SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Modern Bir Tesis Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2019-10-31 06:39:13
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni İtfaiye Merkezi inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışanlar ile bir araya geldi.

Başkan Gürkan’ın yapmış olduğu ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri eşlik etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski SSK Hastanesi’nin karşısında bulunan Alparslan Türkeş Bulvarı girişinde yapımına devam edilen ‘İtfaiye Merkezi’nin inşaatında çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin batı kısmında olası yangınlara daha hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yeni itfaiye binasının inşaatı hızla yükseliyor.

Alparslan Türkeş Bulvarı girişinde 11 bin 712 metrekare alan üzerinde inşaat çalışmaları devam eden İtfaiye Merkezi bodrum-zemin ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşuyor.

Yeni İtfaiye Binası inşaatında çalışanlar ile öğle yemeğinde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan; “Buraya güzel ve modern bir tesis yapılıyor. İnşallah bu tesis hem Malatya’mıza hem de Malatya çevresindeki yerleşim birimlerine faydalı hizmetler yürütür. İtfaiye Teşkilatı önemli bir teşkilattır. En zor zamanda yetişmesi gereken bir ekiptir. Doğal bütün afetlerde itfaiye çok önemli bir unsurdur.  İtfaiye Teşkilatının elemanları çok iyi yetişmesi gerekir. İtfaiye Teşkilatının hizmet verdiği mekânlarında elverişli olması gerekir. Modern ve donanımlı bir tesisi Malatya’mıza kazandıracağız” dedi.

Yeni İtfaiye Hizmet Binasının yapım aşamasında göstermiş oldukları özveriden dolayı çalışan personele teşekkürlerini sunan Başkan Gürkan, “Önemli olan yaptığınız işi severek ve isteyerek yapmaktır. Severek yapılan işlerde lezzet alırsınız.” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde bitirilmesi amaçlanan modern itfaiye binası tamamlandığında, itfaiye personelinin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, 8 peronluk garajın yanında, Sivil Savunma ve Afet Koordinasyon Merkezi, sauna, spor salonu, yatakhane, yemekhane, malzeme odası, personellerin ihtiyaçlarının karşılanacağı odalar ve idari birimlerin yer alacağı bir yapıya kavuşacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • hakan (4 yıl önce)
    Başkan bundan şu anlaşılıyor. Millete üstten bakarak, belediye çalısanlarına tepeden bakarak yönetici olunmaz. Hele hele başkan hiç olunmaz. Görecez 1 sene sonunda ne yapacagını. Yok borc teslim aldım deme. Bu borcun oldugunu bile bile bu göreve isteyerek geldin. Battalgazi Belediyesinin borcunu şimdiki başkan acıkladı. Sanki borcsuz belediye yönetmiş havası veriyon ama. Görüyoruz ki herkes borclu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan 1 yılda ne yapmasını bekliyorsun. En iyisi 5 yıl sonunda bak hani seçim beş yılda bir ya .
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (4 yıl önce)
    Bu itfaiye binası başlayalı 15 ay oldu hizmet yapıyorum diye hava atmanın alemi yok çalışan taşarona doğru dürüst para ödemesi yapılmıyor o yüzden kimse kaliteli adam çalıştıramıyor çalışanların yarısı suriyeli o yüzden sigorta göstermiyorlar sigortalı elemanlarda asgari ücretli görünüyor nerden baksan hep yanlış kontrol belediyenin mütahit belediyenin artık seneye açılış yaparsınız açılışa cumhurbaşkanımızı çağırırsınız artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Bir onceki belediye baskani doneminde aciklanan 100 gunluk Acil Eylem Planinda ozellikle dogu bolgesindeki olabilecek yanginlara acil mudahale icin Cosnuk Kavsagi'na da ayrica bir itfaiye merkezi kurulacagi belirtilmisti.Iptal mi oldu ertelendi mi yetkililer bir aciklama yaparlarsa seviniriz.Konu ile ilgili haberler ozellikle yerel bazdaki internet sitelerinde mevcut.Merak eden bakabilir...Saygilarimla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Selahattin Başkan artık yeter aynı şeyleri defalarca haber yaptırmandan bıktık. Zahmet olmazsa bir tanede senin bi projeni görsek, zahmet olmazsa!
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Sayın Başkanım iyi hoş da senin projelerini ne zaman duyacağız. Gezdiğin, gördüğün tüm projeler Çakırın devam.eden projeleri. 7 ay oldu sadra şifa bir projeni duymadık. Haydi umutlarımızı boşa çıkarma
    0
    0
    Yanıtla