SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müslümansa Müslüman Türkse Türk'

0
Güncellendi - 2019-12-06 04:14:59
'Müslümansa Müslüman Türkse Türk'
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal ile bir grup partili, PTT önünde Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar ve soykırım iddiasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Özdal'ın okuduğu açıklama şöyle:

Bugün Ata Yurdumuz Doğu Türkistan gözümüzden uzak, gönlümüze yakın Türkistan’dan” yükselen çığlıklar yüreklerimizi yaralamaktadır.

Yaklaşık 3-4 asırlık Çin işgali, zulmü ve vahşeti altındaki soydaşlarımızın çığlıkları arşa yayılırken, tüm dünya bu coğrafyada kör,sağır ve dilsizcesine seyretmektedir. Çin Devleti işgal altındaki Doğu Türkistan’da sistematik bir katliam ve soykırım sergilemekte ve bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışmaktadır. Bir millete millet olduğu unutturulmaya yönelik genosid uygulanmaktadır.

Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız yurtlarından, evlerinden ve ailelerinden uzaklaştırılıp toplama kamplarına gönderilmekte çocukları ise asimile edilmek maksadıyla Çinli ailelere verilmektedir. İtiraz edenler ise infaz edilmektedir.

Kuruluş amacı, egemen güçlerin siyasi, ekonomik ve ideolojik emellerine alet olmaktan ziyade, halkların adalet, güvenlik, ekonomik kalkınma ve sosyal adalet içinde yaşamlarını sağlamak ve bunu güvenceye almak olan birleşmiş milletler, ne yazık ki bu konu karşısında duyarsızdır.

Dünya devletleri Doğu Türkistan’da uygulanan vahşete bir an önce dur demelidir. Üzülerek müşahede ediyoruz ki Ortadoğu ve Arap coğrafyası mevzu bahis olduğunda, Filistin ve Arap ülkeleri halkları için en üst perdeden, çok sert tepkiler veren hükümetimiz konu, Türk ve Ata Topraklarımız olunca maalesef beklenen refleksi göstermemektedir.

Buradan seslenmek istiyoruz, hükümetimiz bir an önce silkelenip Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza karşı sergilenen vahşet, katliam ve soykırımı Birleşmiş Devletler nezdinde dile getirip dost ve müttefik ülkelerin dikkatlerini bu yöne çevirmeye yönelik stratejiler geliştirilmeli, gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Ata Yurdumuzda Türkiye Cumhuriyeti devletini bu konuda daha aktif olmaya ve inisiyatif almaya yönelik politikalar izlemeye davet ediyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız