SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ameliyatsız Safra Kesesi Taşı Operasyonu 

0
Güncellendi - 2020-11-19 22:31:52
Ameliyatsız Safra Kesesi Taşı Operasyonu 
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi’nin akademik kadrosunun oluşmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere başladı.

Ziyarette konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Aladağ “Malatya’da oluşumuz ve saygıdeğer Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ismini taşıyan bir üniversitede çalışıyor olmak bizim en büyük mutluluğumuz. Bu tüm Malatya’nın hayaliydi ve şükürler olsun Sağlık Bakanlığı ile bir protokol yapıldı ve Turgut Özal Üniversitesi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi protokol imzalayarak bizlerde ülkemiz için buralarda hizmet etmeye başlamış olduk.” dedi.

Prof. Dr. Aladağ, endoskopik olarak ameliyatsız olarak safra yollarındaki taşları çıkarttıklarını ve ameliyat riskine maruz kalmadan, hastaların sağlığına kavuştuklarını belirterek,  “Genel cerrahi, kardiyoloji, gastroenteroloji birçok bölümlere kendi alanında çok çok kıdemli ve deneyimli hocalarımız, konularında çok deneyimli genel cerrahlarımız ve aynı şekilde gastroenteroloji bölümünde alanlarında çok yetkin hocalarımız çalışmalarını yürütmekte. Gastroenteroloji bölümündeki hocalarımız, diyelim ki bir hastamızın safra yollarında taşı var, bu hastayı ameliyat etmeden, endoskopik olarak ameliyatsız safra yollarındaki taşları çıkartıyorlar ve bu hastamız kısa sürede sağlığına kavuşuyor, bu şekilde bir ameliyat riskine de maruz kalmıyor. Türkiye’de kendi alanlarında yetkin tüm hocalar en üst düzeyde hizmetleri verebiliyor.” dedi.

Prof. Dr. Aladağ, MTÜ Tıp Fakültesinin güçlü akademik kadrosuna da değinerek, “Aynı şekilde her bölümde, Genel Cerrahi, Kadın Doğum, Gastroenteroloji olsun, Göğüs hastalıklarında olsun, hele kalp damar cerrahisinde alanlarında uzman doktorlarımız ile her türlü açık kalp ameliyatlarını çok başarı ile gerçekleştirebilecek yapıya sahibiz. Bu konuda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a yoğun çalışmaları için şükranlarımızı sunuyoruz, bu çalışmalar, üniversitemizde ve  hastanemizde inşallah çok büyük başarılara yol açacaktır.”diye konuştu.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin online eğitimlerine devam ettiklerini belirten Aladağ, açıldığı ilk yılda öğrenci alabilmenin avantajına değinerek, tüm altyapı çalışmalarının hazır olduğunu ve öğrecilerin en iyi eğitimleri alabileceklerini belirtti.

Turgut Özal Üniversitesi Malatya için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Aladağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Özal’ın ismini yaşatmak için Malatya’mızda Turgut Özal Üniversitesini kurdu ve bu bizleri çok çok mutlu etti ve şehrimizin göğsü kabardı.

Rektörümüz de bu vesile ile Özal’ın ismini en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyor bunun için emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyoruz, bizlerde Tıp Fakültemiz ile sağlık alanında üretime devam etmek adına çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da,  Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları Servisinde Gastroenteroloji Bölümünü ziyaret ederek, hastalar ile sohbet etti ve durumları hakkında bilgiler aldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Muhsin osman (3 yıl önce)
    Koskoca hastanede bu işlemi üniversite olmadan yapamıyorlarsa ayıp urfanın ilçesinde yapılıyor bu neyin reklamını yapıyorsunuz anlamadım halk cahil mi sanıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarıları ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin hiçbir ilişkisi yoktur. diyen vatandaş bilmiyorsun konuşma!!! ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ben sana öğreteyim sabırla oku 1. bundan sonra MTÜ tıp fakültesi öğrencileri malatya eğitim ve araştırma hastanesinde yetişecek hatta hastanenin ismi bile değişti vatandaş tarafından karıştırılıyor diye eski ismine döndü (sağlık bakanlığıyla protokol imzalandı) 2. Rektörden ne istiyorsunuz yıllardır kurulamamış üniversiteler var ne mutlu Malatya'ya ki 2 yılda tıp fakültesini kazandıran bir insan var. sükredeceğinize çamur atıp duruyorsunuz. 3. Hastanedeki doktorlar artık akademik kadroya geçti haliyle Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurumunun kadrolarında hizmet veriyorlar. 4. Meyve veren ağaç taşlanır. sizde taşlıyorsunuz ama yazınızdan sizin rektörle ilgili bir karın ağrınız olduğu kesinlikle anlaşılıyor dikkat edin yoksa bilmeden yazmazdınız :) 5. Farzedinki Rektör gitti. Kendisini Mumla ararsınız söyleyeyim. kıymet bilelim Malatya'ya hizmet eden herkese sahip çıkalım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mehmet yıldız (3 yıl önce)
    öncelikle sağlıkla ilgili bir haber yapınca lütfen dr olan bir danışmanınız olsun ona sorun sonra haber yapın . ameliyatsız safra kesesesi taşı operasyonu başlığı ile haber içerisinde anlattığınız konu arasında hiç bir ilişki yok. yapılın işlem ercp (endoskopi ile safra yolları görüntülenerek safra yollarına düşen taşların çıkartılması) işlemidir bu işlem yıllardır tüm dünyada aynı zamanda tötm dede sayın murat aladağ hocamız ve ekibi tarafından yapılmaktadır. haber konusu olacak bir işlem olduğunu düşünmüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Başarılar güzel ve alıışlarız ancak, bu başarılar için üniversitenin kurulması mı gerekiyormuş? Ya da üniversite kurulunca mı bu başarılı çalışmalar yapılmaya başlandı? Üniversitenin bu başarıya katkısı nedir? Doktorlar ve hastane üniversite öncesinde ve sonrasında aynı değilmiy di? Kısacası sadece reklam olsun diye yapılmasın bu haberler.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    bilmeyende coronaya çare buldular sanır özel hastaneler bile yapıyor bu işlemi üstelik sonuçta buda bir operasyon narkoz ile yapılıyor ameliyatsız kelimesi yanlış ve de bu işlem kanalda olan taşlar için her kese taşına olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • TAHİR (3 yıl önce)
    Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başarıları ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin hiçbir ilişkisi yoktur. Sayın Rektör Aysun Bay Karabulut'un kendi başarılarıymış gibi hastaneyi denetleme fotoğrafı vermesi hiç şık değil. Sayın rektör, başkalarının başarısını kendi başarınızmış gibi pazarlamaktan vazgeçin artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)TAHİR isimli kullanıcı yorumuna
    En büyük hata budur... iki hastane varmış gibi algı yaratmak. Afiliye hastanelerdeki en büyük tehlike sağlık bakanlığı ve üniversite kadrolarının ayrı telden çalmasıdır. Ayrıştırmayın... bir ve birlikte olun .MTÜ size katmadeğer katar.... Rektör hanımın gayretlerini baltalamayın ona destek olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail Cavlak (3 yıl önce)
    Malatyamıza ikinci üniversite ve ikinci tıp fakültesi hayırlı olsun.İnşallah Malatyalı hocalarımızın sahip çıkması ile ülkemizin en iyi üniversiteleri arasında yerini alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Uzm.Dr. (3 yıl önce)
    Rekabet iyidir... Haksız rekabet olmadan yapılan hizmet yarışı ilimizde hizmet çıtasını yükseltecektir. MTÜ Tıp Fakültesinin vizyonunu sayın rektör çok iyi çizdi “ Olanın değil olmayanın ,eskinin değil yeninin ve iyinin peşindeyiz, Taklit eden olmayacağız...” MTÜ Tıp Fakültesi akademik kadrosunu hakkaniyetli ve üniversiteye değer katan akademisyenlerle güçlendirirse çok hızlı büyüyecek ve gelişecektir. En büyük tehlike vasatlıktır... Sayın Rektör; lütfen üniversiteyi sadece kendine basamak yapmayı amaçlayan silik insanlarla kadroyu zayıflatmayın.
    0
    0
    Yanıtla