SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mut'ta Kayısının Altın Yılı

0
Güncellendi - 2017-05-08 03:15:04
Mut'ta Kayısının Altın Yılı
A- A+ PAYLAŞ

Mersin'in Mut ilçesinde, kilosu 15 lira ile başlayıp şu an 5 ila 8 lira arasında alıcı bulan kayısının bu yıl altın yılını yaşadığı belirtildi.

Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, ilk hasadı yapıldığında 15 liradan alıcı bulan sofralık kayısının, şu an 5 ila 8 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını, eriğin ise 5 ila 6 lira arasındaki fiyatını koruduğunu belirterek, "Fiyatlar geçen yıllara oranla çok iyi. Kayısı ve erik bu yıl altın yılını yaşıyor. Üreticimiz de emeğinin karşılığını alıyor" dedi.

Bu yıl özellikle iç ve dış piyasada büyük bir canlılık olduğunu söyleyen Acar, "Üreticimiz hasattan çok memnun. Her geçen yıl üretici emeğinin karşılığını fazlasıyla almaya devam ediyor. Geçen yıl 20 ihracatçı firma sebze halinde kayısı alımı yaptı. Bu yıl ise 40 civarında ihracatçı beklentimiz var. Şu an firmalar ihracat çalışmalarına başladı. Açıkta çıkan Mogador, Bebeko, Ninfa, Trintina, Çağatay, Septik ve İtalyan Tokalı kayısı cinsi 5 ila 8 TL'den alıcı bulmakta. Hasadın başları olmasına karşın bu cinsler halen fiyatını korumakta" diye konuştu.

Mut Ziraat Odası Başkanı Faruk Deniz ise sofralık kayısıda Mut'un Türkiye'nin ana merkezi olduğunu ifade ederek, "Akdeniz ülkelerinden Fransa, İtalya ve İspanya'dan önce kayısı hasadı Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşiyor. Şu an kayısı Rusya ve Irak'a ihraç edilmeye başlandı. Bu yıl kayısı altın çağını yaşıyor. Yapılan toplantılarda çiftçilerimiz de memnuniyetlerini dile getirmektedir" şeklinde konuştu.

Kayısı ve eriğin fiyatının geçen yıllara oranla çok iyi olduğunu söyleyen üreticiler, "Erik hasadı yarı olmasına rağmen 5 ila 6 lira arasında alıcı bulup fiyatını koruyor. Kayısının ise 5 ila 8 lira arasında satışı yapılıyor. Kaliteli ürün yetiştirmenin karşılığını fazlasıyla alıyoruz" dediler.

Mersin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız