SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mersedes Kadir' Ricası.. "Eğer O'nu Seviyorsanız.."

0
Güncellendi - 2018-11-24 00:20:54
'Mersedes Kadir' Ricası..
A- A+ PAYLAŞ

KOAH ve solunum yetmezliği nedeniyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ve 'Mersedes Kadir' olarak tanınan Malatya'nın renkli siması Fatih Kaydı'nın oturduğu Tecde Mahallesi'nin muhtarı olan Ali Yiğit, yoğun bakımdan servise çıkarılan Mersedes Kadir için vatandaşlardan bazı ricalarda bulundu.

Durumundaki iyileşme nedeniyle yoğun bakımdan Göğüs Hastalıkları Servisi'ne çıkarılan Mersedes Kadir'i ziyaret eden muhtar Yiğit, alkol ve sigara alışkanlığı nedeniyle sağlık durumu olumsuz etkilenen Kadir'in son sağlık durumunu ve vatandaşlardan isteklerini şöyle açıkladı:

"Mahallemiz sakini Mersedes Kadir 8 Kasım 2018 tarihinde KOAH ve solunum yetmezliği sebebi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakıma kaldırıldı.Yoğun bakım süresince sağlık durumu çok ciddiydi.Nefes alma sıkıntısı had safhadaydı. Mersedes Kadir'in sağlığı günden güne iyileşerek 20 Kasım Salı günü göğüs hastalıkları servisine çıkartıldı. Ve gün geçtikçe sağlığı iyiye gitmektedir.

Mersedes Kadir'in sağlığını kaybetmesi ve ağır hastalığının sebeplerinden en etkili olanı bira ve sigara alışkanlığı olmasıydı.

Elbetteki akli dengesi tam yerinde olmayan ve hiç bir şeyden habersiz olan böyle bir kişinin bu alışkanlığı kazanması başkaları tarafından kendisine alkol ve sigara verilmesiydi..

Bazı kişiler güya Kadir'i seviyoruz diyerek ona bira içirmekteler.

Son zamanlarda özellikle geceleri Mersedes Kadir'in elinde bira kutusu düşmez oldu.Elbetteki Kadir'in bira almak gibi bir düşüncesi yok ama bazı kişiler ona bira içirerek onu konuşturuyorlar ve sarhoş olmasıyla eğleniyorlar..Bunun insanlığa sığdığını söyleyemeyiz.Akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin zaafından faydalanmak ve onunla eğlenmenin adını ne koyacaksınız. Bu gibi davranışlar Kadir'e yapılan en büyük haksızlık değil ahlaksızlıktır.

Mersedes Kadir'i seviyorsanız lütfen ona bira alarak sigara vererek sevmeyiniz?

Mersedes Kadir'i seviyorsanız ona bira ve sigara verenleri şiddetli bir şekilde yer'iniz?

Mersedes Kadir'i seviyorsanız ona bira ve sigara vermek isteyenlere engel olunuz?

Üç metrelik uzun sopası ile Malatya sokaklarının maskotu olan ve Malatya'da yediden yetmişe herkesin sevdiği Mersedes Kadir'i gerçekten sevip iyilik yapmak istiyorsanız karnı aç ise yemek yediriniz? ayakkabısı eski ise ayakkabı alınız? kışın bu soğuk günlerinde dışarıda dolaşırken gördüğünüzde yanınıza misafir ettiğinizde ona çay ikramında bulunabilirsiniz..

Mersedes Kadir inşallah sağlığına kavuşup tekrar Malatya sokaklarını turlayacaktır.

Onun tekrar hastanelere düşmesini istemiyorsanız lütfen bira, sigara veya benzeri şeyler vermeyelim."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Mersedes Kadir ve Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    Evet yaklaşık 15-16 sene önce şahit olmuştum. Sokakta ona o maddeyi vermeye çalışıyorlardı. Bir yandan da gülüşüyorlardı. Bu şekilde adamı bitirmişler demek ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Üstü başı da düzgün deği,l malum kış ,üstü baına kalın giyecek alınırsa iyi olur.YOKSA ÜŞÜRSE MERSEDES YOLDA KALIR. geçmiş olsun..................
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Muhtarım iyi etmiş de, Mercedes'in Tahta arabasını neden getirmemiş, Kadir onsuz napar ki, hızlı iyileşmesi için bir an önce derhal yatağının yanıbaşına getirip koymak gerekir...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Çaycı hüseyin gibi kadir de her sene vefat ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    bu haberi okuyan arkadaşlardan isteğim herkesle bu konuyu paylaşmaları..Ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar faydası olacaktır sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (5 yıl önce)
    Kadirim geçmiş olmuş, Muhtarım seninle de gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (5 yıl önce)
    Maalesef toplumumuzun bir kesiminde böyle zafiyeti olan insanlarla eğlenmek adet haline gelmiştir.Unutmayın ki herkes engelli adayıdır.Lütfen muhtarımızın dediklerini dikkate alalım, alkol ve sigara verenleri şiddetle kınıyorum. Engelli bir vatandaşa alkol vermek kesinlikle ihanettir. Kadir kardeşimize geçmiş olsun, Allah şifalar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • memmet (5 yıl önce)
    Helal olsun muhtarım. çok doğru bir noktaya değinmişsin. Ona içki ve Sigara verenler ALLAH katında hesabını veremeyecekleri bir günaha giriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (5 yıl önce)
    Muhtar sonuna kadar haklı. Ne sigara ne alkol Mercedes Kadir'e fayda etmez. O'nu sokaklarımızda uzun süre görmek istiyorsanız bu iki düşmanı uzak tutmalıyız O'ndan.
    0
    0
    Yanıtla