SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek Regaip Kandili İdrak Ediliyor

0
Güncellendi - 2021-02-19 01:18:16
Mübarek Regaip Kandili İdrak Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bu gece kutlanacak olan Regaip Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Bu kapsamda, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yapılacak "Regaip Kandili Özel" programı, TRT 1'de yayınlanacak.

İslam kaynaklarında, Abdullah bin Ömer'in rivayeti ve İmam Şafii'nin aktardığına göre, recep ayının ilk gecesi, cuma geceleri, şaban ayının 15'inci ile ramazan ve kurban bayramlarının gecelerinde yapılan duaların geri çevrilmediği belirtiliyor.

Arapça kökenli olan "regaip" kelimesinin Türkçe karşılığı "rağbet edilen" ve "arzulanan" anlamına geliyor.

Müslümanlara Regaip Kandili'nde Kur'an-ı Kerim okuması, istiğfar, dua ve zikir yapmaları tavsiye ediliyor.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Rahmet, bereket ve mağfiret günleri olan Üç Ayların müjdecisi, Regaib Kandilini idrak etmenin mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz.

İslam’da mukaddes değeri haiz gün ve gecelerden biri olan Regaib Kandili mağfiret ve af dileklerimizin kabul edilmesi için bizlere bahşedilen müstesna bir gecedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in; “Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib Gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.” Hadis-i şerifinde işaret hususiyetini buyurduğu Regaib Gecesi’ni, kırgınlık, kin, bencillik ve dünyevi diğer hırslarımızdan arınmak için dua ve ibadetle geçirmek bu gecenin manasına uygun olacaktır.

Regaib Gecesi vesilesiyle; elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, birlik, beraberlik ve kardeşlik hisleriyle aramızdaki sevgi bağlarını daha da güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milleti'mizin ve bütün İslam Âlemi'nin Regaib Gecesi'ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Manevi duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı bir mevsim olan bu dönem, tövbe ve istiğfarda bulunma, nefis muhasebesi yapma, ruhu günahlardan arındırarak yenilenme ve salih kullardan olmak için gayret sarf etme fırsatının daha çok bulunduğu bir mevsimdir.

Acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu bu aylarda daha çok hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede daha fazla yön verme kararlılığı ve çabası içinde olmalıyız.

Kutsiyeti uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize ALLAH’tan rahmet, kederli ve acılı ailelerine ve tüm milletimize sabırlar diliyorum.

Bu vesileyle; bütün dünyayı ve ülkemizi saran COVİD-19 salgını insanlık tarihinin en ağır imtihanı olmuştur. Milyonlarca insan bu salgından etkilenmiş ve binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Ülke olarak tüm tedbirleri almış bulunmaktayız ve salgınla mücadele konusunda dünyadaki en iyi ülkeler arasındayız.

13 Şubattan itibaren idrak ettiğimiz mübarek üç aylarımızı tebrik ediyor bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm Müslüman aleminin birlik ve beraberliğine kardeşliğe, barış ve huzura, Ordumuzun muzafferiyetine vesile olmasını yüce ALLAH’tan diliyorum. Rabbim salgınlardan, doğal afetlerden tüm ülkemizi ve milletimizi korusun.

Bu duygu ve düşüncelerle; Malatya’lı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek Regaib Kandil’ini en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Başkan Gürkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği önemli gün ve gecelerden biri olan Regaip Kandiline erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek gün ve geceler insanları birbirlerine daha da yaklaştırmaktadır.

Böylesi günler; kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran günlerdir. Dünyevi yaşantılarımızda bizleri dostluk ve muhabbetle bir araya getiren, kardeşlik duygularımızı pekiştiren bu gecenin, sevgi, saygı ve hoşgörünün gelişmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Ülkemizin ve bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Başkan Güder, mesajında, “İslam alemi için önemli gün ve gecelerin bir arada bulunduğu üç ayların müjdecisi Mübarek Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yüce Allah'ın rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bugünlerde birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı vazgeçilmez mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bölünmez bütünlüğüne kast etmek isteyen hain iç ve dış mihraklara Allah, fırsat vermesin. Aziz Türk Milleti’nin birliğini ve dirliğini bozmak isteyenler bilmelidir ki! Devletimizin kararlı duruşu ve milletimizin duası ile asla istediklerini elde edemeyecekler. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesi, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu güzel günlerde başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hâkim olması için dua edelim. Gara’da şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin muazzez ruhları indinde, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, kardeşliğin, samimiyetin ve maneviyatın doruklara ulaştığı bu mübarek iklimin, asil milletimize ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Mehmet Çınar, “ Rahmet, mağfiret ve bereketin bol olduğu mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilini idrak etmenin ve bu geceye kavuşmanın sevincini yaşamaktayız.” dedi.

Regaip Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İslam Âleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini; perşembeyi cumaya bağlayan geceyi Regaip Kandili olarak idrak edeceğiz.

Üç aylar Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran, maddi ve manevi alanda Bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Müslümanların Yüce Allah'a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Tüm hemşerilerimizin Regaip kandilini ve Mübarek Üç Aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş

Regaip Kandilinin, yeniden bir uyanışa vesile olmasını temenni eden Başkan Sarıbaş, “Regaib; Recep ayının ilk cuma gecesidir. Allah’ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesi. Ümit ediyorum ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Rahmet ve merhamet kapılarının açıldığı mübarek Regaip Kandili’nde Rabbimizden af ve bağışlanma dilerken gönül dünyamızı kirleten kin, nefret ve haksızlık gibi kötülüklerden sakınalım. Anne-babamıza, yakın çevremize her zamanki gibi sevgiyle ve iyilikle yaklaşalım. Başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua etmeyi unutmayalım. Regaip Kandilimiz mübarek olsun” dedi.

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş

"Regaip Kandili, içinde bulunduğu Recep ayının, rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan üç ayların başlangıcı ve Ramazan-ı Şerif’in habercisidir.

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz fakat geleceğimiz adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur.

Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir. Bu mübarek günün hayırlara vesile olmasını temenni ederek Aziz şehitlerimizi rahmet ,minnet ve şükranla anıyorum. Ülkemizden, memleketimizden sağlık, barış ve huzurun eksik olmayacağı nice kandilleri yaşamak dileğiyle tüm İslam Âleminin Regaip Kandilini tebrik ederim."

AA- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız