SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Rektörü malatyahaber'den Para İstiyor!

0
Güncellendi - 2021-12-15 20:58:26
MTÜ'nün Rektörü malatyahaber'den Para İstiyor!
A- A+ PAYLAŞ

TAZMİNAT DAVASI AÇTI!. Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Aysun Bay Karabulut, kendisi ve herhangi bir görevi olmamasına rağmen üniversitenin tüm idari ve mali işlerine müdahale eden kocası hakkında çıkan ve bugüne değin hiç birisini yalanlayamadığı haber ve yorumlar nedeniyle, malatyahaber.com'a 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Bu arada, rektörün İstanbul'daki avukatı, geçtiğimiz günlerde Malatya’da, bazıları üniversite yönetiminin tartışmalı iş ve işlemleriyle haberlere konu olan personeliyleyemekte bir araya geldi. (Üstteki fotoğrafta)

Rektörün avukatı Devrim Nur Kayabalı’nın yemekli toplantıdan ve Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi tarafından kendisine verilen bir plaketle ilgili bir sosyal medya paylaşımı dikkat çekerken, avukat Kayabalı, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'ı ziyaretine ilişkin olarak sosyal medya hesabından fotoğraf eşliğinde yaptığı ve ‘nüfuz istismarı’ olduğu izlenimi veren 'ilginç' metinli paylaşımını, gösterilen tepki üzerine kaldırdı.

malatyahaber.com, Rektör Aysun Bay Karabulut'un, bu avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Adliyesi'nden bir tatil günü aldırdığı erişim engeli yasağı ve yasağa yapılan itiraza yönelik karar ve rektör hakkındaki haberler için gönderilen ihtarname ile açtığı tazminat davasına karşı hukuki işlem sürecini başlattı.

HİÇBİRİNİ YALANLAYAMADIĞI HABERLER İÇİN 100 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI..

3 yıl önce atandığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütmedeki tarzı, tavrı, yasa ve yönetmeliklere, hukuka aykırı iş ve işlemleri, rektörlük görevine atandıktan sonra mal varlığında meydana gelen artış iddiaları nedeniyle eleştiri ve haber konusu olan Aysun Bay Karabulut, Malatya'daki Avukatı Mehmet Ali Erdem aracılığıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, malatyahaber.com kurucuları Fuat Kozluklu, İsmet Yalvaç, Suat Kozluklu ve muhabir Güler Hazar'dan 100 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Karabulut'un avukatı tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Güler Hazar'ın malatyahaber.com'da 7 Ocak 2021 tarihinde (11 ay önce) 'Bir Acizliğin Profilini Yazdım' başlığıyla yayınlanan yorumunun yanı sıra, yine malatyahaber.com'da 9 Kasım 2021 günü yayınlanan 'MTÜ, Karı- Kocanın Üniversitesi' mi?!' başlıklı haber nedeniyle, rektörün kişilik haklarının ihlal edildiği, kendisi ve ailesinin bu yayınlardan derinden etkilenip üzüntü duyduğu, manevi yönden ciddi zarar gördüğü belirtilerek, 'haber sitesinin etkisi ve bilinirliği dikkate alınarak, müvekkilin uğradığı manevi zararın karşılığı olarak 100 bin TL manevi tazminat' istendi.

Rektör Aysun Bay Karabulut, bugüne değin, malatyahaber.com’da yayınlanan haberler ve yazılardaki iddiaları yalanlayan bir açıklama gönderemedi, ancak bazı internet sitelerine yazdırdığı hakaret ve gerçek dışı iddialara yer verilen sözde haberlerle kendini savunma yolunu seçti.

malatyahaber.com, bu tazminat talebine karşı da hukuki haklarını kullanmaya başladı.

İSTANBUL'DAN SAATLER İÇERİSİNDE ALINAN ERİŞİM ENGELİ KARARINA YAPILAN İTİRAZA GÜNLER SONRA 'GERÇEK DIŞI' İFADELERLE RED!..

Aysun Bay Karabulut, İstanbul'daki avukatı Devrim Nur Kayabalı aracılığıyla, malatyahaber.com'da 19 Kasım'da yayınlanan "Bu Ancak ‘Karı Kocanın Üniversitesi’nde olur!" başlıklı habere erişim yasağı getirmek üzere, tatil günü olan 27 Kasım Cumartesi günü İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak, aynı gün '4 saat içinde uygulanmak' üzere karar aldırdı.

Bu kararı uygulamak zorunda olan malatyahaber.com, söz konusu karara, 3 Aralık günü itiraz merci olan İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak itiraz etti. Ancak, söz konusu mahkeme, aralarında tarafların Malatya'da bulunmalarına rağmen İstanbul'daki bir mahkemeye yapılan itirazın uygun olmadığı da dahil birçok gerekçe içeren itirazı, başvurudan 3 gün sonra 6 Aralık'ta ele aldı ve 6 Aralık'ta verip 10 Aralık'ta tebliğ ettiği kararla, erişim engeli yasağının kaldırılması talebini reddetti.

İtiraz merci olan bu mahkemenin karar metninde, malatyahaber.com'un avukatı tarafından direkt 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan itirazın 'İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğince yerinde görülmeyerek, 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildiği' şeklinde gerçek olmayan bir ifadeye de yer verilirken, itiraz süreciyle ilgili bu gerçek dışı ifadeler, itirazın gerektiği özen ve dikkatle incelenmediğini ortaya koydu.

Yasa gereği 'kesin' olan 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği 'yanlış- yanıltıcı bilgi içeren' karar ve kararı veren hakim hakkında, malatyahaber.com da HSK'dan Anayasa Mahkemesi'ne uzanacak  olan hukuki haklarını kullanma sürecini başlattı.

REKTÖRÜN AVUKATI BAŞSAVCILIĞIN TEPKİSİ ÜZERİNE YAPTIĞI PAYLAŞIMI SİLMEK ZORUNDA KALDI

Bu arada, rektörün İstanbul'daki Avukatı Devrim Nur Kayabalı, geçtiğimiz günlerde Malatya'ya gelirken, buna ilişkin sosyal medyasında yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Avukat Kayabalı, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'a  yaptığı ziyareti, bir fotoğraf eşliğinde sosyal medyasında paylaştı.

Ancak Avukat Kayabalı, fotoğrafın altına yazdığı, Başsavcı ve vekilinden 'destek' aldığı yolunda, gerçek olmayan bir durumla baskı yaratmaya yönelik spekülatif paylaşımını Başsavcılığın tepkisi üzerine çok  kısa sürede kaldırmak zorunda kaldı. Avukatın, bu paylaşımı, üstlendiği davaya ilişkin 'geri tepen' manipülasyon çabası olarak yorumlandı.

HABERLERİ  KALDIRTMAK İSTEYENLERLE AYNI KAREDE..

Avukat Devrim Nur Kayabalı, daha önce görev yaptığı resmi kurumda aldığı ceza nedeniyle atanamayacağı ifade edilen Turgut Özal Üniversitesi'nin Genel Sekreterliği görevine getirilen, kendisi, rektör ve kocası ile ilgili haberleri engellemek için 'uygunsuz' girişimlerde bulduğu bilinen Ömer Akkuş'la ilgili övgü içeren bir başka paylaşım da yaptı.

Avukat Kayabalı'nın en dikkat çeken paylaşımı da, atanma yöntemleri nedeniyle rektör, kocası ve üniversiteyle ilgili haberlere konu olan bazı üniversite personeli ile ilgili yemek fotoğrafı paylaşımı oldu. Bu fotoğrafta; kanunsuz atandığı eleştirilerine muhatap olan ve bu konudaki haberleri yayından kaldırtmak için, araya MHP'li bazı isimleri araya sokmak suretiyle 'özel çaba' sarfeden  Genel Sekreter Ömer Akkuş, 2 yıl önce geçici temizlik işçisi olarak alındığı üniversitede çok tartışılan bir süreç ile öğretim görevlisi yapılan Ezgi B., üniversitede görevli şehit oğlu bir personelin, boşanıp yeniden evlendiği kocası nedeniyle hizmet etmeyi reddettiği ve bu nedenle mahkemelik olduğu personel Nurcan Y. ile malatyahaber.com'da yayınlanan haberlerle ilgili, sitenin reklam sorumlusunu telefonla arayarak, “Aysun Ablası ile ilgili haberlerin siteden çıkarılması, hakkında iyi şeyler yazılması” şeklindeki talebini 'yakışıksız'  bir üslupla ifade eden Muhammet Kılıç adlı şahıs, Avukat Kayabalı ile birlikte yeraldı. Yemekte Rektör Yardımcısı Murat Aladağ'ın da hazır bulunduğu görüldü.

Sosyal medya paylaşımlarında 'sosyal demokrat' bir kimliği ortaya koyan Avukat Kayabalı'nın Malatya ziyaretine ilişkin bir başka paylaşımı da, yemekte yer alan Muhammet Kılıç'ın ağabeyi olan ve üniversite yönetimi ile yakın diyalogu bulunan, üniversiteyle ilgili haberler konusunda rahatsızlıklarını daha önce saldırıya uğrayan Gazeteci Burhan Karaduman'a ileten Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin MHP'li  Üyesi Burhan Kılıç'ın kendisine verdiği, Türk Bayrağı kapaklı bir plaketle ilgili oldu. Avukat Kayabalı'na, sadece meclis üyesi olmasına karşın avukatın ünvanını 'Meclis Başkan Vekili' diye yazdığı Kılıç'ın hangi nedenle plaket verdiği anlaşılamadı.

Kayabalı'nın Malatya ziyaretinde, malatyahaber.com'un bazı haberleriyle ilgili olarak Adliye'ye yeni şikâyetlerde bulunduğu öğrenildi.

malatyahaber.com

______________

FOTO: Avukat Kayabalı'nın Malatya'dan paylaştığı yemek fotoğrafı: (Soldakiler) en arkadaki Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Aladağ, ortadaki 'Aysun Ablası' için haberin kaldırılmasını isteyen Muhammet Kılıç, öndeki üniversitede görevli şehit yakını şoförün, boşanıp yeniden evlendiği kocası nedeniyle hizmet etmek istemediği için mahkemelik olduğu ve haberlere konu olan Nurcan Y. adlı rektörlük özel kalem personeli, (Sağdakiler) en arkadaki  usulsüz bir atamayla genel sekreter yapıldığı iddia edilen Ömer Akkuş, ortadaki Avukat Devrim Nur Kayabalı ve öndeki 2 yılda temizlik işçiliğinden öğretim görevliliği kadrosuna taşınan Ezgi B.

GÖRSEL: MTÜ Rektörü Karabulut'un, İstanbul'daki ofisinde ziyaret ettiği Avukat Kayabalı'nın bu ziyaret ve anlaşmalarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım

GÖRSEL: Rektörün Avukatı Kayabalı'nın makamında ziyaret ettiği Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'la ilgili sosyal medya hesabında yayınladığı, tepki üzerine kaldırdığı paylaşımı

GÖRSEL: Rektörün Avukatı Kayabalı'nın, üniversitede ziyaret ettiği Genel Sekreter Ömer Akkuş'la ilgili sosyal medya paylaşımı

GÖRSEL: Rektörün Avukatı Kayabalı'na, genel sekretere yakınlığıyla bilinen MHP'li Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Burhan Kılıç'ın verdiği plaketle ilgili avukatın paylaşımı

GÖRSEL: Aysun Bay Karabulut'un Avukatı Devrim Nur Kayabalı'nın İstanbul'a döndükten sonra Türkiye Barolar Birliği genel kurulu sonrası yaptığı paylaşım

___________

REKTÖRÜN TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNDUĞU YORUM VE HABERİN LİNKİ

https://malatyahaber.com/haber/bir-aczin-profilini-yazdim/

https://malatyahaber.com/haber/mtu-kari-kocanin-universitesi-mi/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

67 yorum yapılmış

  • alp (2 yıl önce)
    Herkes Bassavci ile avukat hanimin fotografina takilmiş ancak asıl skandal olan avukatin fotografin altina yazdigi "bassavciliktan destek aldigina dair" yazidir. Bassavcilik gerekeni yapacaktir sanirim !!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    ürün kontrolllüğünden genel sekreterliğe acaba niye demeden duramıyor insan:)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (2 yıl önce)
    İnsanların aklıyla alay mı ediyorsunuz. Bu kadar aleni usulsüzlükler yapacaksınız. Personele mobing uygulayacaksınız. Sonrada çıkıp dürüst insan ahlaklı insan rollerine gireceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    bu haberin nedenlerini bu ünüversite yönetiminin devamlı ısrarla üzerine gitmenizin sebebini ben çok iyi biliyorum buradan söylemiycem ama sadece şunu ifade edeyimki bu kavganın olacağını 1 hafta önceden haberini aldım vede 1 hafta sonra aynısı çıkdıki kavga başladı sebebi bazı basıncıların ünüversiteden rantlarının kesilmesi bu kavga tamamen menfaat kavgası durumunda sanki memleketimizde tüm kurum kuruluşlarda işler düzgün yürüyomuşda sanki bir tek Turgut Özal ünüversitesinde sıkıntı varmış gibi haftalardır yazıp çiziyosunuz bu mesajımdada küfür yok hakaret yok bakalım yayınlıycakmısınız
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Belgeli haber yayınlanıyor. Çıkıp biri de yalan yanlış desin o zaman. Şunu biliyom bunu biliyom. Bildiğin ne ise sende açık açık belgeli yayınla o zaman. Klavye delikanlısı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)abdulvahap isimli kullanıcı yorumuna
    Ya hu ne alakası var? MalatyaHaber iddiaları asılsız mı, uydurma mı, yalanlandı mı? Bundan evvel ne rantı varmış ki kesilince "karalamış"? Ona buna yanlayıp rant peşinde koşsalar başta belediye olmak üzere iktidar partisini eleştirmezlerdi herhalde...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rant derken ihaleyemi giriyolar ?? yav güldurme malatyada herkes biliyor sen canini sıkma alttaki yorumlarin 1 tanesi bile dogru degilmi diyosun ozaman ??
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu haberin muhataplarinin, hiçbirsey bulamayıp çaresizlikten uydurduğu bir dedikodudur anca. Rant sağlayanlar kendilerini çok güzel belli ediyor. Haberde hersey acik yazilmiş.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Zeynal Abidin Ünlü (2 yıl önce)
    malatyahaber.com çalışanları ve yöneticileri sizinle gurur duyuyorum bu insanlar sizi yildirmasin Sizin arkanizdayiz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Taksici EROL (2 yıl önce)
    Bu nasıl bir ilişki ağıdır arkadaş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ebu bekir (2 yıl önce)
    işinize gelmeyen yorumlarıda silin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Bu mu genel sekreter olmuş. Vay be. Sac ayağının biri bu diğerlerini de siz tahmin edin. Yazık yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ebu bekir (2 yıl önce)
    doğrudürüst haber yaptıgınız yoki bugünkü haberinizin 7 tanesi rektörluk ucuz ve masrafsız haber oturdunuz yerden yorulmadan haber yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Sayın Editör sen bunları haber yapıyorsun helal olsun gerçekten ama adalet hak hukuk kalmamışki ülkede kimi kime şikayet ediceksin bunların hesabını kim soracak bunlara soracak olan makam da kendileri zaten heryere çöreklenmişler azizim gün gelir elbet bunların hesabı sorulur bunlara kalmaz bu dünya çoluğundan çocuğundan sorulur gerekirse Allahın adaleti büyüktür merak etmeyin …
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca (2 yıl önce)
    Allah doyursun doymadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ceyda (2 yıl önce)
    Kadınların sürekli ezildiği ve iş dünyasında mobbinge maruz kaldığı bir dönemde ve ataerkil doğu toplumunda rektör olmayı başaran ve birçok yenilikçi projeye imza atan bir profesörün bu kadar üstüne gitmek neden? Esas derdiniz nedir diye merak ediyor insan...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Fazla söze gerek yok . Bu hukuk birgün mutlaka onlarada lazım olacak.. Bir Malatyalı olarak , Malatya haber com okuyucusu olarak maddi manevi karınca kararınca Malatya haber com un yanındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Malatya Haber bunlar o yuzbinlirayi senden cebren ve hile ile alirlar demedi deme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Doğruları yazdığı içinmi dava açıyorşaşırıtmak için milletin malı babasının malı zannediyor torpilliler ne zaman halktan bahsediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Malatya Haber yapılan haksızlık ve yolsuzlukları gün yüzüne çıkararak insanları aydınlatma adına büyük bir iş başardı.Her zaman tarafsız olan malatya haber kanalının yanındayız .
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner...geliyor gelmekte olan..bunlar fazlasıyla meydanı boş bulmuşlar!! hesap verilecek günler yakındır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sevgili malatya haber bu dünyada mahkemeye verebilirler kazanabilirlerde ama Allahin mahkemesinden kacamazlar ve davacilardan biri benim ...diyecegim tek söz budur
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Kiyamet neden kopacak bilirmisiniz .haksizlik zulum adaletsizlik yapanlarin bu yaptiklarina karşi hiç utanmadan adaleti aramasidir.sadece yazik demek geliyor içimden
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Ah be Murat hocam senin gibi çok ama çok değerli vefalı kadim ve gerçek Malatya sevdalısı bir hekimin ne işi var orada? Bu kadar çok batağın olduğu yerde. Sen pırlantamızsın kıymetlimsin. Seni çok seviyor Malatya en kısa zamanda yuvana dön. Sevgiler saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (2 yıl önce)
    ola ki; kuş taşa denk gelir de tazminatı kazanırlar. Katkım olsun diye 100bin ödemeye ortak olmak isterim. Alacağınız-alamayacağınız değil, tazminat talebiniz bile haram zıkkım olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (2 yıl önce)
    Cumhuriyetin tüm degerlerini ayaklar altina alanlarin ne hikmetse her cuvalladiklarinda cumhuriyetden dem vurmalari! Pes..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Eğer mahkeme size bu cezayı verirse 100 lirası benden. Böyle iş olur mu ya hu, kamunun bilgi alma hakkını gerçekleştiren gazeteciler böyle mi susturulmak isteniyor? Benim gibi bin tane okurunuz vardır inşallah. Olmaz ya, hani olur da ceza alırsanız karınca kararınca benim gibiler destek olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Diyebilirimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ekonominin durumu ortada paraya ihtiyaçları vardır,
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    ülkenin hali bu kısaca işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Bu saygısız insanları başımıza getiren, bunları hala orada tutan, milli duyguları belirsiz, hak hukuk bilmeyen bu adamları hala tutmaya devam eden ak partiden, il başkanından, milletvekillerinden, parti müfettişlerinden şikayetçiyiz. biz Tayyip Erdoğana oy veriyoruz, bunlar geliyor başımıza. Allahım neydi günahımız. Malatyaya böyle şeyler yakışmıyor. Reis bunları görevden alsın. Oy kaybediyor, oy...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kardeş emekli zabıt katibiyim merak etme neyin ne olduğunu bana anlatma ?
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Güler HAZAR hanımefendinin bazı habeleri ele alma şekli ve ses getiren önemli problemlere el attığı tespitini yapmak lazımdır. Yalnız gazetecilik etiği der ki: Her bir insan teki gibi gazetecinin de “ilk işi” insan olmak, insanın değerini ve değerlerini koruyacak bir kişi olmaya çalışmak ve kendisini insandan sorumlu duymaktır. Elinizde belgeniz veya kanıtınız varsa bu ülkede adalet var. Sizde gidip bu isnatlarınız için suç duyurusunda bulunun. Ancak buradan rektör hoca hakkında yaptığınız haberlerin işleniş biçimi çok yanlış buluyorum. İnsanların aile resimlerini alıp kişisel kin ve nefretinizi haber miş gibi kaleme alıp paylaşmanınız kişsel hakların korunması kanuna aykırı. Birde durmadan üniversiteler aleyhine haber yaparken kullandığınız üslup kurumlara zarar veriyor. Haber metinleri arkasına kurumların resim yada logolarınıkoyarak haber yapmanız öğrenci tercihlerini etkiliyor. Bu kurumlar bizim deerlerimiz. Bu kurumlarda Prof.Dr. SEZAİ YILMAZ gibi değerli bilim insanları var. Haberclik ve gazeteci meslek ahlakına uygun bulmuyorum. Sizin aleyhinizde olan insanları hemen haberleştirip görsellerini paylaşmanızda doğru değil. kaleminizi silahınız gibi kullanamzsınız. Haber yaparken insani değerleri gözetmelisiniz. Şimdi beni eleştirip linçleyenlerde olacak ancak oturup mantıklı düşünen bunun doğru olmadığını anlayacaktır. Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.(Mâide Suresi - 8 . Ayet Tefsiri) Biliyorum yayınlamazsınız ama bunu yinede gönderdim. Toplum olarak hakkı ayakta tutmalı ve bunu yaparkende hukuka uygun hareket etmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ülkede ne var dediniz ne var???? Adalet hukuk kanun yasa falandan mı bahsediyorsunuz.. ya incelenmesi gereken bir güzel saflığa sahipsiniz ya da, ya da yı boşver işallah safsınız diyeyim sinirlerimiz bozulmasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gereksiz bir yorum yapmışsınız. Bir rektör babasının malı gibi görüp böyle davranıyorsa haberi de yapılır kusura bakma. Yapılan yorumlara bi bak. Hiç mi bu üniversitenin çalışanı yok? Bu yorumu okumuyor lar mı? Neden bir tanesi de çıkıp, Üniversitemizde böyle bir şey yok, iftira atıyorsunuz demedi. Çünki aysun hoçadan 7 den 70 herkesi bıktırmış. Temizlik işçisinden öğretim görevlisi yapsın, sende Allah kitap diyerek yorum yap. Güldürme kendine. He öğrencileri etkiler mi, tabiki etkiler. Ama onlarda bilsin. Haberler de boy boy reklam yapıyor. Öğrençilerin oturup sohbet edeçeği doğru dürüst yer yok. Niye bunlardan bahsetmiyorsun. Öğrencilerin hepsi pişman. Neyse söyleyeçek daha çok şey var. Kısaca sı, Kenya büyük elçisine üniversitenin projelerini anlatmak ile bu iş bu kadar yürür...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kadar savunduğuna göre sen aynı gemidesin ozaman ?
    0
    0
    Yanıtla
  • sana ne iş verdiler veya hangi yakınınızı işe aldılar objektif olun kalkıp birde ayet paylaşmışsın bu ülkenin başına ne geldi ise siyasal islamcılardan gelmiştir.sanki millet Allah sız bır tek siz inançlısınız .herşeyi dine alet etmeyin o tarafta sorarlar karışmam ama sende haklısın düzen bu ya Allah deyip götüren götürene
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen neyin kafasini yasiyorsun kardeş burda ne anlatiyosun.guler hazar degerli bir gazeteci degerli bir insandir.akrabam degil kardesim degil sadece taniyorum kendini haberin olsun bu yazdiklarin ve savundugun yanliş
    0
    0
    Yanıtla
  • “Bu ülkede adalet var” kısmından sonra yorumu okumayı bıraktım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Korkun neden malatyahaber! Kimse yalanlamadı diyorsun, sonrada açılan tazminat davasına ağlıyorsun, haklıysan ağlama!
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali kardeş olduki tazminat davasini yanlislikla kazanir ..1000 tl sini ben verecem haberin olsun ......ne yazikki kazanamayacak ...
    0
    0
    Yanıtla
  • ali malatyahaber çoğu şeyide bilmiyor onları da yazsa vay anam vay
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Tarafsız ve gerçek haberleri yayınlayarak malatyamızı aydınlatan MALATYA HABER sitesini yürekten kutluyor ve Malatya halkının yanlarında olduğunu belirtmek istiyorum. Oylarımızı verdiğimiz siyasilerin Rahmetli Turgut Özalın ismini taşıyan Ünüversite Rektörünün haberlerde okuduğumuz yaptığı usulsüzlükler,atamalar ve kararlarından dolayı gerçekten hicap duydum ve Malatyamız adına üzülüyorum. Bu yapılanlar Siyasi iktidarı olumsuz yönde çok etkiliyecektir. Malatya Valimizden sonra protokolda yer alan Sayın Başsavcıyı ziyaretinde oturma adabını ve bu fotoyu sosyal medyada yayınlayarak Adaletimizi töhmet altında bırakan Avukat Hanıma yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Demekki bırılerının bam teline basmışsınız lütfen devam
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (2 yıl önce)
    Alkışlanacak haber, hepsinin foyasını dökmüş. Tayyibi de batırıyor bu tipler
    0
    0
    Yanıtla
  • Arsızlıkta master yaptınız. (2 yıl önce)
    Arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler, Bir neslin ahlakını işte böyle yediler, çöpe attılar da mukaddes emaneti, hak bellettiler hakka en büyük ihaneti Necip Fazıl KISAKÜREK Şu koca memlekette milletin gözünün içene sokarak, Usulsüzlük, yolsuzluk, tek kelimeyle arsızlık yapmak moda oldu. Ülkücü geçinip sosyal medya da nutuk atıp, bu ahlak yoksunlarının yanında duranlar, haberin kaldırılması için ricacı olanlar, o taktim ettiğiniz şerefli bayrağı hak edene verin, size o oyları hak ve hakikatin yanında durasınız diye verdik, Bir Hasan ağabeyin yürekliliğini gösteremediniz, Suçu yine bunlarda bulmuyorum, Mülki idare kendi emri altındaki yolsuzluğun hesabını sormuyor, Vekil ablası torpilinden Rektör de olunur, Kanun atanamaz derken Genel sekreterde olunur. bir sertifika verirsin Öğretim görevlisi de olursun, hak etmediğin halde talep et, Liyakat sahibi olmadan liyakatlinin vebalini al. Malatya Haber helal olsun sizlere, (basın camiyasında da bu rezilliğin yanında durup destek için koşanları gördükten sonra) Haksızlık karşısında dik duruşunuzu bir kez daha tebrik ediyorum. O basın mensupları mesleğinizi layıkıyla yapın, sizin göreviniz hakkı konuşmak, yaranmak değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Bunlara yetki verilse önce babalarını asarlar. Vay arkadaş adamlardaki pişkinliğe bak. Neyse ablası giderse o da gider!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Eğer aysun ve koca sı 1 numaralı akp düşmanı değilse ben bir şey bilmiyorum. Cumhurbaşkanı kendi ayağına sıktı bu kişiyi atayarak
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (2 yıl önce)
    Niye bu haber sitesi hukuktan muaf mı? Tazminat davası açılamaz mı? Siz haklılığınızı kanun önünde savunun. Bende sevmem bu tipleri. Gidin mahkemede anlatın haklı olduğunuzu.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)
    Ne yani sayın rektör bir usulsüzlük,bir yolsuzluğunuz varsa basın yazmasın mı ? Alışmıssınız tabi ki sırtınızı iktidara dayamaya istediğiniz gibi at koşturuyorsunuz.tabi haliyle de doğrular ortaya çıkınca da tabi hemen algı ile saldırıp,yargıyıda kullanarak yüklü tazminatlar talep ediyorsunuz.Sayenizde ülkeden tiksindik.Yaşanılacak bir ülke bırakmadınız.Malatya haber'i dik durduğu,doğruyu şiyar ettiği için ayrıca kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Tabiki Öznur Çalık in kız kardeşi rektör bı oraya girmemislerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet Halkın Sopasıdır (2 yıl önce)
    aman aman aman yorumlarınıza dikkat edin , yorum yapanlardan da para ister. :)))))) Geliyor gelmekte olan. Geldiklerinde kaçacak delik arayacaklar... Bugünün davulunu çalanlar yarın geliyor gelmekte olanların zurnasını çalar...:))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (2 yıl önce)
    Avukat hanımmm.. Malatya Başsavcısı gibi Çalışkan mutevazi ve gerçek bir hukukçu şahsiyetin karşısında bu şekilde usturupsuz oturmanı hadi bir kenara bıraktık o Makama da mı saygın yok.. derhal özür dile. Ve bir hukukçu gibi davranmasını öğren..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Adalet herkese gerek...
    0
    0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    murat aladağ ın bu çarkta ne işi var bir anlam veremedim.alanında uzman biri boş bir ünüversitede çözemedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Baturalp (2 yıl önce)
    Bu malatyahaber için şeref madalyası sayılır. İyi kötü takip etmeye çalışıyorum. Sahibi kimdir bilmiyorum. Lâkin bi haber sitesi sayesinde bilmediğim birçok yolsuzluğun bilgisine vardım. Malatya 'yı talan edenler sana karşı dava açmış ise kesinlikle doğru yoldasın demektir. Bu düzen içerisinde kayıp davayı kayıp edebilirsin de. Ben gücümün yettiğince maddi manevi yanınızdayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Devrim (2 yıl önce)
    Akp li rektör Devrim peşinde....
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    This is a comedy!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Lale devrini yaşıyorlar. Tuz da kokmuş. Hiç bir şey kar etmez artık bunlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sen çayını sat Hüseyin kardeş ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (2 yıl önce)
    Madalyamı bekliyordunuz. Alışılmadık bir haber yaparsanız sonucu bu olur. Üstü kapalı reklam yapıp, rektör hanımla röportaj yaparak başarılarından bahsetseniz, 100 bin TL reklam parası alırdınız. Alacağınız 100 bin TL ve ödemek için dava açılan 100 bin TL ile kâriniz 200bin TL olurdu. Hemide biz şehrimiz üniversitemiz ne güzel yönetiliyor diye mutlu olurduk. Şimdi bak bize dert oldu. Neden böyle diye. Az akıllı olun, Övün, Abartın, Hataları görmeyin, Üniversitenin duvarlarının boyasının güzelliğini haber yapın, peyzaj ne kadar güzel vb.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal Abidin Ünlü (2 yıl önce)Salih Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (2 yıl önce)
    Eyy. Reis im bir bak Malatya da neler oluyor. Yazık yazık. İyi ki varsın Malatya Haber. Sayende millet bu rezillikleri,öğrenip iyce nefret ediyor. Allah büyüktür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Atamasını AKP yapmış, savunması için niyeyse gitmiş sosyal demokrat bir avukat bulmuş. Rektör bir taraftan her fırsatta Beştepe Sarayından kocasıyla beraber görüntü veriyor, AKP'li siyasilerin yamacından ayrılmıyor. O fotoğraflarla kendince çevresine 'bakın güçlüyüm' mesajı veriyor ama yediğinin içtiğinin hesabı sorulmaya başlandığında sosyal demokratları buluyor. İlginç bir durum. Ne yapacağını şaşırmış rektör gibi kendilerine dönem gereği AKP'li süsü veren, onun gücüne ve korumasına sığınan kimi bürokratlar 2023'den umutlarını kesmiş gibiler. AKP'li bürokratların tavrına bakın 2023 seçimlerini analiz edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (2 yıl önce)
    Haberi baştan sona okudum. O karede ki bazı kişileri geçmişten tanıyorum . İki kelimeyi bir araya getiremeyen, oturmasını kalkmasını bilmeyen insanları bu sistem getirip nerelere koymuş. Çok kokuşmuş bir oluşumu araştırıp haber yapmışsınız tebrik ederim. Birilerinin adını, makamını kullanarak çıkar sağlayan bu kişilere müdahale edilmezse olay ; çingeneyi padişah yapmışlar meselesine gelecek. Sonuna kadar arkandayız Malatyahaber. Takipçisiyiz konunun .
    0
    0
    Yanıtla
  • M44 (2 yıl önce)
    Adalet nasıl işliyor görüyoruz, onun bunun selamiyla davalar nasıl yol alıyor yaşayarak onuda görüyoruz. Haklı olduğun yerde haksız çıkaran adaleten kimse söz etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    Bu yazımın yukarıdaki haberle alakası yoktur. Biz Malatyalıların gözü kulağı olan en zor şartlarda bizleri her konuda haberdar eden Malatyamızın haklarını koruyan yalansız dolansız gerçekci gerçek haberleri ile bizleri aydınlatan MALATYAHABERİN yanındayız hiç kimse yaptığı pislikleri hataları örtbas etmek için başkalarını suçlamasın Saygılar Selamlar Benim Malatyalı hemşerilerime ve MALATYAHABERE Büyüksün sen sayın Editörler bu yazımdaki ceza alacak yerler varsa lütfen Düzeltin Gerçekten sizleri çok seviyoruz
    0
    0
    Yanıtla