SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftü Işıldar'dan Kandil Ziyaretleri

0
Güncellendi - 2021-03-10 21:14:14
Müftü Işıldar'dan Kandil Ziyaretleri
A- A+ PAYLAŞ

İl Müftüsü Veysel Işıldar ve Müftülük Gençlik Kolları, Vali Aydın Baruş’un Miraç Kandilini kutlamak amacıyla makamında ziyaret ettiler.

İl Müftüsü Veysel Işıldar, il genelinde Miraç Kandili dolayısıyla yapılacak olan etkinlikler hakkında Vali Baruş’a bilgiler verdi. Müftülük Gençlik Kolları da gençlere yönelik yapmış oldukları çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi vererek Diyanet İşleri Başkanlığının yeni yayın hayatına başlayan gençlere yönelik hazırlamış olduğu “Geçerken” isimli dergiyi Vali Baruş’a hediye ettiler.

Türkiye Kuran Kursu öğrencileri arasında yapılan Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Malatya 1.si olan Somuncubaba Kuran Kursu öğrencisi Abdulkadir Karakuş’u tebrik eden Vali Aydın Baruş, genç öğrencimizi tebrik ederek kitap hediye etti.

Tüm İslam Âleminin ve Malatya’nın Miraç Kandilinin kutlu olması temennilerini sunan Vali Aydın Baruş, ziyaretten dolayı İl Müftüsü Veysel Işıldar ve beraberindekilere teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE

Miraç Kandili’nin idrak edilmesi nedeniyle, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar ve İl Müftülüğü Gençlik Grubu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek Başkan Gürkan’ın Miraç Kandili’ni kutladılar. Hulusi Efendi Kuran Kursu Öğrencisi Abdulkadir Karakuş, Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunurken, Başkan Gürkan başarılı öğrenciye çeşitli hediyeler takdim etti.

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftülüğü Gençlik Grubu Üyeleri ve Hulusi Efendi Kuran Kursu Öğrencisi Abdulkadir Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Başkan Gürkan’ın kandilini kutladı. AKP İl Başkanı İhsan Koca’nın da bulunduğu ziyarette Malatya’da Kuran Kursları arasında yapılan ‘Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Hulusi Efendi Kuran Kursu öğrencisi Abdulkadir Karakuş, Kuran-ı Kerim Tilaveti okudu.

Miraç Gecesi’nin önemine dikkat çeken İl Müftüsü Veysel Işıldar, “Malatya İl Müftülüğümüzün sahada çalışan, gençlik faaliyetlerinde bulunan, sosyal faaliyetlerde bulunan, insanlarımıza dokunmaya çalıştığımız gençlik gurubumuz bizlere eşlik etti. Aynı zaman Darende Hulusi Efendi Kuran Kursu öğrencilerimizden bu sene içerisinde Malatya’da Kuran Kursları arasında yapılan ‘Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında’ birinci olan Abdulkadir Karakuş’ta bizlerle beraber Başkanımızın kandilini tebrik etmek için geldi. Miraç Gecesi’nin ülkemiz, milletimiz ve bütün İslam âlemi için Cenab-ı hakkın bu vesileyle hayırlar, afiyetler bahşetmesini niyaz ediyorum. Peygamberimize verilen bu mucizenin hürmetine ülkemize, milletimize cenabı hakkın lütfuyla, ihsanıyla, ikramıyla Cenab-ı hakkın tecelli etmesini dua ve niyaz ediyoruz. İnşallah sağlık ve afiyetle rabbim hepimizi ramazan ayına, kadir gecesine ulaştırsın” dedi.

Miraç Gecesi’nin Malatya’ya, Türkiye’ye, Âlemi İslam’a ve insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Başkan Gürkan, “ Müftülüğümüz bizim için ve devletimiz için önemli bir kurumdur. Malatya Müftülüğümüzün çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Gerek ahlak, dini ilimler, vatandaşlarımızı uyarma noktasında, camilerimizin temizliği düzeni olsun bütün alanda sahada müftülüğümüzü gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Müftümüz ve beraberindeki arkadaşlarımız Miraç Kandili olması münasebetiyle bizleri ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle milletimizin Miraç Kandilini en içten dileklerimle kutluyorum. Miraç Kandilimizin başta Malatya’mıza, Ülkemize, Âlemi İslam’a ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İnsanlığın başına musallat olan covid belasının da bu gecenin yüzü suyu hürmetine insanlığın yakasından düşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız