SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteorolojiden 4 Gün Sürecek Yağış Uyarısı

0
Güncellendi - 2022-01-09 21:32:55
Meteorolojiden 4 Gün Sürecek Yağış Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Malatya'nın da dahil olduğu bölgenin 9 Ocak Pazar sabah saatlerinden itibaren yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceği ve yağışların aralıklarla 13 Ocak Perşembe gününe kadar devam edeceği tahminini duyurdu.

Bölge Müdürlüğü'nden yapılan ve 9 Ocak Pazar günü saat 06.00 ile 13 Ocak Perşembe günü saat 15.00 arasını kapsayan döneme ilişkin tahmin ve uyarılar şöyle:

"Bölgemiz genelinde 09.01.2022 Pazar sabah saatlerinden itibaren yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar (13 Ocak 2022 Perşembe) aralıklarla görülecek olan yağışların, bölge genelinde yer yer kuvvetli olması,Yağışların genellikle yağmur ve karlakarışık yağmur, yüksek kesimlerde(1400m ve üzeri) kar şeklinde olması beklenmektedir. Rüzgarların güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetlice esmesi, Sıcaklıkların mevsim normalleri civarıda seyretmesi tahmin ediliyor.

Oluşması Muhtemel Riskler:

Ulaşımda aksamalar,ani taşkın, sel ve su baskını, yüksek kesimlerde yer yer kar birikintisi, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış 1-5 kg/m²

Orta Kuvvette Yağış 6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış 21-50 kg/m²

Çok Kuvvetli Yağış 51-75 kg/m²

Şiddetli Yağış 76-100 kg/m²

Aşırı yağış 100 kg/m² üzeri

Kar Yağışı Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Kar 1-3cm

Orta Kuvvette Kar 3-10cm

Kuvvetli Kar 10-20cm

Yoğun Kar 20 cm üzeri"

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız