SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Millet Bahçesi'nde Şimdiden 3 Aylık Gecikme..

0
Güncellendi - 2021-02-18 23:59:01
'Millet Bahçesi'nde Şimdiden 3 Aylık Gecikme..
A- A+ PAYLAŞ

KASIM 2020'DE AÇILACAĞI AÇIKLANMIŞTI.. Malatya'da, yıkılan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun bulunduğu alanda yapımına Ocak 2020'de başlanan ve Kasım 2020'de hizmete gireceği açıklanan Millet Bahçesi aradan 2,5 ay geçmesine rağmen açılamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaptığı açıklamada, Millet Bahçesi'nin 15 Kasım 2020'ye kadar açılacağını bildirmişti.

YAKLAŞIK 21 TRİLYONA İHALE EDİLMİŞTİ..

Törenle yıktırılan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun da bulunduğu 43 dönümlük alanda yapılacak Millet Bahçesi ile ilgili ihale, TOKİ tarafından 4 Eylül 2019'da yapılmış, ihaleye 20 firma teklif vermiş, bunlardan 20,8 milyon TL (20 trilyon 800 milyar lira) teklif veren Enam İnşaat- İzbay İnşaat Ltd. Şti. ihaleyi kazanmıştı.

Millet kıraathanesi, oturma terasları, çok amaçlı etkinlik alanları, seyir iskelesi, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, kültür fizik alanları, açık spor sahaları, koşu parkuru, tematik bahçeler ve otopark gibi alanların yer aldığı Malatya Millet Bahçesi projesinin ihalesini kazanan firmanın 2020'nin son çeyreğinde işi tamamlayacağı belirtilmişti.

2020 KASIM DENDİ AMA..

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Malatya'yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaat alanını gezmiş ve "“Bulunduğumuz alan 43 bin metrekarelik, şehrin merkezinde, yaşam alanı diyebileceğimiz önemli bir lokasyon. İnşallah 10’uncu ayda bu millet bahçesini tamamlayacağız, 11’inci ayda vatandaşımızın hizmetine açmış olacağız. Millet bahçemizin içerisinde millet kıraathanemiz, bisiklet yollarımız, göletimiz, etrafında oturabileceğimiz, nefes alabileceğimiz yürüyüş yollarımız, otopark alanlarımız var. Şehrin merkezindeki otopark ihtiyacını karşılayacak 200 araçlık bir kapalı otoparkımız mevcut. Bu çerçevede inşallah çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu da kentin dönüşümü anlamında önemli bir adım.” diye konuşmuştu.

Aynı alanda Ekim 2020'de inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, "Millet Bahçesi’nin Kasım ayının ortalarında bitirilmesi konusunda burada bulunan yetkili arkadaşlarla istişare ettik. Çünkü kışın yapılacak çalışmaların hem kendileri hem de iş gücü ve verimlilik açısından, nitelik ve kalite açısından olumsuz sonuç doğuracağını ifade ettik. Şantiye şefimiz burada mevcut çalışanların sayısının artırılarak 15 Kasım tarihine kadar bitirilmesi konusunda ilgili arkadaşlara talimatlarını vereceklerini düşünüyorum." diye konuşmuştu.

Gürkan'a, incelemesi sırasında bilgi veren Millet Bahçesi Şantiye Şefi Mehmet Göçer ise, “Projemize Ocak Ayı içerisinde başladık. Yaklaşık 10 aylık bir süredir imalatlarımız devam ediyor. Yapımı devam eden Millet Bahçemiz 43 dönüm üzerine kuruldu. Millet Bahçemizin içerisinde 1 adet Millet Kıraathanesi, 1 adet 203 araçlık Kapalı Otopark, Kapalı Otoparkımızın üzerinde 2 adet Basketbol Sahası, 2 Adet Kültür Fizik aletleri, 1 Adet 3 bin 400 m2’lik Yansıtma ve Oyun Havuzu, 300 tonluk sulama amaçlı kullanılacak Su Deposu, 3 adet Oyun Parkı, Yürüyüş ve Koşu Parkurları bulunmakta. Şuanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmekte. Alan içerisinde 600 adet ağaçlık alanda yaptığımız çalışmalarda şuana kadar 500 adet ağaç dikilmiş durumda ve diğer ağaçlarımızın da dikim çalışmasını sürdürüyoruz. Ayrıca 120 bin adet çalı gurubunun da dikim çalışmaları devam ediyor. Bunlarla beraber rulo çim serimlerimizi de devam ettiriyoruz. Ekim ayı sonu itibariyle Millet Bahçemizin görsellerini bitirmiş oluruz ve görsel olarak belli bir seviyeye gelmiş olacağız. Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalardan otomatik sulama alanlarını, çevre aydınlatmalarını ve diğer sistemlerin testini gerçekleştireceğiz. Yaptığımız testler sonucunda belirlenen arızalara müdahale ettikten sonra Kasım Ayı içerisinde alanımızı erkenden teslim etmiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

3 AY GEÇTİ, AÇILIŞTAN HABER YOK..

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında bitirileceği ve Kasım ayı ortalarında da hizmete gireceği belirtilen Millet Bahçesi, belirtilen tarihlerden bu yana yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala açılamadı.

Millet Bahçesi'nin ne zaman açılacağı konusunda da kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAF: Millet Bahçesi'nin kısa bir süre önceki havadan görünümü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sehitfevzinin sonu ne olacak acaba.evlerimizi hic bir evrak olmadan yiktilar.onuncu ayda teslim olacak dediler oznur abla osman baskan kac yilda biter.110 donume yani bizim parsellere yapilan evler bize ne kadara geri satacaklar.bir siradan park 21 milyona yapiliyormus.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Park desenize ne bahçesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (3 yıl önce)
    Normal bir ailenin giremediği çakalların kol gezdiği parklar açılmasada olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Murat (3 yıl önce)
    Birileri bunlara parkin ne demek oldugunu aciklamali bence alisveris merkezi gibi acik alani park saniyorlar omrunde park gormeyenler!
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Millet parkı diyin.bahçe demek meyve,sebze ekili olan yerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ffm (3 yıl önce)
    Önce ismet inönünün eserlerinde kurtulmak Malatyaya yıllardır kaldırımları yıkıp yenisini yap seneye yine yık yine kaldırım yap 20 mil bahçe yap iki yıl içinde bu kadar yatırım Yaptık diye böbürlen 2 de köprü yaptık daha ne istersiniz acıkan borcu olan sıkıntısı olan köprüye Parka bak karnın doyar borcun ödenir Başkanı iktidarı eleştirmek onlara düşman olmak Anlamı değil bazen oy verdiğin gönül verdiğin iktidarı eleştirmek önemli doğrusu olmalı A
    0
    0
    Yanıtla
  • demokrat (3 yıl önce)
    Yeilyurt belediyesi hazine arazisi 50 dönüm taşlik yeri tarım arazisine ceviriyormis.yeni bir alan. Bunu haber yapın tarım çok önemli. Tebrik ederim Yeşilyurt belediyesini. Hep gommeyin. Kemik ideolojiden kurtulun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMA (3 yıl önce)
    Gürkan a oy verip memnun kalan varsa çıksın ortaya....eskileri çok ariyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)KAMA isimli kullanıcı yorumuna
    ben vermedim ama vallahide billahide eskileri arıyoz malatyaya hizmet vardı. ama gürkan TV kanllarına parayı bastırıyor ve reklamını yaptırıyor. onun için malatya TV kanallarını izlemiyorum. başlıyorlar selahattin gürkan. mehmet çınar başka habaer bulamazssınız artık malatya halkına gına geldi valla
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    millet bahçesinin üç ay ertelenmesine takılmıyorum benim takıldığım millet bahçesnin 21. milyona yapılması ve mal olması. ya yazık günah yaa o kadar paraya yapılması. büyük şehir belediyesnin park ve bahçeler müdürülüğünde çalışan o kadar personel var onlara yaptırılmazmıydı ya. çalışanlara birez mesai verirdiniz malzemeyle beraber üç beş miyona mal edilirdi altı üstü yapılan park değilmi allah aşkına. yazık o kadar paraya yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Gompile Malatyalı (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle haklısın hemşerim. Ama o zaman da rant oluşmaz, rant olmazsa cepler dolmaz. Sor bakayım hayatįnda 21 trilyonu bir arada gören var mı?Korkunç bir para. Bunlar var ya bunlar geleceğimizi satıp yediler. Zehir zıkkum olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    Gavurların parklarında bir tane doğalı bozan beton parçası görmezseniz, buralara girdiğinizde bir anda doğaya girmiş gibi hissedersiniz kendinizi. Hatta su satan bir büfenin bile olmadığı parklar vardır. Bizim parklarda ise doğa, ağaç konusu tali konular, aslolan beton, rant vs. Bunu çıkıp dile getirirseniz, ortamda kamera filan yoksa, alacağınız cevap muhtemelen “doğaya çok meraklıysan, beydağına çık” minvalinde olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beykan Şimşek (3 yıl önce)
    Malatyada herhangi bir şeyin zamanında yapıldığını gördünüzmü stadı 3 yılda bitireceğiz dediler 8 yılda anca bitti kuzey çevre yolunu 40 yıldır bitiremediler millet bahçesi olayınada şaşırdıkmı tabiki hayır ??
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuşak sedat (3 yıl önce)
    yapılacağı zaman neden yapılıyo dersiniz gecikse neden gecikti :) şuna kafanız basmaz ama pandemi döneminde bütün dünya etkilenmiş hayat durma noktasına gelmiş diyemezsiniz ayrıca bizim dedelerimiz 90 yıl boyunca bu memlekete ne yapmış ta diyemezsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin Harputluoğlu (3 yıl önce)yavuşak sedat isimli kullanıcı yorumuna
    Biliyormuş gibi bol keseden atıyorsun. Dünyada alınan ihaleleri zamanında bitirmeyen bir şirket adı verde görelim. Pandeminin arkasına sığınmak kolay, ama göreceksiniz kesin maliyetler arttı kaynak kalmadı gibi bahanelerle süreyi uzatacaklar. Alışılagelen işler kaynak gelmedi iş durdu. Bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin kafan çok basıyor ki, Türkiyenin dört bir tarafına şehir hastaneleri takır takır açılıyor. Stadyumlar açılıyor, hızlı tren batı illerine yapılıyor , İzmir otyolu açılıyor. Kömürhan açılıyor Diğer illerin büyük bölümünde millet bahçeleri açılıyor. Bunlara pandemi yok, Malatyaya gelince mi pandemi oluyor ha! yavuşak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Turna (3 yıl önce)
    Daha dün gittim gördüm ,yillarin gül parki bile buraya yüz ceker ,o kadar sacma yapilmiski verilen emegede dökülen parayada cok yazik . Aş evi veya genclerin istihdam saglayacaklari bir yer yapilsaydi daha cok fayda saglardi yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    YEȘİL KUȘAK PROJESİ yapacağım dedi Gürkan..Bu amaçla DSİ nin binası ve tek katlı lojmanlarının olduğu yemyeșil alanı yıktı yerine beton yığını belediye hizmet binasīnı yaptı!!!Yine yeșil kușak içinde kalıyor deyip Atatürk Kız Lisesi'ni yıktı yerine șimdi șehir kütüphanesi inșaa ediliyor yine beton yığını..Yeșil kușak oldu yine beton kușak...Gürkan sana oy verdim vallahi pișmanım!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim yüreğine sağlık şehri Resmen beton yığınına çevirdiler diğer belediyeler kuçuk belediyeler bile kaç dev proje bitirdi bunlar bir yeşil kuşağı yapamadılar şehre böyle yeşil bir parki kazandırması aşırı gerekliydi şehri iyice beton yaptılar zaten şehrin merkezi beton orayı yıkıp park yapılsa ne güzel olurdu şehri için
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Allah rızası için Millet Bahçesinin içine beton dikmeyin, beton her yere yapılır ama yeşil alan her yere yapılamaz. Şehrin ortasında trafik, gürültü içinde kütüphane olmaz kaldı ki pandemi nedeniyle kapalı ortamda eğitim ve kütüphane devri sona erdi, pandemi en az 10 yıl sürecek deniyor boşuna masraf etmeyin, ille de kütüphane yapacaksanız Yimpaş binası orada boş duruyor, şehrin gürültüsünden uzak, sessiz, okullar orada oraya yapın. Şu saatten sonra milletin nefes alacağı, spor yapabileceği yeşili ve suyu bol parklara ihtiyaç var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Tam aksine kütüphane herkesçe ulaşılabilir bir alanda olmalı. Kim taa Yimpaş'a kadar kitap okumaya gidecek? Hatta kütüphanelerin içerisinde yurt dışındaki örneklerinde olduğu gibi çocuk oyun alanları olmalı ki çocuklarımız daha küçük yaşlardan kütüphaneye gitmeye alışsın. Tabi ki diğer alanlarda betonlaşmanın önüne geçilmeli. O konudaki eleştirinize de katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)B.D. isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim, zaten Malatya kim ta oraya gidecek diye diye iki cadde arasında sıkışıp kaldı, şehir büyümedi, göbekli adam gibi şişti. Allah razı olsun Münir Erkal Fahri Kayahan ve Yeşiltepe'ye doğru şehri genişletmeye çalıştı ama devamı gelmedi. Malatya'ya acilen üçüncü bir merkez ilçe lazım. Yeşiltepe, Çarmuzu tarafları olabilir. Şehir biraz da o tarafa kaymalıdır. Millet bahçesine gelince ,millet bahçesinin ve şehrin içinde kütüphane olmaz. Park bittikten sonra trafiği, parkın gürültüsü derken hiçbir anlamı kalmaz. Bence de hazır Yimpaş binası duruyor, altı esenlik market, üstü kütüphane, etüt merkezi olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Yetgin (3 yıl önce)B.D. isimli kullanıcı yorumuna
    helal olsun imzamı atarım çok güzel söylediniz.kütüphaneye giden insanlar neden ekstradan yol parası ödesin gerektiğinde öğlen yemek yemeğe çıkıyorlar yimpaşın orda ne yiyip içecekler evlerine gidip yerler yada çarşıda uygun yerlerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş, Malatya işte tam da kim ta oraya gidecek tembelliği yüzünden iki alan arasında sıkışıp kaldı. Şehrin acilen yeni alt merkezlere ihtiyacı var, Allah razı olsun Münir Erkal zamanında Fahri Kayahan'ı ve Yeşiltepe'yi alt merkez olarak açtı ama devamı gelmedi, şehir acilen Çarmuzu veya Yeşiltepe taraflarına kaydırılmalıdır, yeni yatırımlar ve site içi evler oralara yapılmalıdır. Kütüphaneye gelince şehrin trafiği ve gürültüsü hele de millet bahçesi içine kütüphane yapılmaz, Yimpaş çok uzaksa araştırmaya ve üniveristiye de gitmeyin, sizin kafanızla şehir büyümez, şişer, trafik trajik olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bn yeşil kuşak için desteklemistim ama orayı da beton yığını yaptılar gerçekten yazık o kadar boş yer var oraya dikin binayı bırakın bir yer de şehre nefes aldirsn
    0
    0
    Yanıtla
  • Muge (3 yıl önce)
    Nene hatun anaokulunun yanındaki Atatürk kız lisesi yıkıldı minnacık çocukların giriş yaptığı yoldan şantiye yolu açıldı komik şekilde güvenlik önlemleri alınmış tüm veliler ve çocuklar zorlanıyorken kimsenin umrunda degil umarım neredeyse asfalttan iki kat asagıya açılan temele hiç bir çocuk düşmez bu kadar hazırcılık olmamalıydı şantiye yolu kız lisesi girişine ya da yandan Zabıta müdürlüğü girişine verilebilecekken neden eğitim devam ederken Nene hatun yoluna verilmiş anlayamıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İnönü stadını yıkanlara hakkımı helal etmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne alaka
    0
    0
    Yanıtla
  • Müze olarakmi kalmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • cevat (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    yeni stadyum oraya yapılmalıydı yeri çok güzeldi orası olmasa bile, Yeşiltepe bölgesine yapılmalıydı. ben de eskiden uzak olsun diye düşüünüyordum ama şimdi insanlar futboldan uzaklaştı.herkesin durumu kaldırmıyor.trafiği, ulaşımı da cabası.
    0
    0
    Yanıtla