SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un 8 Kişi Kaldığı Maçta Başından Yaralanmıştı

0
Güncellendi - 2021-03-20 18:35:39
Malatyaspor'un 8 Kişi Kaldığı Maçta Başından Yaralanmıştı
A- A+ PAYLAŞ

Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı ve FiFA kokartlı eski hakem Bülent Yavuz vefat etti.

TFF'den yapılan açıklamada; "Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakemimiz Bülent Yavuz’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Uzun yıllar Süper Lig’de maç yöneten Bülent Yavuz, FIFA kokartı taşıdı ve uluslararası maçlarda ülkemizi temsil etti. Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevinde bulunan Yavuz, Federasyonumuza MHK danışmanı olarak da çok önemli hizmetlerde bulundu. Merhum Bülent Yavuz’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri, hakem ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Bülent Yavuz anısına 20 ve 21 Mart tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Emekli Albay olan Yavuz'un cenazesi 21 Mart 2021 Pazar günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde ikindi namazına meteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Kıbrıs Gazileri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

MALATYA'DAKİ OLAYLI BURSA MAÇINDA YARALANMIŞTI..

Bülent Yavuz, 21 Şubat 1988'de Malatya İnönü Stadı'nda oynanan ve Malatyaspor'un 4-1 mağlubiyetiyle sonuçlanan olaylı  Bursaspor maçında, hakem Serdar Çakman'ın yardımcılarından biri olarak görev yapmıştı.

Maçın hakemi Çakman, 36. dakikada Bursa lehine verdiği penaltıya tepki gösteren Oktay Çevik ve Feyzullah Küçük'ü, 41. dakikada da Ünal Karaman'ı kırmızı kartla oyundan atarak Malatyaspor'u 8 kişi bırakmış, bu kartlar olaylara sebep olmuş, tribünden atılan bir taş başına isabet eden yardımcı hakem Bülent Yavuz da yaralanmıştı.

O yıllarda, İnönü Stadı'nın DSİ tarafındaki kale arkasındaki açık tribününün, Kapalı Tribün ile kapı arasındaki bölümü Akçadağlı taraftarlara aitti. Hakemi yaralayan taşın da buradan atıldığı ve Yavuz'un başına isabet ettiği konuşulmuştu.

Bu karşılaşmanın ilk yarısını Bursaspor, Nejat Biyediç'in penaltı golüyle 1-0 önde kapatmıştı. Maçın hakemi Çakman, ilk yarıyla birlikte maçın bitiş düdüğünü çalarak soyunma odasına gitmiş, ikinci yarıyı oynatmak istememiş, ancak dönemin Valisi Kutlu Aktaş tarafından, tribünlerde büyük bir gerginlik olduğu, ikinci yarıyı oynatmaması halinde çıkacak olaylardan onu sorumlu tutacağı uyarısıyla, ikinci yarıyı oynatmıştı. Bursaspor 54. dakikada Ahmet Kılıç, 58. dakikada Çetin Kahraman, 69. dakikada Şenol Ulusavaş'la 3 gol daha kaydederken, 8 kişilik Malatyaspor'un tek golünü 60. dakikada İsmail Akbaşlı atmıştı.

Maçın ikinci yarısı oynanırken, stat ve çevresine görevli polis ve jandarmaların yanı sıra, askeri birliklerden çok sayıda asker sevk edilmiş, daha büyük olayların çıkması engellenmişti.

Bu maçtaki olaylar nedeniyle, Malatyaspor'a seyircisiz oynama cezası verilmiş, bu ceza 13 Mart 1988 günü Malatyaspor- Adana Demirspor maçında uygulanmıştı. Yılmaz Vural'ın, Malatyaspor'un başındaki son maçı olan bu karşılaşmada, ev sahibi takım tarihindeki en ağır yenilgilerden birini almış, Adana Demirspor'a 7-2 mağlup olmuştu. Bu maçtan sonra takımın başına Özkan Akbulut getirilmişti.

Bu darbelere rağmen, Malatyaspor, o zamanki adı 1. Lig olan Süper Ligde 1987- 1988 sezonunu, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından 3'üncü sırada tamamlamıştı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ali (3 yıl önce)
    O maçta idim . taraflı bir hakem serdar Çakman yüzünden neler olmadı neler.Ünal Oktay Feyzullah kırmızı görmüştü .özellikle Ünal in kırmızı kartı sonrası stad karıştı. Sonraki iç saha a.demir e2-7 yenildik .Eskişehir maçı Gaziantep e alınmıştı 20 25 bin taraftar günü birlik gitmiş ve Eskişehir i 1-0 yenmistik. Yılmaz Vural A.demir maçı değil sezon sonu ayrıldı takımdan. Sezonu 3.bitirmiş Balkan ligine katılmıştik. Uefa ya 3.ler gidemiyordu o zaman .Yunan ofi Girit le oynamış ve 1-2 kaybettik Ünal gol atmıştı. EDİTÖR'DEN: Yılmaz Vural, o sezonun sonunda değil, 13 Mart 1988'de oynanan 2-7'lik Adana Demirspor maçından bir gün sonra 14 Mart 1988'de Malatyaspor'daki görevinden ayrılmış, sonraki maçlarda teknik direktör olarak Özkan Akbulut görev yapmıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş (3 yıl önce)
    Staddaydım bir maçın nasıl katledildiğinin zirvesi olan bir başka maç görmedim staddaydım maçtan sonra stadın önünde taraftarlar olarak toplandık ayrılmadık stad önü kanal boyu hınca hınç doluydu vali devreye girdi o zaman vali kutlu aktaştı sanırım sizin haklarınızı arayacam dedi taraftarı zor ikna etti sonuçta hiçbirşey elde edemedik bu arada hakem faciası 44 malatyasporada yapıldı payasta onuda unutmak mümkün değil malatyalılar olarak alışkınız
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (3 yıl önce)
    Kesin bizim Akçadağlı'dır taşı Atan, ALLAH rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bu maçı çok iyi hatırlıyorum.Kapalı tribündeydim.Penaltı kararından sonra çıkan olaylar nedeniyle açık trübün önünde görev yapan yardımcı hakemi,hakem serdar çakman kapalı tribünün önüne çekmişti.Yani iki yardımcı hakem kapalı tribün önünde,aynı çizgide görev yapıyordu.İşte bu sırada hakemi kalkanları ile koruyan iki polisin kalkanlarının arasından kafasına taş değmişti.Ne maçtı ama.
    0
    0
    Yanıtla