SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlüt Aslanoğlu Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

0
Güncellendi - 2021-05-17 01:11:34
Mevlüt Aslanoğlu Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi'nde iki dönem Malatya Milletvekilliği yapan ve CHP İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görev yaparken 16 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Ferit Mevlüt Aslanoğlu, vefatının 7. yıl dönümünde İstanbul'daki kabri başında anıldı.

Siyasi yaşamında, parti ya da siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm toplum kesimlerine hizmet eden ve Malatya'nın sorunlarının çözülmesi konusunda TBMM'de yoğun bir mücadele sürdüren merhum Mevlüt Aslanoğlu'nun kabri başındaki anmaya oğlu - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP eski İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve aile üyeleri katıldı.

Mevlüt Aslanoğlu'nun kabri başındaki anmada, önce Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra dualar edildi. Yakın arkadaşları Mevlüt Aslanoğlu'na dair kısa konuşmalar yaparak, Aslanoğlu'nun hizmet insanı profilinin önemini dile getirdiler.

Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğu, anma töreni sonrasında sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, "Bugün ailemizin yanında olan, babamın anmasına katılan bütün büyüklerime, arkadaşlarıma, kardeşlerime çok teşekkür ederim, babamın ailemize bıraktığı en büyük mirasın dostları olduğunu bir kez daha gördük, iyi ki varsınız..." dedi.

AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yayınladığı mesajda, “Siyaseti insanlara hizmet etme noktasında bir araç olarak gören, Malatya’ya unutulmaz eserler, Malatyalıların kalbinde unutulmaz yer bırakan değerli abim Mevlüt Aslanoğlu’nu özlemle anıyorum” dedi.

Aslanoğlu’nun hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Malatyalıları bir araya getiren bir yapıya sahip olduğunu belirten Ağbaba, “Sadece iş dünyasında değil, siyasette de pek çok kriz çözmüştür. Hizmet ederken kimseyi ayırmazdı. Malatya’ya,iktidar gücü olmadan da hizmet edilebileceğini gösterdi. Mevlüt Aslanoğlu’nu gittiğimiz her yerde her kapıda saygıyla yad ediliyor. Yapılan hizmetlerde onun büyük emeği, katkısı var. Onun aramızdan ayrılması hem ülkemiz hem Malatya için hem de partimiz için büyük kayıp olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ağbaba; “Mevlüt Aslanoğlu aktif siyasete girdikten sonra kendi deyimiyle modern bir dilenci olarak Malatya’ya çok büyük yatırımlar yaptı. Onun çabaları, girişimleri ve yaptıkları tüm Malatyalıların hafızasında yerini koruyor. Özellikle eğitim ve sağlık alanında yaptıkları asla unutulmayacak. Malatya’daki pek çok köy okulunu ilk kez bilgisayarla o buluşturdu, ilk kez çocuklar bilgisayar tuşuna onun sayesinde bastı. Milletvekilliği döneminde belki de devletten fazla Malatya’ya yatırım yapmıştır. Bizler de  Malatya’ya ve ülkemize daha fazla hizmet ederek O’nun aziz hatırasını onurlandırmaya devam ediyoruz. Mevlüt Abimizi bir kez daha rahmetle ve özlemle anıyorum” dedi.

malatyahaber.com

FOTO: Anma töreninde Erdem Aslanoğlu babasını anlattı

ARŞİV FOTO: Mevlüt Aslanoğlu (sağdaki) ve Veli Ağbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 yıl önce)
    Alevinin sunninin Arabın kürdün Türk'ün garibin fakirin fukaranın Mevlüt beyi değil Mevlüt abisiydi Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Adam gibi adamdı mekanı cennet olsun. Entelektüel, vatansever kendini millete adamış birisiydi. Her vatansever gibi çok fazla haksızlığa maruz kaldı, yumruk bile yedi. Allah mekanını cennet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin,Malatya nın gerçek sahibiydi.......
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Gerçek bir Malatya severdi gerçekten bu halkın vekili idi şimdiki hiçbir Malatya milletvekili onun kadar dürüst ve Malatya sevdalısı olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Rahmetli hayatını Malatyaya hizmet etmek için mücadele ederek geçiren tam bir Malatya aşığıydı.Bizzat şahsı olarak yaptığı hizmetleri unutamayız.Rahmetliyi Malatyada kapalı çarşı önünde yanlız başına dolaşırken görmüş,şaşırmışdım Bir milletvekilinin yanlız dolaştığına ilk kez şahit olmuştum.Mübalağa etmiyorum,Tüm Malatya milletvekillerini toplayın,bir Mevlüt Aslanoğlu etmez.Allah gani gani rahmet eylesin.Mekanı Cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Malatya aşığı gerçek bir Malatya lı idi. Şimdikiler gibi değildi. Malatyanın hakkını sonuna kadar savunurdu. O şimdi yaşıyor olsaydı, Sultansuyu özelleştirilemez, birilerine peşkeş çekilemez, yıkılamaz ve beton santrali kurulmasına izin verilmemesi için elinden geleni yapardı. O yaşıyor olsaydı şehir hastanesinin Malata yapılması için elinden geleni yapardı. O yaşıyor olsaydı Malatya bir başka güzel olurdu, her şeye rağmen. İktidar milletvekillerinin hepsini toplasan bir Mevlüt Aslanoğlu etmez ne yazık ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    rahmetli vekilimizin mekani cennet olsun ailesine sevenlere bas sagligi diliyorum
    0
    0
    Yanıtla