75-88 km/saat

Tam Fırtına: 24,5 – 28,4 m/sec ~ 48-55 knot ~ 89-102 km/saat"

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız