SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİT ve Polisten DEAŞ'a Operasyon.. 13 Gözaltı

0
Güncellendi - 2019-11-01 03:38:52
MİT ve Polisten DEAŞ'a Operasyon.. 13 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

SURİYE'DE ASKERİ EĞİTİM GÖRMÜŞLER VE MALATYA SORUMLUSU DA VAR.. Malatya'da MİT ve polisin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonunda, aralarında Suriye'de askeri eğitim almışların ve Malatya sorumlularının da olduğu 13 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındıkları, ayrıca örgütsel eğitim için kullanılan bir 'sözde medrese'nin de bu operasyonda ortaya çıkarıldığı açıklandı.

Operasyona ilişkin olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden, Valilik aracılığıyla şu açıklama yapıldı:

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ve MiT Başkanlığı’nca DEAŞ terör örgütüne yönelik 18.10.2019 günü Malatya’da (13) adrese eş zamanlı yapılan operasyonda;

DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen, aralarında Suriye ülkesinde askeri eğitim alarak ülkemize yönelik eylem arayışı içerisinde olan ve sözde Malatya sorumlularının da olduğu toplam (13) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Ayrıca örgüt talimatı ile kurulan ve küçük yaştaki çocuklara alternatif bir okul oluşturmak ve örgütsel eğitim vermek amacı ile faaliyet gösteren sözde medreseye de operasyon gerçekleştirilmiştir.

Yapılan operasyon kapsamında çok sayıda örgütsel doküman ve materyale el konulmuş,

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıslar Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecektir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız