SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mezopotamya Ekspresi' Yolcularının Malatya Molası

'Mezopotamya Ekspresi' Yolcularının Malatya Molası
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl Malatya’da 4 kez mola veren Ankara - Diyarbakır seferini yapan ‘Mezopotamya Ekspresi’ yolcuları, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nı gezdi. Mezopotamya Ekspresi’ yolcuları Malatya’da verdiği her molada Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve personelleri tarafından karşılanarak, misafir edildiler. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Mezopotamya Ekspresi ile birlikte Malatya’yı ilk kez gören bin civarında yolcu, Sanat Sokağı’nda bulunan müzeleri ve atölyeleri ve Arslantepe Höyüğü’nü gezdiler. 

Tur seferlerine Ankara'dan yola çıkarak başlayan ‘Mezopotamya Ekspresi’ sırasıyla Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve son olarak da Diyarbakır'a kadar uzanan bir seyahat serüvenini tamamladılar. 7’den 70’e manzaralar eşliğinde keyifli bir seyahat geçiren yolcular Malatya’da verilen molalarda şehri kısa süreliğine de olsa tanıma fırsatı buldular. 

'Mezopotamya Ekspresi' Malatya durağında yolcular tarafından gerçekleştirilen gezilerde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fotoğraf Makinesi Müzesi, Çocuk Evi ve Oyuncak Müzesi, Malatya Kültür Evi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Turgut Özal Anı Evi, Buğday Müzesi, Damascus atölyesi ve Ahşap atölyesi ziyaret edildi. ‘Mezopotamya Ekspresi’ turu Malatya molasına 2024 yılı içerisinde 1000’e yakın turist katılım sağladı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız