SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezrada Korona Virüs Karantinası

0
Güncellendi - 2021-04-20 19:47:41
Mezrada Korona Virüs Karantinası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki bir mezrada yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Valilikçe duyurulan Hekimhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararında, "İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 20.04.2021 tarihinde Kaymakam Muhammed Öztaş başkanlığında üyelerin katılımı ile toplandı.

İlçemiz Kurşunlu Mahallesi Dereevler Mezrasında Covid-19 pozitif vakalar tespit edildiği ve bu vakaların ilgili mezranın diğer sakinleri ile temas kurduğu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından belirlenmiştir. Salgının yayılım hızının önüne geçmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadıyla Kurşunlu Mahallesi Dereevler Mezrasına giriş çıkışların acil sağlık ihtiyaçları hariç 20.04.2020 saat 17:00’ dan itibaren ikinci bir emre kadar 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. Ve 72. Maddeleri gereğince yasaklanmasına, tüm temel ihtiyaçlarının Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile karşılanmasına, karara muhalefet edenler hakkında kolluk kuvvetlerince kadar 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 62. Maddelerinin uygulanmasına oy birliği ile karar verildi" denildi.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hakan (2 yıl önce)
    İyi akşamlar efendim, affınıza sığınarak küçük bir düzeltmede bulunmak istiyorum. 6360 sayılı yasadan sonra büyükşehir hudutları içindeki köyler mahalleye dönüşmüş, geçmişte mezra diye adlandırılan yerleşim birimleri de (büyükşehir olan illerde) küme evleri diye adlandırılmaktadır. Dolayısıyla haber başlığının bu husus bakımından revize edilmesi gerekmekte.
    0
    0
    Yanıtla