SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGTC'den Çakır'a Teşekkür

0
Güncellendi - 2016-08-16 21:58:28
MGTC'den Çakır'a Teşekkür
A- A+ PAYLAŞ

  • MGTC yöneticileri, darbe girişimini engellemeye yönelik çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz ay yapılan kongrede yönetime seçilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu. Cemiyet Başkanı Kemal Deniz, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, bu tarihte Türkiye’nin uçurumun eşiğinden döndüğünü söyledi.

Darbe girişimiyle birlikte bu milletin vatanın, bayrağın, ezanın gündeme geldiği bir ortamda farklı düşüncelerini bir kenara bırakarak, bir yumruk gibi birleştiğini ve bunu bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden Kemal Deniz, darbe girişimi sırasında gösterdiği cesaretten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la gurur duyduklarını bildirdi.

Deniz özetle şunları söyledi:

”Dünyadaki birçok devlet adamı ve basın kuruluşu çıplak elleriyle tanklara karşı çıkıp, onun paletleri altına yatan insanları izah etmekten güçlük çekiyorlar. Onların bizim gazilik ve şehitlikle ilgili kutsalımızı bilmediklerini düşünüyorum. Bu zor günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak sizin de bir Malatyalıya yakışır cesaret ve önsezilerinizle aldığınız tedbirlerin darbeciler için önemli bir merkez olan Malatya’da onların hareketlerini başlamadan kısıtladığını gördük. Bu yüzden size teşekkür ediyoruz. Bunları arkadaşlarım adına ifade ederken, sizlerle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü Malatya’da 2. Ordu Komutanının da içinde bulunduğu bir hareketin olduğu merkezde, çabuk davranıp onların hareket alanını kısıtlamış olmanız, belki de darbecilerin gücünü bu bölgede yarı yarıya azaltmıştır. Çünkü 2. Ordu, Doğu ve Güneydoğu’nun hepsine hükmeden bir birliktir. Gözaltına alınan generallerin büyük bir bölümü bu bölgede görev yapmaktadır. Bundan dolayı da ayrıca sizlere teşekkür ediyoruz.”

Genelde gazetecilerin olağanüstü durumlar olmadığı durumlarda tarafsız olduklarını deklare ettiklerini belirten Kemal Deniz, “Ancak, gün öyle bir gün ki, MGTC mensubu arkadaşlarımız asla tarafsız değildirler. Bu vatandan, ezandan, bayraktan, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünden yana taraftırlar. Biz bütün arkadaşlarımızla birliktekalemimizle, mikrofonumuzla, ekranımızla vatanımızın emrinde olduğumuzu burada deklare etmekten de şeref duyuyorum. Sizleri de Malatya olarak kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin yeni yönetimini kutlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basının öneminin son olaylarda bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Malatya basınının darbecilere karşı duruşunun övünülecek bir birliktelik olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bundan dolayı bütün basınımızı tebrik ediyorum. Ülkemizin büyük bir iç savaşın eşiğinden döndüğünü hep birlikte gördük ve şu an ortaya çıkan detaylarla bunun gerisinde ne kadar büyük bir yapılanmanın olduğu ortaya çıktı. Ulusal ve yerel basınımızın darbe girişiminin karşısında durmasıyla birlikte darbecilerindeşifresi anlamında çok büyük katkıları oldu. Bundan dolayı ben de bütün Malatya basınını ve sizleri tebrik ediyorum. Burada birçok derslerin çıkarılması gerekiyor. Bu belki birçok şeye vesile olacak. Birliğe, beraberliği, bayrağa, vatana, ezana, vatanın birliğine sahip çıkılması anlamında büyük bir ders oldu denilebilir. Neticede bizler hoşgörüyü, birlikte yaşamayı, karşı fikre saygıyı duymayı belki bu dönemde daha çok dikkate alacağız.

Konu vatan olduğu zaman, birlik veberaberliğin önemini biz 15 Temmuz da anlamış olduk. Dolayısıyla ülkemizin aslında nelerle mücadele etmiş olduğunu gördük. Dost ülke bildiğimiz ülkelerin tutumları biraz daha ortaya çıkmış oldu” dedi.

Ülke ve millet olarak güçlü olmamız gerektiğinin altını çizen Başkan Çakır, konuşmasının devamında; ”Kırılganlıklarımızı bir tarafa bırakmamız gerekiyor. Bizi ayrıştırmak isteyen bir plan olduğunu görmemiz gerekiyor. Düşünce, mezhepsel, yöresel farklılıklar olabilir. Bu ülkede yaşayan herkesin bir ve eşit olduğu, herkesin düşüncesine, fikrine daha fazla saygı gösterilmesi gerekliliği de aslında burada ortaya çıkmış oldu. Biz 15 Temmuz’da kenetlendik. Malatya halkına yürekten teşekkür ediyorum. Malatya’da ciddi bir kenetlenme vardı. Malatyalılar sadece burada değil, bulundukları her ilde öne çıktı. Ülkesi adına, vatanı adına şehit olan hemşerilerimizin sayısı 5-6 civarında. Çok sayıda gazimiz var. Bütün Malatyalıları tebrik ediyorum. Gazilerimize Allahtan şifa diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah böyle acı günleri bir daha göstermesin. İnşallah son olur. Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine vesile olur, başlangıç olur” dedi.

Bülten

mgtc

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız