SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Minibüslerde Engelli Rampasını 2 Yıl Ertelettik"!!

0
Güncellendi - 2020-01-02 01:23:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odasını ziyaret ederek sektörün sorunları hakkında istişarelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Oda Başkanı Mesut İnce,  Öznur Çalık’ın her zaman kendilerinin yanında olduğunu dile getirerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan İnce, özellikle servisçi esnaflarına getirilen 12 yaş araç zorunluğu konusunda Milletvekili Öznur Çalık’ın devreye girerek bu uygulamayı 12+2 şeklinde düzelttirdiğini de belirterek “Şahsım ve esnaflarım adına teşekkür ediyorum. Ancak bu yaşında yeterli olmadığını ve 16 yaş sınırı getirilmesini istediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Şehir için minibüslerde de zorunlu olacak engelli rampası noktasında da 2 yıllık uzatma süresinin 2020’de dolacağını belirten İnce, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlarda, engelli rampalı araç alacak gücümüzün olmadığını dile getirmek istiyoruz. Bizler yerli ve milli otomobilimizden sonra yerli otobüs ve minibüsün de üretilmesini talep ediyoruz. Bu şekilde tüm minibüsçü ve otobüsçü esnafımız da yerli otoya geçecektir. Bu kapsamda şimdi yapılması planlanan değişikliğin en azından yerli bir minibüs ve otobüs yapılana kadar ertelenmesini istiyoruz. Bu noktada da sizlerin bizim yanımızda olacağınızı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan İnce, ayrıca 65 yaş üstü ücretsiz binişler noktasında da özel halk otobüsü esnafları olarak sıkıntılarının olduğunu ifade ederek, “65 yaş üstü vatandaşlarında ücretsiz olarak taşınmasında biniş sınırlandırılması yada belirli bir ücret konularak bu sorunun çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise minibüsçü ve servisçi esnaflarının sorunlarının çözümü noktasında her zaman oda yönetimi ile birlikte temas halinde olduklarını dile getirdi. 65 yaş üstü ücretsiz binişler ile ilgili özel halk otobüsü esnafının yaşadığı sıkıntı ile ilgili konunu tarafları ile görüştüklerini ve konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ilettiklerini söyleyen Çalık, “Bu kapsamda sizlerin KDV oranlarınızı yüzde 1,5’a indirdik. Minibüslerde zorunlu olacak olan engelli rampa uygulaması noktasında da sizlerden gelen talep doğrultusunda 2 yıl bu uygulamayı ertelettik. Bizim engelli vatandaşlarımız için ulaşılabilir, erişebilir bir sistemi inşa etmemiz gerektiğini hep söyledik. Ulaşımın önündeki engeli de sizlerle birlikte kaldıralım diyoruz. Bu uygulamaya geçileceği yaklaşık 15 yıldır konuşuluyor. Hükümet olarak aldığımız kararlarda sizi daraltmamak için sürekli bunu erteledik, ama engelli vatandaşlarında mağduriyetlerini gözardı etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu konuda esnafların taleplerini ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ilettiklerini belirten İnce, “Burada sizin artık çözüm noktasında biraz daha mücadele etmeniz gerekiyor” dedi.

Yine servis araçlarındaki 12 yaş zorunluğunu da esnafların talebi doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek bu sınırı 14 yaşa kadar çıkardıklarını ifade eden Çalık, “Minibüsçü esnafımıza canlarımızı emanet ederken, onların eve akşam eve ekmek götürürken sağlıklı bir şekilde gitmelerini sağlamak zorundayız. Hem ruhen hem de fiziken çalışma şartlarının zor olduğunu bildiğimiz esnafımızın kafalarında hiçbir sorunun olmaması gerektiğini biliyoruz ve bu sorunları da adım adım çözerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Oda başkanı ya bilmiyor, ya da vekili kandırıyor. Ülkemizde kullanılan otobüslerin ve minibüslerin çoğu yerli yapılmaktadır. Mesela Karsan, Otokar, Anadolu Isuzu vb. Kendisi de çok iyi bunları bilmesine rağmen neden böyle konuşuyor anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    İşte bir milletvekilinin gururla söylediği cümleye bakın. Daha ne beklersiniz bu milletvekilinden. Engelli insanlara nasıl engel çıkardığını bir marifetmiş gibi şoförlere gururla söylüyor. Takdiri Malatya seçmenlerine bırakıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Çok iyi yapmışsınız sayın vekilim gerçekten çok üzüldüm engelliler adına böyle bir ertelemeden dolayı ben özür diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Demir (4 yıl önce)
    Şu yarım sayfa haberde 5 defa 'noktasında' kelimesi geçiyor. En çok yakıştığı yer de 'engelli rampası noktasında' kısmı olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • 6 defa ' noktasında' kelimesi geçiyor . :)
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    minibüsler yerli milli değilmi?dünyanın neresinde böyle arabalar var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (4 yıl önce)
    Bu haber Malatya siyasetinin içler acısı halini ortaya koyan bir belge olarak arşivlerde saklanmalı. Neden mi? Çünkü dünyanın hangi ülkesinde bir siyasetçi engelli vatandaşlar için zaruri olan, araçlardaki engelli rampalarının iki yıl daha ertelemesini yüzü kızarmadan başarılı bir icraat olarak sunabilir. Minibüsçüler Odası Başkanı ise ertelemeyi "ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlar" diye izah etmiş. Vekil bu mazerete nasıl itiraz etmemiş? Çünkü kendisi mikrofon eline her geçtiğinde ülke bizim zamanımızda şöyle gelişti, böyle uçuşa geçti demiyor mu? Oda Başkanının Vekilden "yapılması planlanan değişikliğin en azından yerli bir minibüs ve otobüs yapılana kadar ertelenmesini istiyoruz" şeklinde bir talebi olmuş. Başkana tavsiyem siyasete atılsın. Bu zekâya oda başkanlığı felan dar gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    İcraate bak engelli rampasını iki yıl erteletmek, şunu başka bi "aklı başında" ülkede söylesen muhtar bile olamazsın ama durmak yok devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (4 yıl önce)
    Tam bir "Merd-i kıpti şecaatin arz ederken sirkatin söylermiş." durumu. Yazık, yazık!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 yıl önce)
    Minibuste engelli rampasi ne ise yarayacak cok merak ediyorum zaten engelli vatandaslarimiz otobuse biniyor minubusler ucretsiz yolcumu tasiyor sayin vekilim 65 yas ucretsiz yolcular yuzunden otobuslere bimmek iskence yaziktir bu millete 65 yasi ucretsiz yapacaginiza ogreciyi 1tl 65 yasi 1 tl yapsaniz enguzel hizmet olur aksama kadar gezen amcalarimiz var bu hizmet degil vergisini odeyen vatandasa ceza bence halk otobuslerinede yardim yapilmali bence tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (4 yıl önce)
    Bu kadarına da Pes artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (4 yıl önce)
    Çok değil sadece 1 gün tekerlekli sandalye ile Malatya ve merkezi ilçelere bı gitmeyi deneyin bakın nasıl olacak... Bu haktır vebaldir bunun hesabını bu dünyada değilde ahirette elbet yaradan sorar.... Herkes sizler gibi son model arabalara binip çakar lamba kullanıp keyfe keder devletin kesesinden gezemiyor vekil hanim... Bu arada sizlere ilk seçimde bı jest borcumuz War tabi unutmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayarcı44 (4 yıl önce)
    Sayın başkanım her zamanki gibi iyi reklam yaparak yine liste başı...esnafla ilgilenen yok denetleyen yok iş reklama gelince bazıları ortada ama en iyi hatlarda araçlarının olduğunu bilen yok araclarının olduğu hatlarda yandaşcı belediye ile ortaklaşa hat uzatanları denetleyen yok nerde bazılarının hatları var o hatlar hep güzergah uzatıldı ALLAH yedirir mi sizin gibiler tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını onuda yaşayıp görecez
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıllı adam el ele kol kola daire baskanıyla :)istediğini yaptırır tabi
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    Allah razı olsun ablamız büyük hizmet yapmış. Artık icraat bulamıyor kıyaklarla durumu idare etmeye çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert ali (4 yıl önce)
    Bunlar kimin arabasına binerse onun teyibini çalıyor.yarın engelli kardeşlerimize de başka konuşurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Minibüsler çok eski sağlıklı adam bile o merdivenden zor çıkıyor kimsenin umrunda değil oda başkanı belediyedekileri istediği gibi yönlendiriyor böyle yönetim şekli olmaz Selehattin bey bu duruma bari siz el atın
    0
    0
    Yanıtla
  • Klc (4 yıl önce)
    Yuruyemeyen engelli deilde sizin zihniyet engelli iki yıl ertelemeyi överek anlatıosunuz tadilat ile eski arabalarada engelli rampası yapilabilirsiniz yeterki tasımaya gönlünüz olsun insalara aracdan ziyade egitimli vicdanlı söför gerek ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sergen (4 yıl önce)
    Öznur hanım çok iş yapmış gibi konuşuyorsunuz sanki önce araçların yaşlarını küçültün. Yaz aylarında klima zorunluluğu nu getirin. Araçlar koymuşlar birer tane telsiz ne bu kim bunlar polis mi düzeltin şu trafik sorununu araç park yerlerini akpınarı esnaf kaldırımı işgal etmiş yok böyle birşey kasap pazarı ve sebze pazarı denetlensin. Hijyen kontrolu yapılsın gıda kontrol zabıta ekipleriniz ne iş yapar verin emrinizi sabaha kadar dolaşsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya’da zabıtalar sadece elarabacıları kovalar heryer de dükkanlar kaldırımlar işgal altında bakan yok.bakırcılar Pazar’ı en güzel örnek
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    *Engelli rampası uygulamasını 2 yıl erteletmeyi marifet mi sanıyorsunuz? *Araç yaşı konusunda da uzatma yapılmış, helal olsun, bari bu kuralları komple kaldırın da bari minibüsçüler kafalarına göre takılsınlar Pes..
    0
    0
    Yanıtla