SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müthiş Bir Kahramanlık Yaptılar"

0
Güncellendi - 2016-08-26 18:42:51
A- A+ PAYLAŞ

Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Müsteşar Cenap Aşçı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Yönetim Kurulu Üyeleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, İllerin gelişmesinin, ekonomik büyüme ve özel sektör büyümesi ile paralel olduğunu söyledi. Belediyecilik alanındaki gelişmeleri, kentin diğer dinamikleriyle birlikte gelişmesinin sağlanamaması halinde, şehirlerarası yarışta öne çıkmanın imkansız olduğunu kaydeden Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

“Büyükşehir yapılanması, kentimizin daha planlı bir hale gelmesi bakımından büyük bir avantaj. Bu yasayla kırsalın daha yoğun hizmet alması amaçlandı. Büyükşehir Yasası’nın çok doğru bir yasa olduğunu ifade edebilirim. Ama ekonomik anlamda biraz daha güçlendirilmesi gerekiyor. Büyükşehirle birlikte hangi noktaya giderseniz gidin, anında yapılması istenen sınırsız bir talep ve beklenti var. Büyükşehir olunca hizmetlerin gelişi biraz daha hızlandı. Bizler şu anda bütün ilçelerimizin altyapısını, su ve kanalizasyon olmak üzere sıfırdan yeniden kuruyoruz. Köylerimizin ne kadarında içmesuyu var bunların tespitleriyle birlikte kanalizasyon ve içmesuyu planlamalarının tamamını yaptık. MASKİ olarak 240 milyon liralık ihalesi yapılıp, devam eden işlerimiz var. Bu bütçemiz içerisinde çok önemli bir yatırım. Köylerde yol ağları çok önemli. Geçtiğimiz yıl 1200 km yol asfaltladık. Özel İdare ile kıyasladığımızda onlar yıllık 150-200 km dolayında yol yapıyorlardı. Bu yıl da 1000 km. hedef koyduk. Önümüzdeki yıl 1000 km daha yaparak köylerin asfalt sorununu bitirmiş olacağız. Belediyecilikte uzun vadeli planlar önemli. 1.000, 5.000, 25.000, 50.000 ve 100.000 ölçekli planları tekrar yapıyoruz. Bunlarla da kentimizin uzun vadeli planlamaları üzerinde çalışıyoruz.”

2014 yılında yapılan genel yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra da genel seçimlerinin yapılmasına rağmen, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya genelinde çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Tüfenkci özetle; “Malatya’mız yaşanılabilir ve sosyal imkanlarıyla da öne çıkan illerimizden birisi. Bunda tabi ki Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkısı var. Şehrin temiz ve düzenli olmasından tutun, huzurlu olması, planlı olmasına kadar, tek elden planlanmasına kadar Malatya Büyükşehir’in katkısı var. Bizler merkezi hükümet olarak, Malatya’nın gelişmesi, değişmesi, ekonominin canlandırılması noktasında el birliği ile hakettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Bugün TOBB Başkanı sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis İdare Amiri, Milletvekillerimizle birlikte Malatya’dayız. TSO binasının açılışına katıldık. Sanayicilerimizle biraraya geldik. Bundan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda başkanlarıyla toplantı yapıp, Gaziantep’e geçeceğiz. Sıcak karşılamasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Son olarak konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Malatya’nın girişimci bir şehir olduğunu söyledi. Bu özelliğinden dolayı Malatyalıları kutlayan Hisarcıklıoğlu; “Malatya girişimci bir şehir. Girişimciliğin öncü olduğu illerden bir tanesi. Bu kapsamda Malatyalı girişimci kardeşlerimi kutluyorum. Malatya’nın yerelinde 2 tane kahraman insan var. Sayın Valim ve Belediye Başkanım. 15 Temmuz gecesinde bu milletin akıbetinin terse gitme noktasında müthiş bir kahramanlık yaptılar. Malatya halkımız da hakeza aynı şeyi yaptı. Biz Malatya’mıza ve idarecilerimize şükran duyuyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başkan Çakır’a TOBB’un yayınladığı bir kitap seti hediye ederken; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile diğer misafirlere kayısı kristali hediye etti.

Bülten

kar2

kar3

kar1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız