SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydanda Malatya Kültür- Sanat Sergileri

0
Güncellendi - 2021-09-17 17:29:46
Meydanda Malatya Kültür- Sanat Sergileri
A- A+ PAYLAŞ

Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması etkinlikleri kapsamında İnönü Kapalı Çarşı üzerinde sergi açılışları yapıldı.

17-18-19 Eylül tarihleri arasında Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması etkinlikleri kapsamında kapalı çarşı üzerinde; Arslantepe Tanıtım Sergisi, İlçe Kültür Varlıkları Tanıtım Sergileri, El Emeği Göz Nuru Sergisi, Workshop (baskı rsim, seramik, resim, ebru, cam, kâğıt rölyef, ahşap yakma, duvar resim, vb.) sergileri açılışı gerçekleştirildi.

Mehteran gösterileriyle başlayan açılış törenine protokol üyeleriyle birlikte festival kapsamında Malatya’ya gelen Büyükelçiler ve Müsteşarlarla çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin ve kadın kooperatiflerinin yer aldığı stantların açılışını protokol üyeleri kurdele keserek yaptı.

Açılışı yapılan sergi alanlarını gezen protokol üyeleri stantlarda yer alan çalışmaları inceleyerek bilgiler aldı. Programa katılmak için Malatya’ya gelen diplomatlar, stantlarda yer alan ürünlerle yakından ilgilendiler.

Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması kapsamında açılışı yapılan sergi, etkinliklerin süreceği 18 ve 19 Eylül tarihlerinde de açık olacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Büyük şehir belediyesi olmuş şehrin merkezinde bir tane meydan yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Arslantepe’deki orijinal heykellerin Ankara Müzesinde olduğu söyleniyor, doğruysa Malatya’ya getirmek için daha ne bekleniyor? Büyük şehir Arslantepe’yi açık hava müzesine dönüştürme noktasında peyzaj, çevre ve rekreaktif düzenleme çalışmaları yapmalıdır. Oraları cazibe merkezi yapmalıdır. Buraya gelen turistler Malatya üzerinden Nemrut, Somuncu Baba Türbesi, Günpınar Şelaleri, Pınarbaşı, Yeşilyurt gibi yerlere ortak bir organizasyon ile açık hava otobüs ile gezdirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla