SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ ve Hekimhan'da Toplu Sözleşme

0
Güncellendi - 2018-07-25 02:37:28
MOTAŞ ve Hekimhan'da Toplu Sözleşme
A- A+ PAYLAŞ

Hizmet İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesine bağlı Motaş A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle imzalandı. Bu arada, Hekimhan Belediyesi ile DİSK Genel-İş arasında da toplu sözleşme imzalandığı bildirildi.

MOTAŞ'TA..

Törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Motaş A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geliri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, bazı daire başkanları, şube müdürleri ve MOTAŞ şirketi çalışanları katıldı.

Hak İş Sendikasının Malatya da yaklaşık 8 bin üyesinin bulunduğunu belirten Hizmet İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geliri, “Hacı Uğur Polat Başkanımız Yeşilyurt’ta belediye başkanıyken işçi arkadaşlarımız adına çok ciddi sözleşmeler imzaladık. Farklı belediyelerden Yeşilyurt Belediyesine geçen kadrolu işçilerin yaklaşık 3 milyon lira olan alacaklarını çok kısa bir sürede ödeyerek mağduriyetleri önledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın işçi dostu olduğunu biliyoruz. MOTAŞ çalışanlarımızı ilgilendiren toplu sözleşme içinde gerekenleri yaptınız, sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın Malatya için yola çıktığını hatırlatan Geliri, “Malatya kamuoyuna açıkladığınız “Birlikte Yürüyeceğiz” projelerini hayata geçirilmesinde işçi kardeşlerimiz size sürekli destek olacak. Gece-gündüz demeden Malatya için ülkemiz için hayırlı işler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

515 Motaş çalışanıyla bu hizmeti ürettiklerini vurgulayan Başkan Polat da, “Bizler Malatya’ya hizmet etmekten gurur ve şeref duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir aile. MOTAŞ şirketimizin bu aile içerisinde önemli bir yeri var. Çalışan kardeşlerimizden beklentimiz hizmet kalitesini ne kadar artırırsak o kadar başarılı oluruz. Emeğin kutsallığını tartışılmaz. Evimizin ihtiyaçları da hiçbir zaman bitmez. Bizler bu durumu düzelteceğiz dedik ve imkânlarımızı zorladık. Malatya halkına hizmet etmenin, onların mutluluğunu inşa etmenin bir fiyatı yok. Emeğinize bu gözle bakıyor. Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi 3 yıllık imzalandı. 515 MOTAŞ çalışanı 3 yıllık periyotta maaşlarına 1. yılın ilk altı ayında % 12, ikinci altı ayında % 8, 2. yılın ilk altı ayında % 8, ikinci altı ayda % 8, 3. Yılında ilk altı ayında % 8, ikinci altı ayında % 8 zam yapıldı. Her yıl enflasyon farklarıda sözleşmeye eklenecek. Yemek ücreti de 12.50 TL olarak belirlendi. Yemek ücreti’nde de her yıl artış yapılacak. Aynı zamanda sosyal yardımlar da yapılacak.

İmza törenin ardından Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a çeşitli hediyeler verdi. MOTAŞ çalışanlarıda çiçek takdim etti. Arslan, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ise plaket takdim etti.

HEKİMHAN BELEDİYESİ'NDE..

Bu arada Hekimhan Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında, 2018-2020 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi resmi bir törenle imzalandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve DİSK Genel-İş Kayseri Şubesi Bölge Başkanı Ramazan Benian tarafından imzalanan yeni dönem toplu iş sözleşmesi töreni, Hekimhan Belediyesi Temizlik hizmetleri binasında gerçekleştirildi.

Belediyenin ekonomik şartlarını zorlayarak 2018-2020 dönemi toplu iş sözleşmesini imzaya hazır hale getirdiklerini söyleyen Başkan Millioğuları, "Yıllardır görevde bulunduğum süre içerisinde, karınca kaderince belediyenin imkânları çok sınırlı da olsa arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar sendikacı arkadaşlarımızla beraber iyileştirme yaptık. Başka belediye ve kurumlara örnek olsun diye her zaman Genel iş - DİSK sendikasından yana olmuşuzdur. İmkânlarımız doğrultusunda artışlar yaptık. Belediye'de çalışan arkadaşlarımıza iyi ekonomik koşullar sağlayan bir sözleşme olduğunu düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İmza törenine, DİSK Genel-İş Kayseri şubesi bölge Başkanı Ramazan Benian, Hekimhan Belediye başkan yardımcısı Metin Şahin ve Hekimhan Belediyesi çalışanları katıldı.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bülten- iha

MOTAŞ'ta..

HEKİMHAN'da..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Zinet (5 yıl önce)
    Tasbasi mahallesini pislik goturuyor..her yer sinek ve çöp. Yıllardır hekimhanda hic bir gelisme yok..baskan maasi alip yatiyor..yeter artik hekimhandan cekil !
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki küçük (5 yıl önce)
    Doğanşehir için 65 yaş üstünden kart parası altında 20 şer tl para toplandı ve 1 hafta geçmeden iptal edilmesine rağmen bu paralar geri sahiplerine dağıtılmadı. Bu para kimin cebine girdi. Acilen doğanşehir e de motaş verilmesi gerekiyor. Yolsuzluk varsa kökten halledilmeli yoksa bunlar yüzünden partimiz oy kaybetmeye devam edecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • KonteynerKent Çalışanları (5 yıl önce)
    HAK-İŞ Sendikası Üyesiydik Daha Önce Ama Sendika Başkanı Gelip Çalıştığımız Yere Giremiyormuş,Sorun Olduğu Zaman Kadro Olaylarından Önce Destek Bile Vermiyordu Uzun Lafın Kısası HAK-İŞ Sendikasına Üye Olanın Çekeceği Var,Sendika Başkanı Kuruma Göre Adamına Göre Davranıyor Çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ Karakuş (5 yıl önce)
    sayın Hacı Uğur Polat başkanı mı kutluyorum Yeşilyurt ve büyükşehir belediye başkanlığı da hep işçi nin ve çalışan ındostu oldu bunu bizzat çalışanlardan duyuyorum başkanımı canı gönülden kutluyorum ALLAH yar ve yardımcısı olsun bende 24 yıllık t esenlik çalışanıyım başkanımın esenlik şirketi nin de genel müdürlüğünü yaptı ve şuan ki durumunuzu çok iyi bildiğinden eminim bize ne zaman ilgi göstererek sabırla bekliyorum kendinde sonra çok mağdur olduğumuzu bildiğinden eminim diyorum ve tekrar ALLAH yar ve yardımcısı olsun ve Malatya sevdalısı başkanımız yolunuz açık olsun diyorum emanetiniz ALLAH'A olsun diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Aliseydi Millioğulları sen Güzelyurt ta ne yaptın ki Hekimhanda yapasin.Hekimhan aynı hekimhan.Geçen hafta yine gördüm.Yillardir aynı değişiklik yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (5 yıl önce)
    Hak iş sendika başkanı işine geldiği gibi davranıyor örnek olarak konteyner kentdden içeri bile giremiyormuş böyle sendika olmaz hak iş malatyada kan kaybediyor
    0
    0
    Yanıtla