SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlıklarda Bakım ve Düzenleme Yapılıyor

0
Güncellendi - 2021-03-12 02:14:28
Mezarlıklarda Bakım ve Düzenleme Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesine bağlı mezarlıklarda bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şehir Mezarlığı (üstteki fotoğrafta), Sancaktar Mezarlığı, Kuyuönü Mezarlığı, Tecde Mezarlığı, Kiltepe Mezarlığı, Çöşnük Mezarlığı, Melekbaba Mezarlığı, Yaka Mezarlığı, Eski Yeşiltepe Mezarlığı, Yıldıztepe Mezarlığı ve Konak (Banazı) Mezarlığı’nda bakım onarım, budama ve temizlik çalışması devam ediyor.

Mezarlıklarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, “Müdürlüğümüze bağlı 12 mezarlıkta bahar ayının gelmesiyle birlikte Ziraat Mühendisimizin kontrolünde mezarlıklarımızda kuruyan ağaçların kesimi, ağaç budama, güllerin budanması ve yeni ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bahar ayının gelmesiyle birlikte hayırsever vatandaşlarımızın mezarlıklarımız için bağışlamış olduğu kilit taşı ve bordürleri ekiplerimizle birlikte uygulama işlemlerini mezarlıklarımızda yapıyoruz. Şuana kadar Çöşnük, Yıldıztepe ve Sancaktar mezarlıklarındaki çalışmalarımızı bitirdik. Şehir Mezarlığında yaptığımız çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmalara Kiltepe, Kaynarca, Eski Yeşiltepe, Kuyuönü ve Konak(Banazı) mezarlıklarında devam ediyoruz. Mezarlıklar Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza 7/24 esasına göre hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Ayrıca Şehir Mezarlığında bulunan parsellerdeki ağaçların alçak olmasından ve vatandaşlarımızın ziyaretleri sırasında sıkıntılar yaşadığını tespit etmemizin sonrasında budama işlemlerini yaptık ve vatandaşlarımızın ziyaretlerini daha refah bir ortamda yapmalarını kolaylaştırdık” dedi.

BATTALGAZİ'DE..

Battalgazi Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, yaz mevsimi öncesi vatandaşların rahat bir mezarlık ziyareti gerçekleştirebilmeleri için ilçe genelinde bulunan mezarlıkta yapılan temizlik ve bakım çalışması başlatıldı.

Battalgazi Belediyesi, vatandaşların düzenli ve rahat bir mezarlık ziyareti gerçekleştirebilmeleri için ilçe genelinde bulunan 55 mezarlıkta temizlik, bakım ve yenileme çalışması başlattı. Yaptığı örnek çalışmalarla vatandaşları Battalgazi’de tertemiz bir sabaha uyandıran Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, günlük rutin olarak yapılan 250 ton katı atık ve 1 milyon ton çöp toplama işlemlerinin yanı sıra mezarlık temizlikleri kapsamında; Orduzu Taşpınar mezarlığı, Elmasuyu mezarlığı, Karababa mezarlığı, Alibaba mezarlığı, Sıptırız mezarlığı, Alacakapı mezarlığı, Toptaş mezarlığı, Tahtalı mezarlığı, Dolamantepe mezarlığı, Korucuk mezarlığı ile Müftü mezarlıklarında ot biçme, temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, vatandaşların manevi duygularını yoğun şekilde yaşadığı mezarlık alanlarını temiz ve huzurlu bir ortam haline getirmek için özveriyle çalıştıklarını belirtti.

İlçe genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediyesi ekipleri, vatanı için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerin Alibaba ve Karababa istirahatgahlarında da özel bakım gerçekleştirdi. Şehitlerin mezar taşları temizlenirken, mezarlarına ekili olan çiçeklere de bakım yapıldı.

Temizlik çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki tüm mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Temizlik işleri ekiplerimiz, vatandaşların manevi duygularını yoğun şekilde yaşadığı mezarlık alanlarını temiz ve huzurlu bir ortam haline getirmek için özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımızın temiz ve huzurlu bir ortamda mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Yaklaşık olarak 11 mezarlığımızda temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını tamamladılar. Bakım çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Emegi gecenlere tesekkurler guzel hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (3 yıl önce)
    WC,lavabolarına sıcak su bağlanmış, kim bağlamışsa yılın ödülünü vermek lazım ,Termosifondan gelen sıcak su, tek ayarlı musluklara geliyor suyu (sıcak,soğukla aşlamanız) mümkün değil, bu mühendislik harikası yalnızca bu şehirde görebilirsiniz..Ayrıca yer müsait neden güneş enerjilerinden faydalanılmamış ayrı bir sorun..isteyen gidip göre bilir asla ılık suyu bulamazsınız hep kaynar su.
    0
    0
    Yanıtla
  • garip (3 yıl önce)
    Memlekette, İmar Uygulamasının en sağlıklı ve tutarlı olduğu yer. Darısı dirilerin olduğu yerlere..:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (3 yıl önce)
    Osman Reis göreve gelir gelmez çalışkanlığını hissettirdi. Gerekli imkanlar sağlanırsa başarılı olacağına yönelik güvenim tam.
    0
    0
    Yanıtla