SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTSO'dan Kurumlar Vergisi Tepkisi

0
Güncellendi - 2021-04-06 01:44:38
MTSO'dan Kurumlar Vergisi Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Meclise sunulan Torba Yasa Teklifinde, Kurumlar Vergisi oranının 5 puanlık artışla yüzde 25’e çıkarılması talebi hakkında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, muhtemel artışın firmalar ve yatırımcılar açısından olumsuz sonuçlara sebep olacağına dikkat çekti.

2 Nisan’da Meclis Başkanlığına sunulan Torba Yasa Teklifi ile Kurumlar Vergisinin 2021 yılı için 5 puan 2022 için 3 puan artırılması bekleniyor. Böylesi bir artışın pandemi sürecinde yaşanan ekonomik buhran içerisinde büyük sorunlar doğuracağının altını çizen Başkan Sadıkoğlu; “Bahse konu teklifin 14. maddesi ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununa eklenen geçici madde ile mevcutta yüzde 20 olan kurumlar vergisi oranının, 2021 için yüzde 25, 2022 yılı için ise yüzde 23 olarak uygulanması öngörülüyor. Bu artış salgın sürecinde yaşanan kayıplarla zaten zor durumda olan işletmelerimiz için büyük ekonomik sorunlar oluşturur. Sanayicimiz, yatırımcılarımız pandemi koşullarında vergi yükünün azalmasını beklerken böylesi artışlar karşısında gerçekten çaresiz kalıyor” dedi.

Yeni yıl planlamasını yüzde 20’lik vergi oranına göre yapan firmaların bu değişiklikle ciddi sorun yaşayacağına dikkat çeken Sadıkoğlu, “Aslında 2017 yılında getirilen geçici düzenleme ile, yüzde 20 olan normal kurumlar vergisi oranı 2018, 2019 ve 2020 yılları için yüzde 22 olarak uygulandıktan sonra 2021'den itibaren kanuni oran olan yüzde 20'ye dönülmüştü. İlk geçici vergi dönemini geride bırakan mükellefler 2021 yılı planlamasını mevcut uygulamadaki yüzde 20’lik vergi oranına göre yapmışken böylesi bir artışın uygun olmayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

Olası artışın yatırım ortamı açısından da olumsuz bir imaj yaratacağı görüşünü paylaşan Başkan Sadıkoğlu, “Torba yasa teklifinin “yürürlük” maddesinde, kurumlar vergisi oranının geçici bir süre için artırılmasını öngören düzenlemenin yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Dönem ortasında, vergi oranında yapılacak bu artış yatırımcıların güvenini de sarsacaktır. Bu sadece yerli yatırımcı için değil elbette yabancı yatırımcı nezdinde de olumsuz bir hava oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız