SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Heykeli Giydirmeye Terzi Mehmet Ali Talip!

0
Güncellendi - 2018-08-08 04:37:04
Heykeli Giydirmeye Terzi Mehmet Ali Talip!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir terzi, şehrin göbeğinde bulunan Atatürk Heykelinin yanında yer alan çıplak genç figürünü kapatmak için kolları sıvadı. Terzi, görev verilmesi halinde çıplak heykel için pantolon dikecek.

Malatya’da birçok resmi töreninin yapıldığı ve her gün binlerce vatandaşın gördüğü Atatürk Anıtında Atatürk’ün heykelinin yanındaki çıplak heykel yine gündemde.

1940’lı yıllarda sözde sanat eseri olarak yapılan çıplak insan heykeli, Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata’nın ‘şort giydirilsin’ açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.

Orduevi önündeki Atatürk Anıtında bulunan çıplak heykelin sürekli gündeme gelmesi Malatyalıları da rahatsız ediyor. Malatyalı terzi Mehmet Ali Yaman da bu ayıbı kapatmak ve Malatya'nın bu şekilde gündeme gelmesini önlemek için kolları sıvadı.

Heykelin ölçülerini aldı

Terzi Mehmet Ali Yaman, malzemelerini alarak heykelin yanına gitti ve ölçülerini aldığı çıplak heykeli kapatmak için gönüllü oldu.

“Herhangi bir çıkarım yok”

Yıllardan beri Malatya’nın çıplak heykelle gündeme gelmesinin kendisini rahatsız ettiğini aktaran Yaman, “Ben de bir vatandaş olarak dedim ki ne bayrağımızın altına ne de Atatürk’ümüzün yanına bu çıplak heykel yakışmıyor. Eğer heykeltıraşlar ve bu işin uzmanları bu heykele müdahale etmeyeceklerse ben bir terzi olarak bu heykele bir pantolon veya şort dikeyim. Herhangi bir maddi çıkar beklemiyorum. Tek amacım vatandaşlarımız bu heykele utanmadan baksın. Burada Atatürk’ümüze bakmak istiyoruz ama yanında çıplak heykeli görüyoruz. Ben artık bir vatandaş ve terzi olarak bu işe dur demek için elimden geleni yapacağım. Aşağı yukarı ölçülerimizi aldık. Bu işe talibiz” şeklinde konuştu.

Malatyalılar çözüm bekliyor

Çıplak heykele Malatya halkı da artık bir çözüm bulunmasını istiyor. Heykelin Malatya’ya yakışmadığını ifade eden Malatyalılar, sorunun çözülmesi için bir an önce adım atılmasından yana.

İha

OKURA NOT: Başlık hariç, haberin metni, heykel ile ilgili olarak Malatya'da bir kesim tarafından başlatılan ve kısa bir süre önce Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı'nın katılıp farklı -milliyetçi- bir grup tarafından da desteklendiği izlenimi verdirilen bir kampanya doğrultusunda, iha (İhlas Haber Ajansı) tarafından servise konulan orijinal metindir. Haberdeki, "..1940’lı yıllarda sözde sanat eseri olarak yapılan çıplak insan heykeli...", "..Orduevi önündeki Atatürk Anıtında bulunan çıplak heykelin sürekli gündeme gelmesi Malatyalıları da rahatsız ediyor. Malatyalı terzi Mehmet Ali Yaman da bu ayıbı kapatmak ve Malatya'nın bu şekilde gündeme gelmesini önlemek için kolları sıvadı..." ve "..Çıplak heykele Malatya halkı da artık bir çözüm bulunmasını istiyor. Heykelin Malatya’ya yakışmadığını ifade eden Malatyalılar, sorunun çözülmesi için bir an önce adım atılmasından yana.." ifadeleri de söz konusu haber ajansının habere kattığı kendi yorumudur. (malatyahaber.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

53 yorum yapılmış

  • MIRTAZA (5 yıl önce)
    dolar 5.28 olmuş siz daha heykelin peşine düşün senelerdir öyle o terzinin şimdi mi aklına gelmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (5 yıl önce)
    yazıklar olsun şu halimize bakın ülke ne durumda kasap et derdinde keçi can derdinde dolar olmuş 5.50 develosyon %15 bu herşeye zam demek çocuklarımız işsiz kahve köşelerinde kaysımız para etmiyor siz ne derdindesiniz orda durannheykel bir yerinizemi battı bakmak çok önemli nasıl bakarsanız öyle görüyorsunuz yazıklar olsun geri kalmışlara
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalıı (5 yıl önce)
    Bu heykel kime battı o kadar sene duruyodu da şimdi neye zararı var bırakın bu işleri de isinizle uğraşın
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut şevket (5 yıl önce)
    malatyayı rezil edin iyice. insana faydası olan bir tane eseriniz bile yok heykele saldırın anca.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birol (5 yıl önce)
    Terzinin işgüzarlığı bir de poz vermiş sanki şort dikerse herşey çözülecek gibi Malatya’ya yakışmıyor bu tip haberler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Eğitimde ne verirsen onu alırsınız başka birşey alamazsınız kafaları hep uckura çalışan bir toplum olursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Akademisyen (5 yıl önce)
    Neden bu adamı ve böyle şeyleri haber yapıyorsun Malatyahaber.com. Yakışıyor mu? artık aklı şeyinde gezen insanları Arabistan'a falan gönderin bence. Ben de bunun için gönüllüyüm. Bir seyehat firması önünde buluşup maliyet çıkarayım. Siz de haber yapın. Çekip gitsinler bu şehirden ve ülkeden
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Toplum ahlak yapisina zarar veriyor yani biz savasi ciplak mi kazandik yada mustafa kemalden once genclik ciplak miydi. Bu ataturk gibi giydirilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Milletin derdine bakın bir de sizin.Allah akıl fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)ali hoca isimli kullanıcı yorumuna
    Cumlemize saglam bi imanda versin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Anladığım kadarı ile başrolde İHA ve terzinin olduğu bir tiyatro oynanmış ve tüm Türkiye ye servis edilmiş. Sizin başka işiniz yok mu? Bu memleketin başka sorunları yok mu İHA? Adı üstünde heykel bu neden rahatsız olunuyor? Sanki memlekette almış başını giden tacij ve tecavüzleri de bu heykel yapmış. Tam bir ortadoğu lu anlayışı. Belki heykelden tahrik olanlar bile olabilir. Söylenecek bir şey bulamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (5 yıl önce)
    Yıllarda beri şimdimi gözleriniz gördü gözleriniz körmüydü bu güne kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Canliya.cansiza.cinelik.acisind.bakarsaniz.yolunuzu.sasirisiniz.yil.1940 .2018.uzaydami.geldiniz Yada beyniniz.gobekten.asagimi.calisiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (5 yıl önce)
    O kadar yavruya şey yapanlara ses çıkarmayanlar! Bir heykele mi gücünüz yetecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    vucudu son derece kapalı görünüpte olupta uygunsuz harekette bulunanlara çadır diksin terzi bey. ilgi alanına hayran kaldım ayrıca koca şehirde gidip uğraştığı figüre bak. pantolon diksin dolar 1 tl olur ozaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    'çok hassas(!)' vatandaşın birine!.. sen önce öğleden sonra bir devletin kurumuna gidip kurs veriyor görünüpte ders ücreti almayı bırak kurs falan verdiğin yok,sadece yemek yemeye çay içmeye gidiyorsun aldığın para helal mi, onun hesabını yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Ahmet GELEGEN (5 yıl önce)
    Ülkenin gündemi budur, bundan da ileriye MAALESEF gidemeyecektir. Bir çok resmi kurumdan, özel kuruluştan ATATÜRK ibaresi kaldırıldığı gibi şimdi de ATAM ile ilgili sanat eserleriyle uğraşılmaya başlandı. Sahi bu ATAMIZ kimlere ne için ve neden bu kadar BATTI??? Bu konudan daha önemli gündemlerimiz var aslında LAFI DAHİ AÇILMAYAN. Mesela dolar kaç lira oldu farkında mısınız? "Dolar ile işimiz ne ya hu !!!!" diyenleri de gördük haberlerde, ne diyeyim, ne açıklayayım bu ve bunun gibi mantalitedeki kişilere? Yahut hayvanlara ya da kadınlarımıza yapılan şiddetler? Vesaire ! Daha çok anlatılacak husus var ama konuyu dağıtmamak adına uzatmak istemiyorum, bu heykelin kapatılması işi ise büyük bir fiyaskodur. "ATAMIZIN yanındaki halkın ve gençliğin kendini güvende hissetmesi" diyemediniz mesela bu sanat eserine. Fakat bu cümleme bile ART NİYET ile yaklaşacakları dahi biliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismini vermek istemeyen bir izleyici (5 yıl önce)
    Vay arkadaş iyi hoşta, herykele kumaştan şort olurmu ? bari bir heykeltraş falan bulun.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman tunc (5 yıl önce)
    Sanatsız kalan milletin hayat damarlarından koptuğunu böyle görüyoruz.Sanata ve sanatçıya verilecek değerden bihaber olan toplum tabi ki bu şikayeti ciddiye alıp çalışma başlatırl.Böyle insanlar var olduğu sürece bu ülkenin her geçen gün geriye gitmesi,ekonominin çökmesi müstehak bize
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Atatürk anıtındaki gence don biçmeye kalkanların belli ki niyetleri kötü.Allah akıl fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Bırakın bu boş işleri.Hangi çağda yaşıyoruz. Bu işlerle uğraşa uğraşa bişey yapamadık.Bırakın bu boş beleş işleri de üretim yapın üretim.ülke batıyooo.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Nerde bos iş var Malatyali orada!!!! Allahtan yorumlara bakiyorum da millet tepkisini gostermis. Birilerine yaranmaktan baska ne olabilir? Terzi efendi olcu almaya gidiyor ve iha hazir kita orada mi bekliyordu? Tesaduf mu bu fotoyu cektiler yani? Millet uzayda yasamak icin ugrasiyor bizim Malatyalilar da heykele don giydirme pesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedüşüneceğinidüşünenadam (5 yıl önce)
    Don biçelim, şort giydirelim, pantolon dikelim diyenler; 50 yıl boyunca binlerce defa önünden, etrafından geçtim o heykelin, hiç bir zaman sizin bakış açınızdan bakmadım o heykele. Bırak terzi kardeşim ölçü almayı, git işine gücüne bak, evine ekmek götürmenin, çoluk çocuğunun nafakasının peşine düş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Bunu haber diye yazıyorsunuz Ölçü alan çıkar yukarıya resmi öyle verir işte o fotoğrafla haber yapılır bundan haber olmaz REKLAM ,ŞOV olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanli (5 yıl önce)
    Allah bu haberi yapanada akil fikir versin bu terziyede bunu problemmis gibi dile getirenede ne gunlere kaldik Allahim sen yardim et. Cehalet bulutlari hergun daha fazla kapliyor uzerlerimizi. sonumuz hayir ola..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Yolda dar kot pantalonlu kızlara çare bulsun. Çünkü onlar canlı. Cansız bir sanat eserinden ne istiyorlar. Sen önce Malatya da içki satışını yasakla. Kızlara kot pantalon giyimini yasakla tam Arabistan gibi olalım sonra iş mdern sanat eserlerine gelsin. Allah akıl versin akıl. başka sözüm yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Terzi bey şov yapıyor yada birilerine yaranmak istiyor,her işi bıraktık heykelle uğraşmaya başladık ülkede kriz var dolar enflasyon işsizlik başını almış gidiyor biz nelerle uğraşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Şovmenler sizi, bir de eline mezura almış.. Kul hakkı yenmesine, çocuk tecavüzlerine sesi çıkmayanlar heykelin yaprağına kafayı takmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • ddt (5 yıl önce)
    40 yasindayim hicbir zaman bu heykele bu gozle bakmadim ama ne hikmetse yillardir rahatsiz olmayan yada belirtmeyen kisiler simdi sanki kasitli bir sekilde surekli gundemde tutmaya calisiyor..sanirim rahatsiz olmak simdi islerine geliyor!!!!.. Bu kadar bos islerle ugrasmaktan hic mi yılmaz bu insanlar..heykel bu ya tad sembolik yani... Malatyanin tek derdi bu zaten!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram Yekdeş (5 yıl önce)
    Malatya' da ATATÜRKE de âdeta saygısızlık olarak görüyorum dikkate alınmasını yetkililerinden rica ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet doruk (5 yıl önce)
    terzinin işleri durgun herhalde :) keşke bir tanede merdiven götüreydi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya456 (5 yıl önce)
    he he tamam :) birde eline kağıt almış teeyy
    0
    0
    Yanıtla
  • PIRASA (5 yıl önce)
    Bende heykelin haline karşıyım ama neden bu Malatya halkı şov yapmayı bu kadar seviyor. Heykele çıkıp ölçüyü alabilmiş mi bari.
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçen haftalarda fotoğrafcı çocuk gelinin damadının burnunu kırmıştı. Ne damat çıktı örtaya ne gelin
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    önceden yapraksız hali varmış. ne için çağdaş olunacakmış. bu zihniyetin derdi çağdaşlık değil dejenerasyon.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)
    Azıcık ciddiyet lütfen. Şort denmişse, bu şort bronzdan yapılır, öyle bildiğiniz kumaştan değil. Bunun içinde terzi değil, heykel sanatçısı lazım. Yine yiyemediniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • kumaşçı (5 yıl önce)
    kumaşı benden olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • neşe hanım (5 yıl önce)
    bu ucube heykel önce atatürk'e sonra da malatya'ya hakarettir. bu heykelin inancımızla, örfümüzle hiç alakası yoktur. hatta ivedilikle kaldırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (5 yıl önce)
    reklam kokan hareketler bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Allah rızası için birgün olsun o heykelin yanından geçerken kafamı kaldırıp bakmışlığım yok. Bende mi bir sıkıntı var bu insanlarda mı anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Akboğa (5 yıl önce)
    Bu arkadaş cep telefonundaki sokaktaki Çıplaklara da don dikebilir mi acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya tüm sorunlarını halletmiş.Birtek, yaklaşık 50 yıldır orda duran ama kimsenin gözüne batmayan yada rahatsız etmeyen bir HEYKELİN çıplaklığı ile memleket gündemine oturmuştur.Ne olduda bu meseleyi 50 yıldır farketmeyenler birden farkeder oldular.Bunu gündeme getirenler konuyla ilgili anlaşılı bir şekilde açıklama yapmak zorundalar.Aksi takdirde bu davranışın birilerine şirin görünme yada yaranmaya çalışma veya gündemde kalma çabasından başka birşey olmadığını insanlar anlamalı ve Malatyamızın çok daha önemli sorunları varken böyle boş işlerle uğraşmanın gereksiz olduğunu düşünmekteyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Desidero (5 yıl önce)
    Klasik İHA haberi, ciddiye almamak lazım. Haber içinde geçen"Sözde sanat eseri", " Çıplak heykele Malatya halkı da artık bir çözüm bulunmasını istiyor. Heykelin Malatya’ya yakışmadığını ifade eden Malatyalılar, sorunun çözülmesi için bir an önce adım atılmasından yana" gibi ifadeler hangi amaca hizmet ediyor. Bunlar öyle tesadüfen gündeme gelen şeyler değil. Ya o değil de İHA'cığım parası neyse beni de haber yapın. Akşama doğru oğlumu hortum ile serinletip, üzerine soğuk üzüm yiyeceğim. Haber başlığı da şöyle olsun. "Ali'nin sıcağa karşı mükemmel çözümü" Haber için daha yaratıcı bir başlık bulursanız yemek de ısmarlarım. Malatyahaber'e de bir çift sözüm, lütfen haber içinde geçen o ifadeleri kaldırın. Sizlere yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Herşeyimiz tamam dört dörtlük. Abi hemen pantolu diksin hatta şalvar diksin. Daha da kapalı olur. Hatta şehir meydanına köy kahvesi de yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylüyle niye alay ediyorsun. Giyim tarzi ve yasantisiyla. Ayip da anlarsan.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (5 yıl önce)
    Malatayayı şu tiplerle haberleştirmeyin lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Hüseyin (5 yıl önce)
    heykeldemi tahrik etti sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • ? (5 yıl önce)
    Heykele pantolon dikemeyeceğini biliyorsun .çok güzel reklam yaptın .heykeli sökerim deseydin daha mantıklı olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakann (5 yıl önce)
    bu millet valla kafayı yemiş bırakın heykeli artık gözünüzü seveyim
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (5 yıl önce)
    yıllardandır nerdeymiş şimdi gelmiş aklına haber olmak için habercileri mi aramış yoksa tesadüfe bak haberciler zaten orda heykeli izlerken denk mi gelmiş.. yaw bırakın böyle boş boş işleri yahu. kayısı festivali yapılmıyor ona bi el atın eyy malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    yollar kasap pazarı gibiyken, millet perişan geziyorken heykelin donunun peşine düşmek anlamsız. malatyalının tek derdi bu olsun...insanlarımız açlık , işsizlik ile uğraşırken bu gündem değiştirme çabasını anlamış değiliz. malatyalının ahlakını bu heykel mi bozmuş, işssizliği bu heykel mi körüklemiş yoksa alkışlarla meclise gönderdikleriniz mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Bence bu heykeli kim yapmışsa onun evinin önüne önüne koysunlar. Sabah akşam baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Agaca zibin giydiren, heykele de giydirmeye calisir, Bence bu heykelin yerine kernek meydanındaki yel değirmenini, ya da çevre yolundaki kayısı heykelini diksinler, malatyayanin geldigi hali daha iyi temsil eder,
    0
    0
    Yanıtla